Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek britanska mačka

britanska mačka

Doma imamo britanko, kupili smo jo pred kratkim.Zanima me ,če kdo ve, če so kaj kvalitetni briketi royal canin za britanke.Sem jih sicer dobila od prodajalca v dar,ko sem muco kupil.Sem jih gledala v trgovini in so dragi da te kap……..2 kg je 21e.

verjetno za mačka tudi nisi dala 10 dag kofeta

Mi smo za britanko odsteli 750 eur in mi ni skoda dat 50 eur mesecno za brikete, priboljske, pesek in se kaj… Kaj sele frizer, praskalnik itd. Bi se pac mogla prej zavedat da to niso poceni zivalce.

Ja, glej, vsaka stvar stane. Tudi sami smo našo britanko kupili za 800€, oprema zanjo nas je stala še okoli 250€. Hranimo jo s hrano Arden Grange, ki jo kupimo v MR.Petu in je res top kvalitete, seveda pa ni poceni, kot ni nobena kvalitetna hrana poceni. Jo pa pol hranimo s temi briketi, pol pa ji sami pripravimo. Kupimo recimo piščančji hrbet ali perutničke in ji vse surovo damo. Skuhamo ji malo jetrc, srčkov, nič ne narežemo, dodamo k obroku do 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} riža in to je to. Je super zdrava muca in izgleda zelo zadovoljna. Sedaj pa čakamo še na eno britanko, ki se nam bo junija pridružila, da bi imela naša muca malo družbe. Seveda sta obe sterilizirani. Gre pa povsod z nami, dvakrat je bila že z nami na morju, ko se kopamo sama v sobi, ima svojo prenosno torbo, je čisto nezahtevna, super muca.

Sama se že leta ukvarjam s perzijkam in Royal Canin res spadajo med najdražje brikete, je pa veliko v imenu in ne toliko na kvaliteti.
Ker imaš verjetno mladička ti priporočam Opticat Premium Junior v roza vrečki dobijo se v Lidlu, kvaliteta se ujema z Royalom.

Tudi jaz se zanimam za to pasmo,ampak trenutno ne najdem mladičev.
Odločam se med punco ali fantom.
Katerega vzreditelja priporočate?

lp

Če se zanimaš za britanko je nekaj na bolhi, perzijsko mladićko boš pri nas težko dobila, odvisno tudi kakšno si želiš, rodovniške so namenjene za razstave, kar terja veliko časa, potrpljenja in na koncu tudi denarja, če pa bi jo imela le kot hišno ljubljenko, rodovnik ni pomemben. Vzreditelji pri nas imajo take muce že vnaprej prodane, veliko jih gre v tujino.
Priporočam ti, da pogledaš na netu Hrvaški oglasnik njuškalo, vendar bodi previdna, nekateri nimajo pravih slik zato vedno zahtevaj še dodatne slike.

Po karakterju bi ti priporočala muco.

@ zala01 – okrog 85-90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pasemskih (rodovniških) mačk, ki se skotijo pri vzrediteljih, gre v nove družine za hišne ljubljence. Le majhen procent mladičev, se izbere za nadaljevanje vrste. Rodovniške mačke torej niso namenjene le razstavam in vzreji temveč tudi ljudem, ki si želijo imeti doma sterilizirano/kastrirano mačko določenega izgleda, temperamenta, karakterja.
Perzijka je pasemska (rodovniška) mačka in kot taka mora imeti rodovnik, ne glede na to ali je mačka namenjena razstavam/vzreji ali samo crklanju na domačem kavču.
Če mačka nima rodovnika ni pasemska, in ni perzijka.

Tile tvoji stavki : ” Sama se že leta ukvarjam s perzijkam in Royal Canin res spadajo med najdražje brikete, je pa veliko v imenu in ne toliko na kvaliteti.
Ker imaš verjetno mladička ti priporočam Opticat Premium Junior v roza vrečki dobijo se v Lidlu, kvaliteta se ujema z Royalom …
” . ne kažejo ravno na to, da se ukvarjaš s perzijkami, bolj kaže na to, da zagovarjaš ali celo izvajaš produkcijo nepasemskih živali, pod imenom določene pasme. Res upam, da se motim in ne zavajaš ljudi.
Nekdo, ki se resno in odgovorno ukvarja z vzrejo perzijk ali katere od ostalih pasemskih mačk, ne bi nikoli priporočal nakupa “domače dolgodlake mačke pri dvoriščnem rejcu”, hranjenja s neprimerno hrano iz Lidla in nakupa preko oglasnika, ki ima še slabši sloves, kot kakšen naš slovenski online oglasnik. Ljubitelj in poznavalec pasme, bi ljudi usmeril v društva/zveze, kjer se zbirajo vzreditelji, ki vzrejajo pasemske mačke po določenih pravilih, ki jih nalaga RS in krovne felinološke organizacije. Ena izmed takih je naprimer Zveza felinoloških društev Slovenije – http://www.zfds.si , kjer se najdejo seznami vzrediteljev oziroma odgovorijo tudi na vprašanja.

