Brnenje v stanovanju
Torej, že nekaj časa zaznavam nekakšno brnenje na DOLOČENEM delu hodnika (blizu vhodnih vrat), ki pa je še bolj “intenzivno” v zgornjem desnem kotu ob vhodnih vratih (kjer so tudi varovalke, a ne prihaja od tam).
Zunaj … na hodniku bloka se tega brnenja ne sliši.
V bližini ni nič takega, kar bi lahko oddajalo ta zvok. No, vsaj jaz tako mislim.
Ko se oddaljujem od “točke brnenja” je le – ta vedno manj slišno.
Brnenje ni glasno, ampak je komaj slišno in je enakomerno.
Občasno preneha, potem pa se zopet pojavi.
Ne morem določiti izvor tega zvoka?
Ali je možno, da bi se po zidovih “prenašal” zvok od toplotne črpalke, kljub temu, da je stanovanje kar precej oddaljeno.
A si odprla omarico od varovalk?
Pri nas je brnelo tam, kjer je zvočniček za zvonec. Ne vem, ali imate tudi vi tak komplet varovalk … Samo pritisnila sem malo nanj, očitno se je malo zrahljal ali kaj, in je oddajal neke vibracije, ker je pod štromom … In ne brni več.
Če imate posebej zvočnik za zvonec nekje nad vrati, bi pa lahko morda bilo to?
No, zopet se javljam, ker je ta zvok res moteč.
Danes sem izklopila vse varovalke, a je kljub temu bil slišen zvok, torej ne pprihaja iz omarice…
Ali mogoče kdo vé, za kakšen način kako ugotoviti od kod zvok (vibracije) prihajajo?
Se lahko zvok prenaša po stenah in prihaja iz kaksnega sosedovega stanovanja (recimo zamrrzovalna skrinja, hladilnik …).
Zvok je podoben brenčanju, oziroma je malce podoben tistemu, ki prihaja iz trafo postaj.
Nadvse bom hvaležna za kakršenkoli namig oz informacijo, ki bi mi pomagal razrešiti “to zapleteno uganko”.
Aha, zdaj se mi malo bolj svita.
Ne razumem pa tega, če glavo prislonim na omarico oziroma na steno NIČ ne slišim, oziroma se ne sliši konkretno brenčanja, ki bi ga oddajala omarica oziroma stena.
Sliši se samo bremčanje, ki mu ne morem določiti izvora.
Poslušala sem tudi s stetoskopom omarico in steno, a ni zaznati nič.
Kljub izklopu varovalk, se je slišalo brenčanje … če bi ta zvok prihajal od razdelilne postaje pod omarico oz dovodnega kablovja, bi moral potem ta zvok prenehati, ker so bile varovalke izklopljene …. imam prav, ali to drugače deluje?
Zanimivo je tudi, ta zvok ne brenči stalno, ampak v določenih časovnih intervalih???
Bi bilo torej smiselno poklicati električarja oziroma elektro podjetje, da preverijo kaj je z razdelilno ploščo?
Vem, da se sliši vse skupaj malo neumno, ampak jaz se na te zadeve res ne spoznam niti malo. Celo manj, kot niti malo ….
Aha, zdaj se mi malo bolj svita.
Ne razumem pa tega, če glavo prislonim na omarico oziroma na steno NIČ ne slišim, oziroma se ne sliši konkretno brenčanja, ki bi ga oddajala omarica oziroma stena.
Sliši se samo bremčanje, ki mu ne morem določiti izvora.
Poslušala sem tudi s stetoskopom omarico in steno, a ni zaznati nič.
Kljub izklopu varovalk, se je slišalo brenčanje … če bi ta zvok prihajal od razdelilne postaje pod omarico oz dovodnega kablovja, bi moral potem ta zvok prenehati, ker so bile varovalke izklopljene …. imam prav, ali to drugače deluje?
Zanimivo je tudi, ta zvok ne brenči stalno, ampak v določenih časovnih intervalih???
Bi bilo torej smiselno poklicati električarja oziroma elektro podjetje, da preverijo kaj je z razdelilno ploščo?
Vem, da se sliši vse skupaj malo neumno, ampak jaz se na te zadeve res ne spoznam niti malo. Celo manj, kot niti malo ….
[/quote]
Ker se ne spoznaš, prste stran in takoj jutri pokliči električarje, da ti preverijo. Električna omarca ni človeško srce, da bi jo poslušali s stetoskopom. :). Ti si strokovnjakinja za stetoskop, električarji pa za vse v povezavi z elektriko
Kot ti je že QBR svetoval -če je prenapetost na žicah pod slabo privitimi vijakom bo lahko naredila šlus in bo tema….
Ja, brnenje NI konstantno, ampak se pojavlja v intervalih, ki niso enakomerni.
Toplotne črpalka se nahaja 3 nadstropja nižje, v sosednjem vhodu.
Je mogoče, da se ta brenčanje prenaša po stenah do mojega stanovanja?
Ps
QBR … če bi bil problem v slabo pritrjenem vijaku razdelilne plošče, ali bi bil ta zvok potem konstanten, ali je lahko tudi samo občasen?
Hvala vam fantje za vaša mnenja in namige!
Ja, brnenje NI konstantno, ampak se pojavlja v intervalih, ki niso enakomerni.
Toplotne črpalka se nahaja 3 nadstropja nižje, v sosednjem vhodu.
Je mogoče, da se ta brenčanje prenaša po stenah do mojega stanovanja?
Ps
QBR … če bi bil problem v slabo pritrjenem vijaku razdelilne plošče, ali bi bil ta zvok potem konstanten, ali je lahko tudi samo občasen?
Hvala vam fantje za vaša mnenja in namige!
[/quote]
Sem že ugotovila!
V vagini sem pozabila vključenega dildota.
Hvala vsem za pomoč1
Sem že ugotovila!
V vagini sem pozabila vključenega dildota.
Hvala vsem za pomoč1
[/quote]
??????????????
Smešno????
Lej, če je tebi smešno, da pišeš vulgarnosti in se norčuješ iz nekoga, ki potrebuje informacije … meni ni. Meni je to BOLANO in SPREVRŽENO!!!!
Si samo ubogo in zgubljeno bitje, ki kliče po pozornosti … žal.
Verjetno si ti ta, ki “kradeš” nick tudi Popayu … in pišeš v njegovem imenu …projekcije svojega bolanega in izprijenega uma.
Tudi zate bo nekoč posijalo sonce, brez skrbi … in srečno!
Takrat, ko bo brnelo, pojdi vprašat sosede nad tabo, če imajo v veži slučajno kakšno napravo, od katere bi se lahko prenašali tresljaji, oz. zvok do tvojega stanovanja. Ko boš pri njih, pa pazljivo poslušaj, če se zvok tudi tam sliši.
V stanovanjih ljudem dostikrat primanjkuje prostora in tudi na hodnik postavijo kakšno napravo, če je drugam ne morejo postaviti.