Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brežice OŠ samomor

Brežice OŠ samomor

En pravi genetsko pogojeno?

Torej v tolikšnem odstotku?

Vprašajte se kaj učitelji zganjajo nad določenimi učenci in dijaki.

Otrok pride domov 1. Letnik čist šokiran…a veš kaj je eni sošolki rekla učiteljica “a si butasta?”

Ena dijakinja v črno oblečena pred tablo, pa ji reče: ” a ti žalujejo al kaj?” Kaj če bi ta dijakinja res žalovala?

Mislim, da bi se ravnatelji morali vprašati kakšne učitelje zaposluje! Se pred cazcetkom šolskega leta, bi vsi morali na izobraževanje pedagoškega pristopa in komunikacije z učenci, dijaki.

Prav tako tudi ucenci/dijaki bi morali 1 dan imeti predavanje o Dolskem redu, obnašanju, medsebojni  pomoči in kakšne so koristi tega…

Včasih je potrebno ponoviti najbolj splošno…tudi vozniško dobiš…pa včasih bolj na plin pritisneš ( zaradi samega zavedanja, čeprav veš…to je v človeški naravi)

Veste, dejavnikov, ki vplivajo na to, da nekdo naredi samomor, je več. Pri najstnikih je najhujše to, da imajo zelo kratek čas od odločitve do izvedbe. Šteje se v minutah. Pri odraslem gre pa v tedne in mesece.

Pri najstnikih so odločitve hitre, nanje vpliva VSE, kar se jim dogaja, in kar se jim NE dogaja. Če nimajo ničesar ali nikogar, zaradi česar bi si zadnji trenutek premislili, jih nič ne povleče nazaj k življenju. Najstniški možgani so drugačni, frontalni reženj se še razvija, logika jim dela včasih precej drugače kot takrat ko njihovi možgani niso pod vplivom hormonskih sprememb.

Vsak, ki ima najstnika ve, vidi, občuti, sliši, kakšne spremembe so to.
Veste tudi, da lahko ne izvajate nobenega pritiska nanje zaradi nekih kurčevih ocen, pa ga bodo vseeno občutili, ker jim bodo drugi pripovedovali, da starši to počnemo in bodo iskali dokaz da to počneš in to občutili že samo zato, ker si hotel biti vzpodbuden in vprašal, koliko točk jim je zmanjkalo do štirice. Na otroka nekega zdravnika pa itak vrši pritisk cela šola, ker je družba pač zahojena.
Veliko stvari je narobe, težko s prstom pokažemo na en vzrok. Žal mi je za to deklico, žal mi je za vsakega, ki ga niti ena stvar ni pravočasno povlekla nazaj.

Odgovor na objavo uporabnika
moja hči, 08.04.2025 ob 09:19

Pikira na II gimnazijo. To pomeni, da mora imet max točk. Sploh je ne teram k učenju – če bo imela pogoje naj se vpiše, če jih ne bo imela, obstaja kup drugih šol, na katere bo prišla brez težav in imela tam več od življenja kot na II. Če bi morala že sedaj cele dneve delat za to, da pride na željeno gimnazijo, kako bo šele potem delala, ko bo na tej gimnaziji? Najlepša leta bodo šla mimo v stresu in drilu. Hvala lepa! Na škofijski ni omejitve.

Moj je na Drugi.

Ne uci se cele dneve, dalec od tega.. Pred testi par dni ali pred sprasevanji, ki so tu itak napovedana..Ima vmes tudi po cel teden, ko ne dela za solo nic..

Ima bivse sosolce na Prvi in tudi Tretji, pa se on ne uci nic vec od njih.. Pa je bil do zdaj prav dober in lani odlicen..Zdaj je v tretjem.

Sploh na Prvi gim. znajo bit ucitelji precej zajebani, na Drugi so kar cloveski, ne zajebavajo.. Nas je zadovoljen.

Kar se tice tock, ja, moras imet skoraj vse, ampak moj jih je dosegel brez problema, ce mu ne bi slo, bi pac sel drugam. Lokacijsko nam je bila Druga najbljizja, ocene pa je tudi imel dobre, tako da je to prevagalo.. Ni pa on nikamor “pikiral”.. Gimnazija je gimnazija..

ewew, 08.04.2025 ob 09:56

Veste, dejavnikov, ki vplivajo na to, da nekdo naredi samomor, je več. Pri najstnikih je najhujše to, da imajo zelo kratek čas od odločitve do izvedbe. Šteje se v minutah. Pri odraslem gre pa v tedne in mesece.

Pri najstnikih so odločitve hitre, nanje vpliva VSE, kar se jim dogaja, in kar se jim NE dogaja. Če nimajo ničesar ali nikogar, zaradi česar bi si zadnji trenutek premislili, jih nič ne povleče nazaj k življenju. Najstniški možgani so drugačni, frontalni reženj se še razvija, logika jim dela včasih precej drugače kot takrat ko njihovi možgani niso pod vplivom hormonskih sprememb.

Vsak, ki ima najstnika ve, vidi, občuti, sliši, kakšne spremembe so to.
Veste tudi, da lahko ne izvajate nobenega pritiska nanje zaradi nekih kurčevih ocen, pa ga bodo vseeno občutili, ker jim bodo drugi pripovedovali, da starši to počnemo in bodo iskali dokaz da to počneš in to občutili že samo zato, ker si hotel biti vzpodbuden in vprašal, koliko točk jim je zmanjkalo do štirice. Na otroka nekega zdravnika pa itak vrši pritisk cela šola, ker je družba pač zahojena.
Veliko stvari je narobe, težko s prstom pokažemo na en vzrok. Žal mi je za to deklico, žal mi je za vsakega, ki ga niti ena stvar ni pravočasno povlekla nazaj.

