Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Brisanje nerabnih datotek v računalniku

Brisanje nerabnih datotek v računalniku

Zanima me, če je možno dobiti kakšen zastonj program, ki bi očistil disk, tistih datotek, ki se shranjujejo, kot nekakšna začasna datoteka npr. instalacijah in podobnih stvareh ?!
Mislim, da ima to nekaj zveze z mapo TEMP, Temporary files?!

Torej kako bi jaz očistil z diska vse tiste nasnage, ki meni ni nikoli koristila in je na mojem disku???

Hvala za odgovor in lp!

Če klikneš na željeni disk – desna tipka na miški – lastnosti
imaš spodaj desno napisano:
Očisti disk

Mislim, da več niti ne potrebuješ.
če pa potrebuješ očistiti začasne internet datoteke, pa to
storiš v MS Internet explorerju:
nekaj kot:

Orodja
Internetne možnosti
potem boš pa videl možnosti za čiščenje.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Mislim da je “System Mechanic” eden bolj primernih programov za čiščenje nepotrebnih datotek in filov…

AbsoluteShield Internet Eraser Lite

Privacy Eraser:

Privacy Eraser Pro:

Lp, Max

Njega ne zanimajo te “internet in privacy zadeve”, ampak, kot je napisal, predvsem začasne datoteke, ki se ustvarjajo med delom z računalnikom. Kot je bilo omenjeno, je System mechanic zelooo zmogljiv program za brisanje takšnih datotek – ko sem ga prvič pognal, mi je odstranil kakšnih 600 MB te nekoristne navlake.

Tudi s tem se da… (tudi Temporary Internet Files je navlaka…) Lahko pa probaš tudi Ashampoo UnInstaller Platinum Suite Izbriše ti tudi ostanke že izbrisanih programov iz diska, duplikate, Temp…

Teh programov je veliko na netu…

Lp, Max

Temp mapo lahko izprazniš tudi takole:

– odpri Moj računalnik -> Orodja -> Možnosti mape -> zavihek Pogled -> označi Prikaži skrite datoteke in mape.

– nato klikni nekam v naslovno vrstico in vpiši “%temp%” (brez narekovajev) -> Enter -> označi datoteke ali klikni meni Urejanje -> Izberi vse -> in Delete, pa bo mapa izpraznjena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close