Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bruto urna postavka

bruto urna postavka

Nimam izkušenj z rednimi službami, zato ne vem, če je bruto neto odstotek vedno enak.. Kolikšen odstotek pa se ti odbije od urne postavke (recimo 4€), če delaš preko štuentskega servisa?

seveda se razmerje razlikuje. če zaslužiš bruto 3.000 EUR je razmerje bistveno drugače, kot, če zaslužiš bruto 700 EUR.

študentska postavka je pa taka, kot je. na to potem študenski servis zaračuna koncesijsko dajatev in pošlje račun podjetju. študent mora dobiti točno toliko, kot je napisano na napotnici…

razen…

če se mu zaradi takih ali drugačnih razlogov odteguje akontacija dohodnine.

hmm nadine, mislim, da si malo pomesala ali pa te jaz ne razumem povsem, razmerje je vedno enako, 14{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vzame štud. servis in 4,27 eur se placa na napotnico (ce je napotnic vec je to xkrat 4,27)…
delodajalec npr. lahko studentu govoru tudi o bruto znesku.

in sicer primer izracuna:

ce si npr. zasluzila 100 eur bruto in ce je to izplacano preko studentske napotnice se racuna sledece:

bruto 100 eur
– 4,27 (obvezno zavarovanje na vsako napotnico- ne glede na znesek na napotnici)
– 14{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ( v tem primeru je to 11,7 eur) provizija študentskega servisa
——
83,97 pa je torej neto znesek, ki ga dobis izplacanega na racun

glej, mi napišemo na napotnico:
15 ur po 10 EUR (karikiram)
študent dobi na svoj račun točno 150 EUR in nič manj.
študentski servis pa seveda obračuna to, kar mora, še dodatno na račun, ki ga dobimo mi, kot podjetje.

govorim o tem, da kar piše na napotnici, to bo dobil študent izplačano garantirano.

kaj pa napiše delodajalec na napotnico, pa je druga zgodba. če delodajalec že na napotnici odbije vse, kar bi moral plačat, pa to prenese na študenta, je pa to stvar dogovora med podjetjem in študentom. oziroma, ponavadi, je to stvar nedogovora.

načeloma pa študentski servis od študentovega zaslužka ne odbija ničesar.

Če pa je vprašanje, koliko študent stane podjetje, če je njegova postavka 4 EUR, je pa druga zgodba.

Redna služba prek študenta?

New Report

Close