Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brežice OŠ samomor

Brežice OŠ samomor

Odgovor na objavo uporabnika
Ena skoraj blizu, 05.04.2025 ob 20:23

robi9, 05.04.2025 ob 20:03

Razlog so bili pritiski s strani staršev po odličnih ocenah, ker je oče pediater, mati pa dela na ministrstvu, brat je bil zlati maturant….Ugledna družina.

Za starša vem, a poklic staršev a to še ne pomeni, da je bila deklica pod pritiskom!

Je pa zelo težko loviti pravo mero vzpodbude in zavedanja, da šola in ocene v življenju pa tudi niso vse!

Eni otroci bi povsem brez pritiska staršev ponavljali razredecže v oš!

Koliko tega dozirati je težava!

Vsekakor grozljivo!

Tocno to, kje je meja.. Vsak stars verjetno vsaj malo  “pritiska” na otroka, naj se uci..To je normalno.

Tudi jaz, ce bi mojega pustila, da dela cisto po svoje in ko se njemu zdi, bi imel trojke, smo sprobali.. . Z mojim teženjem in malo vec kontrole dobiva petke in stirke..

Kje je zdaj meja, da je prevec.

Po moje so problem perfekcionisti, moj to sigurno ni. Se veseli petice, ce pa ni, pa tudi ni konec sveta..

Kontrola, 05.04.2025 ob 20:24

Bi rekla, da je res.. Hudic je to.. Sploh je problem, ce je prvi otrok super v soli, brez problema dela odlicno.. Drugi pa ne toliko.. Starsi pa primerjajo in tudi otrok se primerja.. Hoce dosect isto, pa ne gre. Niso vsi isto intelektualno sposobni.

Ni vredno pritiskat, otrok tudi posredno cuti pritisk ni treba govorit.. Cuti reakcijo, odnos, nezadovoljstvo starsa..

Sploh ne pišem o tem, da so bili pritiski staršev tu razlog! Sploh ne! Ampak čisto realno moraš večino otrok vzpodbujti!

Ne vse, ker so izjeme!

A lahko se zgodi, da otrok povsem drugače vidi okolico, sebe…sploh najstniki!

Zato pravim, da je zelo težko vsega dozirati ravno prav! Pa še otroci so med sabo različni in lahko doziraš vse prav, marediš vse najboljše, kar zmoreš, pa se vseeno zgodi katastrofa!

No, ravno to me skrbi!

Ja, prevelika pričakovanja od njen in  pritiski.

Ko je Robijeva pastorka bila za več mesecev hospitalizirana zaradi poskusa samomora v gimnaziji Brežice, ni tega razglašal in prav tako vzroka ne. Čeprav ga mnogi, ki smo se vključili in pomagali vemo, ne Robi? Za druge pa vse ve in sociopat kot je  najbrž celo privošči.

Nekatere stvari, ki so življensko pomembne, je potrebno napisati.

Kot npr. vzrok smrti te deklice.

Neusmiljenim učiteljem, nečloveškemu slovenskemu šolskemu sistemu in drugim staršem v opomin.

Vsi ti pritiski in pričakovanja in “učenje” podatkov na pamet dolgoročno življensko gledano, niso pomembni.

Živim v tujini, poznam druge šolske sisteme, javne in privatne in povem vam, da je v Sloveniji OBUP.

Anonimno 4056, 05.04.2025 ob 20:36

Ko je Robijeva pastorka bila za več mesecev hospitalizirana zaradi poskusa samomora v gimnaziji Brežice, ni tega razglašal in prav tako vzroka ne. Čeprav ga mnogi, ki smo se vključili in pomagali vemo, ne Robi? Za druge pa vse ve in sociopat kot je  najbrž celo privošči.

ti mal nakladaš al …???

Tako je bilo napisano v lokalnih novicah, 05.04.2025 ob 20:44

Nekatere stvari, ki so življensko pomembne, je potrebno napisati.

Kot npr. vzrok smrti te deklice.

Neusmiljenim učiteljem, nečloveškemu slovenskemu šolskemu sistemu in drugim staršem v opomin.

Vsi ti pritiski in pričakovanja in “učenje” podatkov na pamet dolgoročno življensko gledano, niso pomembni.

