Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek BRUNO GRONING -zdravilec

BRUNO GRONING -zdravilec

Ali poznate zdravilca Bruna Groninga, imate kakšne izkušnje v zvezi s tem. Menda obstaja klub prijateljev pokojnega Bruna Groninga, ki je imel čudežno moč zdravljenja – verjeti v dobro, veste mogoče o tem kaj več?

…hodi v tisti klub.Ker pač rabi duhovno podporo.

Jaz imam svojega moškega doma.

Tako sem napisala in tako tudi mislim.

Poznam eno pripadnico te sekte, dejansko je namreč to bolj sekta kot pa kakšno društvo za zdravo življenje, doma ima oltarček z njegovo sliko in povsod po stanovanju njegove fotke in plakate. Bruno je pa že dolgo mrtev, tako da pozna ga tukaj bržkone nihče. Ni videti, da bi njeno sodelovanje v sekti kakorkoli pripomoglo k boljšemu zdravju, ker ima precej zdr. težav.

Že zelo dolgo mi je znan. Tudi sama kdaj naredim kakšno “vajo” po njegovih navodilih in deluje. Ne hodim pa na njihova druženja, ne poslušam njegovih avdio posnetkov, sem pa prebrala knjigo. V našem kraju je kar znan …

…Mariboru.V osrednji Sloveniji imamo toliko dela , da nimamo časa še za seanse s pranjem možganov.

Jaz imam tudi eno prijateljico, ki je po eni težji bolezni čist noter v tole padla. Tudi živi sama, otroci odrasli, ločena. Povsod po stanovanju njegove fotografije… sem se kar zgrozila, ko sem to videla. Pa je drugače super ženska, prijateljujeva že več kot 30 let. Ne bi ji pripisala, da se bo kdaj spravila v kaj takega. Meni se tudi zdi kot neka sekta – sem malo pogledala na spletu, kako zgledajo zadeve.
Ne, v čudeže in čudežne moči zdravljenja jaz ne verjamem. Mogoče mi je včasih celo malo žal zaradi tega, mogoče greš lažje skozi kakšna krizna obdobja s kakršnokoli vero v nekaj, nekoga…?

…da imam po stanovanju slike enega starega deda, ki tako čudno gleda.
Ne razumem čisto dobro teh krogov.Sem dobila vabilo ene prijateljice, naj se pridružim.Potem pa hodijo v Nemčijo, kraj njepovega rojstva in zdraviteljstva.
Ne, nimam časa se s tem ukvarjat.Imam dovolj drugega dela.

Moj oče hodi na njegovo skupino že kakih 10 let. Nore stvari v svojem življenju je uredil in so se mu zgodile z njegovo pomočjo. Nimam pojma kako, ampak na primeru mojega očeta – deluje.

Po moje so v tistih klubih vsi ljudje z norimi stvarmi v življenju.In doma brez duhovne podpore, ki jo najdejo tu , v teh krogih.

Mislijo drug na drugega, drug drugemu mogoče tudi pomagajo in izplavajo.

Tisti, ki ima doma, v družini podporo, jo potem ne rabi v nobeni sekti.

Po moje so v tistih klubih vsi ljudje z norimi stvarmi v življenju.In doma brez duhovne podpore, ki jo najdejo tu , v teh krogih.

Tisti, ki ima doma, v družini podporo, jo potem ne rabi v nobeni sekti.[/quote]

Evo, v tem pa moj oče (za druge ne vem) absolutno odstopa. Se namreč zelo fajn razumemo, se veliko pogovarjamo, je družaben in ima en kup prijateljev. To niti ni sekta! Pa v resnici se mu nič norega ne dogaja – vsaj takega, kot sem razbrala med tvojimi vrsticami. Običajne tegobe vsakdana zelo vitalnega 78 letnika.

za ljudi, ki so sicer sami, je vsaka ”sekta” boljše kot nič…
človek je družabno bitje in če nima nikogar, je vsekakor dobro se udeležit bilokakega društva, ki te vsaj malo zamoti 😉 pač za podporo ali neko skupno moč ali kaj jaz vem kaj…
sicer tega ne poznam ravno, sem dobila vabilo že parkrat, pa nisem šla na predstavitev filma…. me je mikalo, ampak nekako vseeno potem nisem šla…

nasploh pa mislim, da bi se ljudje morali več družiti med seboj, ker (če gledam po sebi) se vedno družimo v istih krogih, delamo iste stvari in ne moremo spoznati nobenega /nič novega, in tako ne živimo ravno polnega življenja, ker izpuščamo možnosti, da bi se nam zgodilo kaj zanimivega…

sicer pa vsak sam čuti, se mu ta družba (”sekta”) paše za njegovo dušo (dobro počutje) ali ne….. in kdo smo mi, da bi sodili?