Se strinjam. Njihove odlocitve so hipne in impulzivne. Dolocena stvar je lahko ta trenutek pogubna “za ubit” cez eno uro pa ne bi bila vec pomembna. To je najvecji problem.

In pa tudi s pritiski se strinjam. A to zdaj pomeni, da ne smes vprasat, kako to, da ti ni uspelo pisat 4 ali 5, ce si doma vse znal? Valjda nas starse zanima sola. Ne mores pa hodit po prstih okoli njih in jih zavijat v vato. Moj moz recimo, on najprej za vsako oceno cestita, pa tudi ce je 2..Potem pa dalje debatira kako in kaj.. Npr.

v nizu

06.04.2025 ob 16:00

Od kje ti stresice na c, s in z, ce zivis v tujini?

Ja, če si v tujini, strešice kar pobegnejo s tipkovnice, hahahaha.

Teh samomorov je vsako leto preveč. Šolniki pa so kar tiho. Nihče nič ne naredi. Celo nihče ne odpre teme. Trenutno je tema o nekih telefonih. O stiskah učencev pa nič. Tudi družba to tolerira, saj se nič ne spremeni. Učenci pa so vsako leto bolj obremenjeni. Ministrstvo je uvedlo NPZ, ki bo vplival na prihodnost otrok. Namesto da bi povečali vpisna mesta, oni raje omejujejo. Ta NPZ bi moral biti merilo za učitelje. Kako je sposoben nek učitelj naučiti učence, glede na nacionalni šolski program. In povprečni rezultati šol bi morali biti javno objavljeni. Da se kot starš, lahko odločiš v kakšno šolo boš poslal otroka.

Namesto da bi šole spodbijale radovednost po novem znanju, temeljijo na piflanju nekih podatkov in strahu pred ocenami.

Otroci pa vsako leto delajo s.

Jah, 04.04.2025 ob 12:01

ubogi starši, 04.04.2025 ob 11:44

Po neuradnih informacijah naj bi se dekle spopadalo z notranjimi pritiski. V lokalni skupnosti se pojavljajo govorice, da naj bi bila deležna prevelikih pričakovanj glede šolskih ocen (morda tudi zaradi pričakovanj, ki jih je imela sama do sebe), ki so jo postopoma privedla v duševno stisko. O konkretnih okoliščinah dogodka za zdaj ni uradnih podatkov.

Kdo ji je ustvarjal te pritiske? Če otrok potrebuje učno pomoč mu jo preskrbite. Če je žrtev nespoštovanja zaradi ocen pri učitelju ali sovrstnikih odločno ukrepajte TAKOJ. Opolnomočite otroke, da ocena ne definira človeka, da včasih celo ni pravična in se ocenjuje le tisto specifično znanje kar ne določa vrednost človeka. Vse kar šteje je kako dober človek si. Kaj narediš dobrega v tem svetu. Kakšen zgled v tem, da si dober človek s tem daješ. Vpišite otroke na verouk kjer poskrbijo tudi za vrednost duha. Da bodo vedeli, da trr, naziv, pkklic in ostale fame ne določajo nič drugega kot materialno vrednost človeka. Ki je v primerjavi z možnostjo veličine duha pravzaprav nična vrednost sama po sebi. Veličina človeka je v tem koliko lahko (svetu) daš in ne koliko vzameš (le zase). 🙏

Morda pa je bila žrtev psihološkega nasilja učiteljev? Koliko primerov smo imeli po šolah kjer so določeni učitelji narcisoidni sadisti, ki si ego hranijo z izživljanjem nad izbranim otrokom? A je šolski inšpektorat kdaj opravil preiskavo? Kaznoval kakega učitelja?? Tukaj pa je končni izzid smrt! Vsak učitelj, ki ji ni bil v pomoč naj odgovarja! Šolski sistem pa je sploh katastrofalen, sploh ni primeren razvojni stopnji otrok. Ne vem zakaj psihologi molčijo? Koliko otrok si mora še odvzeti življenje, da se kaj spremeni??? Groza!!!!

Tisti učitelj, ki ji je to naredil naj jo nosi na duši!!!

Se strinjam, vsi poznamo primere sadističnih učiteljev, jaz se spomnim več primerov učiteljic, ki so pred celim razredom učence v nič dajali in žalili, se norčevali iz njih in zmanipulirali, da se jim je cel razred smejal. Ko greš v šolo kot starš zaradi takih primerov, ti pa vse zanikajo in se sprenevedajo.
Moralo bi se zelo glasno govoriti tudi o mobingu s strani učiteljev nad učenci.

Se strinjam, vsi poznamo primere sadističnih učiteljev, jaz se spomnim več primerov učiteljic, ki so pred celim razredom učence v nič dajali in žalili, se norčevali iz njih in zmanipulirali, da se jim je cel razred smejal. Ko greš v šolo kot starš zaradi takih primerov, ti pa vse zanikajo in se sprenevedajo.
Moralo bi se zelo glasno govoriti tudi o mobingu s strani učiteljev nad učenci.

Imas prav, sem in tja se najde tak ucitelj, ampak mene bolj zanima, zakaj zaradi njih ne delajo samomora celi razredi?

Tako je bilo napisano v lokalnih novicah, 05.04.2025 ob 20:34

Ja, prevelika pričakovanja od njen in  pritiski.

!

New Report

Close