Živim v tujini, poznam druge šolske sisteme, javne in privatne in povem vam, da je v Sloveniji OBUP.

o samomorih med učenci in dijaki in o njihovih vzrokih, ter mentalnih težavah, bi morali odkrito govorit in se ne delat, da je to tabu oz. da ta problem ne obstaja

Živiš ti v tujini eno figo. Bolj kot je država napredna, večji pritiski so. Poglej si dokumentarec o Južni koreji, “uspeh za vsako ceno” in to primerjaj z nami. Boš videlo, da smo svetlobna leta daleč od tega, da bi se nam sploh sanjalo kaj so pritiski. Svet je zblaznel v sopihanju po pohlepu.

hm672, 05.04.2025 ob 20:46

ti mal nakladaš al …???

Tako je in še mnogo več. Zdaj je že kar nekaj let od tega. Punca se je izvlekla in s pomočjo csd, zaživela na svojem kljub temu da je bila stara komaj 17 let, stran od doma. Se prešolala. Ni pa povsem v redu in nikoli ne bo. Robi je sociopat.

hm672, 05.04.2025 ob 20:48

o samomorih med učenci in dijaki in o njihovih vzrokih, ter mentalnih težavah, bi morali odkrito govorit in se ne delat, da je to tabu oz. da ta problem ne obstaja

Točno tako! Tega je veliko, tudi če bi se zgodilo 1krat na 10 let, bi to bilo preveč!

Sočustvujem in sem prestrašena!

Koliko samomorov v osnovnih solah je bilo ze letos. 8,9..?

To je grozljivo..

Tudi mene zanima, kdaj je meja, da otroku prevec težiš, pritiskas.. Nekateri otroci so sami prevec zahtevni so sebe.. Niso starsi krivi, spomnite se Hudovernikovih punc, dve sta storili samomor.

Grozljivo.

Pomembno je, da se govori o vzrokih, ker normalno je, da vsak stars teži otrokom, naj se učijo. To je njihova obveza in dolžnost.

Ker po drugi strani, ce ga pustis, pa bo imel enke, ponavljal razred.. Spet je lahko nevarno, da si kaj ne naredi zaradi neuspeha..

Tezko je bit pameten.

Budalo fuknjeno fajn naklada, ker je resno psihično bolano.

Ne vem, o čem budalo sploh naklada.

Mediji vključno z različnimi portali objavljajo vsebine, ki posredno nakazujejo namero nagovarjanja na takšna dejanja. Imajo administratorje, ki pazijo, da ne bi obstajale politikom nevšečne vsebine, ker vestno brišejo, niso pa sposobni, ali nočejo opaziti drugih problemov mladih, ti pa so podvrženi negativcem na portalih.

robi9, 05.04.2025 ob 21:01

Budalo fuknjeno fajn naklada, ker je resno psihično bolano.

Ne vem, o čem budalo sploh naklada.

Robi ne sprenevedaj se in ne laži. Partnerko si tudi imel tu pod vzdevkom IT. Danes nimaš več ničesar, tud službe več ne, so te odpustili iz krivdnih razlogov. Na tvojo nesrečo je pastorka imela športni klub. ki ji je stal ob strani. In v njem tudi prijateljico zlato maturantko na isti gimnaziji, ki bi dala življenje zanjo in si se je bal in se je je bojiš kot hudič križa. Ker bi te v trenutku stolkla na mrtvo.

Budalo fuknjeno si resno psihično bolano. Svoje blodnje pripiši sebi, ker si sam sociopat.

TOM telefon deluje samo ob delavnikih in se to samo do 20h.

Je pa tudi nekaj patronov, ki ne znajo z otroki. Sem se pogovarjala z eno mamo, da je bila čisto šokirana ko ji je sin povedal, da je poklical ( nekaj je bilo v šoli) mu je en moški kar dol vrgel slušalko, da je bil tamali se bolj v šoku, ker je dejansko želel pomoč ( oz so mu svetovali da se lahko obrne na TOM telefon) doživel pa dodaten šok

Jah, 04.04.2025 ob 12:01

ubogi starši, 04.04.2025 ob 11:44

Po neuradnih informacijah naj bi se dekle spopadalo z notranjimi pritiski. V lokalni skupnosti se pojavljajo govorice, da naj bi bila deležna prevelikih pričakovanj glede šolskih ocen (morda tudi zaradi pričakovanj, ki jih je imela sama do sebe), ki so jo postopoma privedla v duševno stisko. O konkretnih okoliščinah dogodka za zdaj ni uradnih podatkov.

