bruhanje
Zdravo!
Hčerka (1,5 let) je že danes zjutraj izbruhala ves kakav, ki sem ji ga dala zjutraj. Potem skoraj cel dan ni ničesar jedla, le ogromno je spila, zdajle zvečer pa je izbruhala ogromno količino tekočine in vse kar je sploh danes pojedla.
Sicer je bila cel dan zelo živahna in na sploh taka kot ponavadi. Kaj menite, da je lahko vzrok temu bruhanju?
Ali naj jo jutri peljem k zdravniku?
Hvala za vsako pomoč!
Lep večer
mleko sicer ni dobro za občutljiv želodček, tako da mogoče je dobila kak virus in je kakav povzročil bruhanje. Moja punčka, stara je 2 leti je najprej bruhala (ponoči), sedaj pa ima že 4 dni drisko. Sicer se ji pa ne vidi da je kaj narobe, polna energije. Je naj kar ji paše, le sveže sadje in mleko ni priporočeno. Pa veliko naj pije da ne pije do dehidracije. Kamilice niso priporočene.
Meni je med. sestra priporočila postano kokakolo in linex
LINEX je primeren tudi za otroke, s tem, da kapsulo odprete in prah stresete na zlicko.
Otrok naj ne pije vecjih kolicin tekocine naenkrat, ampak naj jo uziva po zlickah, da ne pride do drazenja ze tako zdrazenega zelodcka. 1 zlicko na 2 minuti in zagotovo ne bo izbruhal zauzite tekocine (ki naj ne bodo kamilice, kot je bilo zalto pravilo v starih casih!)
Anja**