Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brstični ohrovt

Brstični ohrovt

V hladilniku imam skledo brstičnega ohrovta. Kaj delate iz njega? Nekaj, kar bodi jedli tudi otroci… 😉

Hvala!

omakco s smetano, njami- še bi, mami!

No, če ne bi bilo zadnjega stavka, bi ti lahko svetovala marsikaj… :)))

Jaz jih dodam kar v zelenjavno juho ali jih enostavno skuham kot prilogico…

Brstični ohrovt skuhaš, na kuhanega narežeš kuhano jajce ali dva(po želji), dodaš malček česna in pripraviš kot solato:)))
Lahko ga pripraviš kot prilogo in ga pred serviranjem pogreješ na maslu (nekateri dodajo drobtine).

Wind
p.s.: ampak moji otroci ga ne jedo niti pod točko razno:(((((pravijo, da smrdi ko se kuha:(
Mogoče bi morala izumit recept za sladico iz ohrovta pa bi šlo:))) mogoče…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Tudi pri nas ga otroci, razen 10-letnice, niti ne povohajo 🙁 Zakamufliram ga lahko edino dobro razrezanega v enolončnici 😉
Seveda ga kljub temu pripravljam v solati… stisnjen česen, veliko sesekljanega peteršilja, olje, kis in naribano trdo kuhano jajce po želji;
všeč pa mi je tudi le kuhan in potresen z drobtinicami.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

moj štiriletnik ga ima zelo rad v enolončnici, v solati (kot so opisale zgoraj), včasih pa kuhanega pretlačim skupaj s krompirjem…zelen pire krompir, to je šele fajn:)

Hvala za vse predloge! 🙂

Kaj vse date še v zelenjavno juho, poleg ohrovta? Krompir, korenček…? Jo potem zmiksate ali pustite koščke?

In omaka? Kuhan ohrovt, prepražen na msalu, zalit s smetano? Ali kako drugače?

Pri nas ga jaz in otroci zelo radi jemo – skuham ga v rahlo osoljeni vodi, zdušim na malce masla in postrežem. Mož ga je le v enolončnici – na drobno narezanega 😉

New Report

Close