Bruhanje in kakanje
Uf, še dve vprašanji. Velikokrat zasledim, da je treba k zdravniku, če malček bruha v loku. Kako pa to zgleda? Kako daleč naj bi “neslo”? Zakaj je to nevarno oz. kaj to pomeni? Pri nas sicer pogostokrat poliva, včasih pa, če po obroku leži, tudi bruhne, in nese v nekakšnem kratkem loku, cca.10cm.
Pa še to-kaj pomeni sluzast kakec? Midva se še vedno polno dojiva, star je skoraj štiri mesece, dajamo mu kapljice AD3 in zadnjič se je ene 4x zapovrstjo fajn pokakal. Na koncu pa je prišlo ven samo še malo sluzaste snovi. Zakaj pride do tega in kaj to pomeni?
Zdaj pa dovolj vprašanj za danes-imejte lep vikend!!!!!!!
naš včasih kaka sluzasto .. pa nisem temu posvečala nobene pozornosti.
če 1x v loku bruhne .. ni nič nevarnega … ko bo/če bo kdaj tvoj bruhnil v loku boš že vedela … je ogromna količina dejansko izbruhana v loku … polivanje pa je tudi normalno … sploh če kupčka ne podre dovolj dobro.
meni je pediatrinja rekla da če bruha in driska .. in če so spremembe v vedenju in obnašanju .. potem naj pridemo (smo ravno imeli doma trebušne viroze pred 14-timi dnevi) … pa če se bol slabo hrani … pa če bruha in driska … pa je nevarnost dehidracije in zato naj bi se šlo k zdravniku … načeloma pa se te zadeve poštimajo same od sebe.
B.
Pri dojenem otrocku, se kakec zelo spreminja, tako, da bos nasla noter tudi kaksne sledove krvi (majhne zilice…), pa nic od tega ni nevarno. Glavno je, da ima lepo oranznorumeno barvo. Nevarna je driska. To spoznas tako, da postane kakec zelen!!! Tudi sluz ni nic nenavadnega. Svetujem ti, da nehas buljiti v kakec, saj tudi v tvojega nobeden ne…hehe. Tako so meni razlozili, ko sem to pocela 🙂
Kar se bruhanja v loku tice pa… lok je kar kak meter velik… Dokler samo poliva, je vse OK 🙂
Pa prijeten vikend 🙂
tejca