Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brusnice in sečila

Brusnice in sečila

Živjo,
ali uporabljate brusnice kot preventivo proti vnetju urinarnega trakta ter katere brusnice kupujete?
Zdravnica mi je svetovala naj kupim brusnice, ki vsebujejo 36 mg proantocianidina saj je to minimalni dnevni odmerek da sploh imajo kakšen učinek?
Hvala!

Vse je odvisno od tega, koliko je napredovalo vnetje – meni recimo ob prvih znakih (pekoče in boleče uriniranje) pomaga že navaden happy day brusnični sok. Tega popijem potem 1L v dveh dneh ali prej in mi običajno pomaga. Dobi se tudi brusnični sok, ki ima več brusnic od nekega srbskega proizvajalca (žel ne vem naziva) ampak ga imajo v Mercatorju. Potem pa lahko grizljaš tudi suhe brusnice, ampak tega še nisem poskusila.

Vsekakor pa tega ne počnem za preventivo ampak zgolj za kurativo, ker mislim, da mi potem ne bi nič pomagalo – saj mogoče je to zgolj fiksna ideja, ampak jaz se tega držim 🙂

Jaz jih uporabljam poleg ostalih preventivnih ukrepov, a na žalost precej neuspešno, vnetja se kar ponavljajo in ponavljajo. Ponavadi jih kupujem v drogeriji, mogoče je njihova neučinkovitost res povezana s premajhnim odmerkom proantocianidina, na embalaži nič ne piše, koliko ga vsebuje ena kapsula.

Pred kratkim sem slišala, da ena ženska v ta namen prisega na bučna semena v kapsulah, ki so narejene posebej za ženske in se jih dobi v Avstriji.

glede Avstrije je res. Meni moj prinese vsakič ko gre čez avstrijo Biogleat Cranberry UroForte. Imajo toliko teh proanti…. kot si omenila. Sok z okusom brusnic nebi priporočala saj je učinek se slabši. Hapy Day vsebuje sladkor kar pa še dodatno povzroča vnetje v sečilih.

Pomagajo bučna semena in tudi brusnice. jaz brusnice kupim suhe in si iz njih kuham blag čaj za preventivo, dodam tudi koprivine liste in materino dušico. To mešanico kuham ene 2 x na teden kot preventivo. Ko se že kaj dogaja, skuham močan čaj iz brusnic, breze, gornika, rumene rozge – vsaj 2 l dnevno, zraven pa spijem še vsaj 2 l čiste vode ali kakega blagega čaja. WC mora nujno biti v bližini!! Ponavadi uspem preprečit napredovanje, se pa 2-3 x letno zgodi, da ne. Tistim, ki smo nagnjene k uroinfektom, bi moralo biti prvo pravilo dovolj piti. To pomeni vsaj 2-3 l tekočine dnevno, da se vsi povzročiteji vnetja izpirajo iz telesa. Druga stvar – po vsakem spolnem odnosu nujno lulat! Tretje pravilo: 1- 2 x na teden preventivno “izprati” sečila, bodisi s čaji (brusnice, brezvoi listi, gornik…) ali pa vzeti po 2-3 dni kapsule brusnic, ki preprečujejo, da bi se bakterije razmnoževale v sečilih.

New Report

Close