Kdo ji je ustvarjal te pritiske? Če otrok potrebuje učno pomoč mu jo preskrbite. Če je žrtev nespoštovanja zaradi ocen pri učitelju ali sovrstnikih odločno ukrepajte TAKOJ. Opolnomočite otroke, da ocena ne definira človeka, da včasih celo ni pravična in se ocenjuje le tisto specifično znanje kar ne določa vrednost človeka. Vse kar šteje je kako dober človek si. Kaj narediš dobrega v tem svetu. Kakšen zgled v tem, da si dober človek s tem daješ. Vpišite otroke na verouk kjer poskrbijo tudi za vrednost duha. Da bodo vedeli, da trr, naziv, pkklic in ostale fame ne določajo nič drugega kot materialno vrednost človeka. Ki je v primerjavi z možnostjo veličine duha pravzaprav nična vrednost sama po sebi. Veličina človeka je v tem koliko lahko (svetu) daš in ne koliko vzameš (le zase). 🙏

Modro zapisano.

robi9, 05.04.2025 ob 21:14

Budalo fuknjeno si resno psihično bolano. Svoje blodnje pripiši sebi, ker si sam sociopat.

Za sociopata so vsi budalo fuknjeno. Sociopat ne pozna empatije, le silno jezo.

Saj tud tvoje partnerke ni moč razumet Robi, da je šla zraven hčere od prej še s tabo sociopatom štepat otroke in najmlajši je avtist.

Egoisti, 05.04.2025 ob 21:18

Modro zapisano.

Mene je sin dijak, po pridigi o slabih ocenah vprašal, če je zaradi takih ocen slabši človek?!

Seveda sem mu odgovorila, da nikakor, mu bo pa znanje dalo moč izbire, tudi odprlo več možnosti in mu marsikaj olajšalo. Sploh, ker vem, da zmore!

Do bedakov fuknjenih, lažnivcev, ki dejansko pišeš o sebi, ker si sam sociopat, klošar, nasilnež, ki je ostal sam, kateremu je pobegnila ženska in otroci, pa res nimam empatije, le smejim se tvoji norosti in poskusom, ko svoje bedno življenje hočeš projicirati name.

In to je bolano.

robi9, 05.04.2025 ob 21:38

Do bedakov fuknjenih, lažnivcev, ki dejansko pišeš o sebi, ker si sam sociopat, klošar, nasilnež, ki je ostal sam, kateremu je pobegnila ženska in otroci, pa res nimam empatije, le smejim se tvoji norosti in poskusom, ko svoje bedno življenje hočeš projicirati name.

In to je bolano.

Drži Robi.music. Nihče te ne pozna😜. Tudi na srečanju monovcev pred mnogimi leti te ni bilo, kjer si se pretvarjal, da si normalen. In tudi ne drži, da se v hiši nisi še nikoli  prikazal iz sobe, ko imate obiske.

Bedaku se spet blede, zato ne vem, kaj sploh citira mene.

Naj raje bolnik citira sebe.

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/odpustili-vzdrzevalca-ker-jih-skrbi-za-njegovo-zdravje/#!

robi9, 05.04.2025 ob 21:55

Bedaku se spet blede, zato ne vem, kaj sploh citira mene.

Naj raje bolnik citira sebe.

https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/odpustili-vzdrzevalca-ker-jih-skrbi-za-njegovo-zdravje/#!

???

Je že v redu robi. Nihče te ne pozna. In neviden zelenjavar čakaš na prehod v višjo zavest. Medtem pa rešuješ svet pred debilno zabito čredo. 😂😂😂😂😂

Bravo za ta zapis brez vate

Marsikdo je imel doma pritiske, pa tega ni storil.Mora biti tudi nekaj v genih in v glavi.

New Report

Close