Britje in krema po britju – help!
Živjo!
Že kar nekaj časa imam probleme z britjem nog in bikini predela. Prvotno sem uporabljala britvice za enkratno uporabo (Venus, Wilkinson). Na nogo sem si nanesla nekaj tekočega mila in obrila predel. Velikokrat sem se porezala, še večkrat pa so me noge po britju srbele ali pekle. Je to vzrok mila in bi morala pri britju uporabljati posebno peno za britje? Ali je vzrok to, da bi PO britju morala uporabljati vlažilno/blažilno kremo? Kaj priporočate?
Pozneje sem se odločila, in si kupila Wilkinson (Protector+aloe vera) brivnik, ki mu lahko menjuješ rezila. Stvar se mi še vedno ponavlja (saj verjetno ni posebne razlike med brivnikom in brivnikom za enkratno uporabo, rezila so ista). Še večje težave nastanejo pri britju bikini predela, saj imam tam dlake še močnejše. Po britju, v roku 2 dni, se mi pojavijo rdeči izpuščaji, ki so kar neprijetni na pogled, pa tudi peče in srbi.
Da ne bom preveč dolgovezila, verjetno je moj problem v peni za britje in v kremi po britju. Kaj svetujete, da koža po britju ne bo tako razdražena?
Najlepša hvala! Lep dan,
Ragery
p.s.: ne svetujte mi silkepila, dlačice se mi popolnoma zarasejo in moram čakat nekaj mesecev, da mi ponovno zrasejo, da jih lahko kasneje ponovno depiliram.
Vaša koža na nogah je občutljiva in tako lahko odreagira na marsikaj.Imate možnost, da sprobavate dokler ne ugotovite kateri izdelki vam osebno pašejo.To je pri vsaki osebi drugače, zato vam nasveti ne bi pomagali, morete se sami prepričati!
Mnoge stranke v salonu pa so obupane se obrnile na nas, kajti probleme niso mogle rešiti z nikakršnim britjem, tako da smo začeli z depilacijo z voskom.Za večino se je iskazalo, da je to bila super rešitev.
Ta depilacija se s silkepilom ne more primerjati, saj se z voskom naredi tudi peeling, po katerem se ne vraščajo dlačice!
Poskusite, da najdemo za vas primerno depilacijo!
LP!
Ja, tudi sama sem opazila, da je pri vsaki osebi drugače. Vosek sem že poskusila in mi je tudi zelo ugajal, vendar pa si nekako ne morem privoščiti voskanja tako pogosto. Noge si brijem vsake 2-3 dni (imam zelo močne dlake), za vosek pa je verjetno potrebna večja dolžina.
Najlepša hvala za odgovor in lep dan želim!
Na začetku bi zaradi britja(hitre rasti), prišla na 14 dni( samo prvič morajo biti dolge 1 cm ), potem so lahko krajše, po nekaj obiskih, bi se rast umirila, dlake ne bi bile tako močne, goste in moteče, tako , da bi z enkrat mesečno depilacijo z voskom, lahko urejala svoje noge!
Sedaj ko je mraz zunaj, mi to najlažje izvedla, ker smo manj razgaljeni!
LP!