Brezkofeinska kava
V Slo. kupujem v Evrospinu Orzo solubile v rumeni škatli. Cena je 1,09e za 20 dkg. To je ječmenova ”kava”. Če ne vidiš škatle misliš da je brezkofeinska- tista po 4e.
Sem pa pila Illy brezkofeinsko. Mleta je bila kot prava kava in skuhana v džezvi. Ta je bila pa res božanska. Še zoc je imela. Prvič ko grem čez mejo jo bom kupila.
Okusi so različni, tako da moraš enostavno probat. Pri nas smo poskusili 3:
– Lidlova je nikakva, še meni, ki nisem izbirčna.
– Bar je znosna, ampak brez pravega okusa
– Lavazza je dobra in ostajamo kar pri tej.
Videla sem, da ima tudi Franck. Illy je verjetno res dobra, samo je 2x dražja od ostalih, ki že itak niso poceni. Pa še to se mi zdi neumno, da ne moreš kupit po 10 dek. Vse so pakirane po 1/4 kile. Zato smo nehali delati poskuse takoj, ko smo odkrili nekaj užitnega.
Od instant brezkofeinskih pa imam doma Grandos gold granulat in Nescafe kapučino.
Največjo izbiro kave ima Leclerc, tudi brezkofeinske. Potem pa ta veliki Spari, je pa konkretno Lavazza par centov dražja, za Franck nisem niti primerjala. V Mercatorju sem videla samo Bar in Illy.
Lahko pa tvegaš in kupiš eno pri Hoferju. Te Lidl/Hofer zadeve so razmeroma poceni, pa če je dobra, si zmagala. Če ni dobra, jo še vedno lahko zanucaš za kuhanje ali barvanje las. No, jaz za te namene še imam Lidlovo, tako da bom Hofer sprobala šele potem, ko to porabim.