Tisti, ki ima doma, v družini podporo, jo potem ne rabi v nobeni sekti.[/quote]

Evo, v tem pa moj oče (za druge ne vem) absolutno odstopa. Se namreč zelo fajn razumemo, se veliko pogovarjamo, je družaben in ima en kup prijateljev. To niti ni sekta! Pa v resnici se mu nič norega ne dogaja – vsaj takega, kot sem razbrala med tvojimi vrsticami. Običajne tegobe vsakdana zelo vitalnega 78 letnika.[/quote]

Nisem mislila nič takega, sama si napisala . da je nore stvari v življenju uredil z njihovo pomočjo.
Ne vem, vsak zase že ve, kaj mu paše in kaj mu ne.
Zato so na voljo različna društva, prijateljski krogi in kdor išče, ta najde.In to je sreča.

Itak pa ne moreš vedet, če se ne bi vse te stvari zgodile tudi brez Bruna Groninga…

Ko sem prvič zagledala njegovo sliko pri noni me je skoraj kap. Takoj me je oborožila z njegovimi idejami, ampak si nekako nisva prišle na isto valovno.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Me res moti, da se Krog prijateljev Bruna Groninga označi za sekto, pa čeprav je bil pogovor leta 2014… kadarkoli. Očitno je pomanjkanje informacij in dejstev že kronična motnja med ljudmi, bi rekla, da se kdo namenoma ne infomira, ker potem ne bi mogel trdit svojih idej in predsodkov. Krog prijateljev Bruna Groninga ni sekta, med drugim je leta 2013 dobil mednarodno nagrado za mir http://www.gorisnica.eu/sl/images/novice/dokmuneti/Predavanja_zdravje_2020/slo_Peace.pdf . Res mislite, da bi sekta dobila tako nagrado? Mislite, da lahko tako nagrado dobi neka organizacija, ki samo pobira prostovoljne prispevke, brez pomoči tisočem in tisočem ljudem? Če ne poznate ozdravitev preko duhovnih ozdravitev, vam ne mroem pomagat. ampak kljub vašemu negativnemu mnenju, to obstaja, od vedno… obstajajo čudežne ozdravitve, ki jih pač ljudje imenujejo čudežne, vendar to je naravno , duhovna dimenzija obstaja in to je to.
Ker poznam delovanje Kroga, saj sem vanj prostovoljno vključena že 5 let, lahko rečem, da ogromno ljudi dobi pomoč za hude težave ravno preko UČENJA , ne samo preko ozdravitvenega vala preko Bruna Groninga. Tudi ljudje, ki niso verni, ljudje, ki spolh niso verjeli v kaj takega, so prejeli pomoč, po celem svetu. Da pa povem osebno izkušnjo. Po vseh letih trpljenja, sem dobila olajšanje, pomoči, spremembe v osebnosti, spremembe v reagiranju, občutenju, komuniciranju. Sploh si ne morete predstavljat, kaj vse je odpadlo od mene, iz mene, od moje družine, odnosov. Postala sem drug človek. Psotala sem umirjena, urejena ženska. Prej, s približno 1000 urami vseh mogočih udejstovvanjem raznim delavnicam, nisem dosegla. Je pa prvo pravilo, potrebno se je bit prirpavljen ODREČI TRPLJENJU, vlogi žrtve…

runo Gröning, tudi Groening (roj. Grönkowski), nemški zdravilec, * 30. maj 1906, Gdansk, † 26. januar 1959, Pariz.