[url=Http://www.musicat.cc]SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats [/url] [url=http://www.fd-ljubljana.si]Felinološko društvo Ljubljana[/url]

@dim – seznam vzrediteljev se najde na strani Zveze felinoloških društev Slovenije – http://www.zfds.si.
Če mladičev trenutno ni, se stopi v kontakt z vzreditelji, se dogovori za mladiča iz naslednjega legla.

Spol je popolnoma nepomemben, saj verjetno iščete muca za na kavč, torej ne za nadaljno vzrejo. Bolj je važno, da približno veste, kakšnega mačka si želite, s kakšnimi karakteristikami, izgledom, da veste kakšne so vaše vsakdanje navade, nato pa skupaj z vzrediteljem, ki mu svoje želje poveste, v leglu izberete najprimernejšega novega družinskega člana.

[url=Http://www.musicat.cc]SI*MuSiCat - Silver/Golden Persian Cats [/url] [url=http://www.fd-ljubljana.si]Felinološko društvo Ljubljana[/url]

Lej ne pretiravaj zaradi hrane.saj boš vidla če ji kaj ne bo pasalo.
Mi imamo sicer psa-angleški buldog-začel zgubljat dlako,ga srbelo-začeli kupovat razne brikete(royal canin…..) za posebne probleme-60-70e-pa nič dosti bolje-potem sem po naklučju kupila še eno hrano v Hoferju-in glej čudež-nič več srbenja,dlaka se je uredila….it to za 8e-10kg.Tak da ne pretiravat-res ime še ne zagotovi kvalitete.

Nota:

Nikjer nisem napisala, da sem vzrediteljica pasemskih mačk, temveč, da se ukvarjam z njimi kar je pa velika razlika. Moje muce so rodovniške, vse štiri pripeljane s Hrvaške, najmlajša ima sedaj 8 mesecev, najstarejša je imela 20 let, ko je poginila.

Nikoli ni nobena imela mladičev, ker jih nimam zato, da bi služila na njih, temveč, ker sem velika ljubiteljica mačk.

Pa še glede hrane: Nobena do sedaj ni imela nobenih zdravstvenih težav, kljub temu, da niso hranjene z Royal Canin.

Zala01 – če si svoj dom delila in še deliš s perzijko, potem je še bolj nerazumljivo, da priporočaš tak nakup in zlorabe s strani dvoriščnih rejcev.
Praviš, da si poiskala svoje mačke pri HR vzrediteljih, potem ti je vsaj eden od njih, prav gotovo znal razložiti razliko med enim in drugim in kaj vzreja sploh je.

Royal Canin ni edina hrana, ki se jo ponudi svojim živalim. Tudi na Slo območju, še več pa preko tujin on-line trgovin, se da dobiti druge, kakovostnejše, z višjo vsebnosjo mesa in za manj aditivi in barvili, ki so bistveno primernejše kot trgovinske znamke. Enkraten obisk veterinarja in saniranja posledic neprimerne prehrane, krepko preseže znesek nekajmesečnih nakupov kvalitetne hrane.

Mene pa sedaj res zanima, si ti vzrediteljica in članica Felinološkega društva?

Meni je bistvo, da so muce zdrave, 1x letno pregledane pri veterinarju, ki pa mimogrede glede hrane nima pripomb. In iz svojih izkušenj lahko komu tudi svetujem, da ni nujno najdražje tudi najboljše.

Upam, da tudi zase kupuješ hrano le v Mecatorju in to najdražjo, nikakor pa ne v Lidlu, ker utegneš zboleti.

To pa res ni drago.Če ste imeli za muco boste še za hrano. Je pa na mesec kar okrog 70eur.

Kaj pa Almo Nature, holistic, kupi na Zoohit, vreča 12 kg je okoli 55 EUR. Zadošča  za par mesecev. Zelo kvalitetna hrana je to.  Mi nimamo Britank, imamo pa dva razvajena mačka ki jesta kot grofa ::))

Kako mi greste na jetra s temi dvoriscnimi rejci. Edini namen  felinoloske zveze je nabijati ceno s promoviranjem pasemskih mack, torej sluzenje denarja. Nekatere od teh zivali so bolj deformirane/ izrojene kot velika vecina navadnih mack, ampak z navadnimi mackami se ne morete pohvaliti, da ste zanjo dale 800 evrov. Za povrh pa se tekmujete o briketih, ki so najslabse, kar macki lahko date, pa naj bodo dragi ali poceni. Potem pa v jok, ko ima vasa draga  macka odpoved ledvic.

New Report

Close