Najdi forum

Zanima me, če se BSE prenaša tudi z mlekom?

Tega zaenkrat še tudi znanstveniki ne vedo zagotovo, zato menijo, da naj se ne bi, saj ne želijo zbujati nepotrebnega(?) preplaha, vendar bi po vsej biološki logiki moralo veljati, da se prenaša in sama tudi menim, da se, saj je to telesna tekočina in torej po vsej verjetnosti vsebuje nosilce okužbe (prione). Vprašanje pa je, kdaj bodo to potrdili tudi znanstveniki, če bodo. (ko bo na ljudeh dokazano, da se prenaša, bo za marsikoga že prepozno, zato previdnost najbrž ni odveč že sedaj, če le malo sami trezno pomislimo).

Ceprav samo dejstvo da je mleko telesna tekocina se nic ne pomeni. Tudi slina je telesna tekocina pa se aids recimo ne prenasa z njo. Kolikor vem o bse, napada predvsem zivcno tkivo(mozgani, hrbtenjaca itd.), tega pa v mleku ni. Zato je tudi mnogo vecja moznost da se z bse okuzis ce jes kravje mozgane kot pa kravji zrezek.

Mislim, da se BSE ne prenaša preko mleka, vendar dan danes ni problem le v BSE. BSE je nastal zaradi onesnaženega okolja in zaradi vseh sprememb v naravi, ki jih povzroča človek. Jaz zato za svojega malega in za našo družino raje uporabljam ekološko pridelano pa čeprav je malo dražja, je pa zato tveganje manjše. Saj veš da imamo poleg BSE tudi dioxsin, slinavko, parkljevko…

Ja, “kolikor vemo” o BSE… vemo pa žal zelo malo. Ne vem, če se lahko primerja
Aids in BSE, saj je prenašalec Aidsa virus, prenašalka BSE pa beljakovina, imenovana prion, ki se najbrž obnaša drugače od običajnih virusov. Tudi, kje vse se nahaja, še ni povsem raziskano in tudi znanstveniki sami so poudarili, da ne morejo zagotoviti, da prenašalca ne bi bilo v mleku, to zaenkrat zgolj previdevajo.
Do sedaj so z “zagotovimi” negativnimi odgovori glede tega vprašanja postregli le mediji, za katerimi pa stoji politika (znanost namreč, kot že rečeno, še nima gotovih odgovorov glede tega vprašanja), vemo pa, kaj krmili politiko v najširšem smislu (denar; polega tega, da mora skrbeti, da se med ljudmi ne bi prehitro širila panika – predvsem to dvoje, a prvo seveda bolj kot drugo).

V bistvu sem govoril le zase – “kolikor vem” 🙂 Drugace imas prav, jasno, znanost je pac se dalec od dokoncnih odgovorov. Sam se ne obremenjujem prevec s tem. Se manj pa z dioxinom, parkljevko in slinavko, zato mi na kraj pameti ne pade da bi kupoval ekolosko-bio-oh-in-sploh mleko in vse ostalo. Ampak seveda, vsak pac po svoje 🙂 LP!

V bistvu sem govoril le zase – “kolikor vem” 🙂 Drugace imas prav, jasno, znanost je pac se dalec od dokoncnih odgovorov. Sam se ne obremenjujem prevec s tem. Se manj pa z dioxinom, parkljevko in slinavko, zato mi na kraj pameti ne pade da bi kupoval ekolosko-bio-oh-in-sploh mleko in vse ostalo. Ampak seveda, vsak pac po svoje 🙂 LP!

New Report

Close