V mladosti je opravljal različne nekvalificirane poklice, med drugo svetovno vojno pa je bil vpoklican v Wehrmacht. Malo pred koncem vojne je padel v rusko ujetništvo, iz katerega je bil izpuščen nekaj mesecev kasneje, nakar je odšel s takratno ženo v Dillenburg. V naslednjih letih so okrog njega nastale govorice, da ima posebno moč zdravljenja. Zanje je slišal inženir Helmut Hülsmann in ga marca 1949 povabil na svoj dom v Herford v upanju, da bo njegovega sina ozdravil mišične distrofije. Dosegel naj bi začasno izboljšanje,[4] kar je podžgalo govorice o čudežnem ozdravljenju in do junija 1949 je na dom družine Hülsmann prišlo iskat pomoč tudi po 5000 ljudi na dan.

Oblasti dežele Severno Porenje-Vestfalija so mu takrat prepovedale nelicencirano dejavnost, zato je pričel potovati po Nemčiji. Nekaj mesecev kasneje, ko se je ustavil v Rosenheimu na Bavarskem, je njegova publika narasla že na več deset tisoč ljudi dnevno. V naslednjih letih je predaval v različnih krajih o svoji sposobnosti, ki naj bi izvirala iz božje sile, ki deluje skozi njega. Imenoval jo je Heilstrom. Kmalu si je domislil, da lahko te zdravilne moči posreduje tudi skozi nežive predmete in je pričel prodajati kroglice iz folije v cigaretnih škatlicah z »nosilcem« – pramenom svojih las, odščipnjenim nohtom ali telesno tekočino. V 1950. letih je znova prišel v spor z oblastmi, saj ni imel licence za zdravilsko dejavnost in je bil večkrat obravnavan pred sodišči. Glavni proces proti njemu se je pričel leta 1955. Med drugim je bil obtožen povzročitve smrti iz malomarnosti, kar se je nanašalo na dogodek iz leta 1950, ko naj bi sedemnajstletna Ruth Kuhfuß zaradi njega opustila zdravljenje tuberkuloze in umrla konec tistega leta. Obsojen je bil na denarno kazen, na kar se je tožilstvo pritožilo in doseglo strožjo kazen, na to pa še obramba. Gröning ni dočakal končne razsodbe, saj v začetku leta 1959 v Parizu umrl za rakom. Njegov grob v Dillenburgu je še danes zbirališče njegovih privržencev.

Po njegovi smrti je nastalo več organizacij privržencev, ki ohranjajo spomin nanj ter trdijo, da jim lahko posreduje zdravilne moči tudi iz onstranstva. Danes je največja med njimi Krog prijateljev Bruna Gröninga (nemško Bruno Gröning-Freundeskreis), ki ga je leta 1979 ustanovila Grete Häusler in ima po lastnih trditvah 60.000 članov v 80 državah. Kritiki obravnavajo organizacijo kot kult ali sekto in opozarjajo, da lahko ljudje resno ogrozijo svoje življenje če v veri v čudežno ozdravitev opustijo medicinsko zdravljenje.

oj zdrava pamet, kam si šla.

Krog prijateljev Bruna Groninga nima niti ene lastnosti sekte, prakticira znanje, ki pomaga ljudem iz najglobljih stisk ali polepša življenje vsakomur, ki je pripravljen izkoristiti to priložnost. Bruno Groning je znal brati iz zaprtih pisem, vse je videl v preteklost in prihodnost človeka, ob njem so ljudje ozdravljali tudi od medicinsko neozdravljivih bolezni…hromi shodili, skepi spregledali, gluhi spet slišali..in to se dogaja še danes. Meni je bilo tukaj rešeno življenje. Bruno je bil preganjan tako kot Jezus, ampak on od pohlepnih zdravnikov, ker so izgubljali paciente, ker so enostsvno ozdraveli preko njega . Krog prijateljev je prejel nagrado združenih narodov za mir. Vabljeni!

To ni nikakršna sekta ,ker se dela vse dobro zase in druge ,v tem so ljudje dobrega srca in razuma gre za učenje BG ,učenje in pogled v vse dobro  ,tako, da ne govorit o sekti, če tega niste preizkusili niti od blizu videli ali doživeli .Živiš normalno brez odrekanj ,pri tem učenju se vse slabo spremeni v dobro in še kaj več ,vse postane bolj lahkotno ,prijazno, zdravo.

New Report

Close