Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek browniji

browniji

Je mogoče že katera po receptu za brownije naredila testo in spekla v tortnem modelu, umes pa premazala s stepeno smetano? Mislite da bi to uredu prišlo?
http://okusno.je/recept/brownies

Browniji

Odličen čokoladni biskvit, ki že vrsto let navdušuje s svojo enostavnostjo in odličnim čokoladnim okusom.

Sestavine za 12 oseb

250 g
masla
250 g
navadne temne čokolade
2 cl
ruma
250 g
rjavega sladkorja
10 g
vanilijevega sladkorja
180 g
moke
50 g
kakava v prahu
5
jajc
20 g
masla za pekač

Priprava

V kozici skupaj stopimo maslo in jedilno čokolado, da nastane gladka zmes. Odstavimo, vmešamo rum in nekoliko ohladimo. V večji skledi zmešamo rjavi sladkor, vanilijev sladkor, moko in kakav v prahu. Prilijemo čokoladno zmes in dodamo jajca. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo enotno in gladko zmes.

Pečico ogrejemo na 180 °C. Pekač dobro namažemo z maslom in vanj vlijemo čokoladno zmes. Potisnemo ga v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Pečene brownieje dobro ohladimo. Ohlajene narežemo na kvadratke in postrežemo.

Nekaj sličnega sem jaz spekla, nazadnje sem pa morala vse sama pojesti, ker so jedci trdili, da je premalo pečeno, da je v sredini surovo. Po tem nekaj časa čokolade tudi videti nisem mogla.

njami, njami…. Si mi kar lušte naredila:)
Meni so browniji odlična sladica, enako vsem okoli mene. Če ste ljubitelji čokolade, jih kar speci. Sem pa prejšnji teden v Londonu jedla take z dodanimi orehi in večjimi koščki čokolade, tako da jaz bom naslednjič naredila take.

New Report

Close