BTC 10.000 dolarjev
Ne vem, ali je to sarkazem ali cinizem, smajlijev ni?
Še enkrat napišem, čeprav BTC v osnovnem smislu NE ustreza piramidni (Ponzijevi) shemi, ker ima končno število enot, pa v trenutku evforije izkazuje vse lastnosti take sheme.
Podobno kot pri Catch The Cash, lahko zaslužiš samo, če najdeš govedo, ki je od tebe pripravljeno kupit “zrak” dražje kot si ga plačal ti. V preteklosti so se piramidne sheme širile počasi, ker si moral od vrat do vrat, da si našel 5 bumberjev, ki so bili pripravljeni tiščati naprej tvojo piramidno shemo. Internet je CTC sheme odpeljal na zilijonto potenco in jih anonimiziral.
Moralno gledano je pa to popolnoma sprevrženo, ker pri CTC si načeloma poznal ljudi ki si jih nategnil, tukaj se pa za anonimnostjo poskušate znebiti krivde.
😉
[/quote]
BTC ali kripto je daleč od Ponzijeve sheme, še kako je realen, smao zavedati se moramo, kako z njim delati, za to pa se potrebuje znanje in čas in izkušnje.
In še en popravek, anoanimnosti ni v blockchainu.
vse je izsledljivo, samo če je interes.
primož
Tisti, ki ima 80% kovancev v svojih rokah, lahko nadzira trg, to bi moralo biti prepovedano.
Ampak ker ni regulative, je tako.
Primož
BTC ali kripto je daleč od Ponzijeve sheme, še kako je realen, smao zavedati se moramo, kako z njim delati, za to pa se potrebuje znanje in čas in izkušnje.
In še en popravek, anoanimnosti ni v blockchainu.
vse je izsledljivo, samo če je interes.
primož
[/quote]
Zelo precizno sem se popravil.
Nisem napisal, da je BTC anonimen, pač pa da omogoča anonimizacijo storilca in žrtve v sistemu, ki izkazuje osnovne lastnosti piramidne sheme,
Ker ti ne gledaš v živo, koga nateguješ (kot je bilo to pri običajnih piramidnih shemah), misliš, da si odvezan moralne odgovornosti?
Še enkrat, me ne moti, če zaslužiš milijone, samo nekdo jih mora izgubit, da jih boš pokasiral.
A kdaj pomisliš na reveže, ki bodo ob vse?
Tisti, ki ima 80% kovancev v svojih rokah, lahko nadzira trg, to bi moralo biti prepovedano.
Ampak ker ni regulative, je tako.
Primož
[/quote]
Čaki, čaki… a nisi ti še nekaj ur nazaj slavil BTC in rekordne vrednosti, ki nimajo in ne bodo imele mej? Kaj je zdaj to? Človek bodi kredibilen. A ni osnovni postulat kripto-valut popolna svoboda in neodvisnost od centralno-bančnih regulativ?!? Zdaj pa cmizdiš in jokaš za regulativo… patetično!
Zelo precizno sem se popravil.
Nisem napisal, da je BTC anonimen, pač pa da omogoča anonimizacijo storilca in žrtve v sistemu, ki izkazuje osnovne lastnosti piramidne sheme,
Ker ti ne gledaš v živo, koga nateguješ (kot je bilo to pri običajnih piramidnih shemah), misliš, da si odvezan moralne odgovornosti?
Še enkrat, me ne moti, če zaslužiš milijone, samo nekdo jih mora izgubit, da jih boš pokasiral.
A kdaj pomisliš na reveže, ki bodo ob vse?
[/quote]
S tem se strinjam. Jaz na kripto gledam kot nekaj realnega. Jaz sem recimo z BTC kupil avto. KAr pomeni,d a je že zelo realen v življenju. Če sem reveža okoli prenesel, potem je to slabo. če pa sem mu denar pobral, ker je zato dobil neko storitev ali stvar, pa ni v tem nič slabega, saj sva bila oba zadovoljna.
problem pri BTC ju je ena stvar, jaz vsem predlagam, ko bo tam na okoli 6-7000€ kupite in potem prosim in zahtevam, da se ne dotaknete tega 2 leti.
Pa potem ne boste ob vse, ampak boste vi tisti, ki boste dobili. Problem je človekova psiha, če pa bom po enem letu govoril, nujno prodat, pa me ne smete upoštevati, ampak človek si ne more pomagati, da ne bi soseda poslušal, ki pa pozna nekoga, ki pozna nekoga, da je vse izgubil, če bo držal.
Človeška psiha in vztrajnost sta problem.
Primož
Čaki, čaki… a nisi ti še nekaj ur nazaj slavil BTC in rekordne vrednosti, ki nimajo in ne bodo imele mej? Kaj je zdaj to? Človek bodi kredibilen. A ni osnovni postulat kripto-valut popolna svoboda in neodvisnost od centralno-bančnih regulativ?!? Zdaj pa cmizdiš in jokaš za regulativo… patetično!
[/quote]
Jaz še vedno trdim, da bo BTC naslednje leto 30.000€ pa verjetno boo več. Jaz govorim, da ljudje brezglavo letajo v to.
Jaz vseskozi govorim o potrebnosti regulativi in to zaradi osebnih izkušenj. Ker sem doživel na lastni denarnici, da sem vložil v nekaj z neverjetnim potencialom, vsi so govorili, to je to, potem pa sem izgubil 80% denarja, oni pa so z mojim denarjem obogateli.
Zakaj? ker jih nihče ni reguliral ali naredil vsaj osnovno preverjanje, ravno nasprotno, še podpirali so jih, sedaj pa ko imajo denar, jih pa hvalijo. Ljudje pa so izgubili.
Jaz nisem v njih vložil, ker sem notel trgovati, ampak ker sem verjel v njihovo vizijo. Torej moj namen ni bil špekulirati in z njimi hoditi gor in dol in se obogateti. meni je bilo celo všeč,d a obogatijo, ker sem verjel, če bodo oni, da bom imel tudi jaz nekaj od tega. Zgodilo pa se je to,d a so oni obogateli, mi smo pa vsi izgubili.
In to je tisto, kar ni regulirano.
In ko jaz govorim o Atrixu, noben noče videti varnosti, ampak vsi vidijo to, da ne obljubljam 500% donosnost. Temu pa se reče pohlep in zaradi tega glave bolijo.
primož
Aha, ne rabimo regulative? Bo naslednjih 5 minut šlo brez regulative?
Smešni ste ko papki ;))
[/quote]
Miles, jaz vem,d a si ti totalni nasprotnik, ampak zapomni si moje besede, da boš čez nekaj let, tudi ti plačeval z kripto denarjem. To je neizbežno in država bo vedela, da to si.
To je tako kot takrat ko so prišle kartice, jaz pa tega že ne bom uporabljal, danes pa druge uporabeskoraj ni. Na švedskem je 90% kartične uporabe, če tam nekdo nakaže 500€ izven države, že vsi vse preverjajo.
Drugo leto, do oktobra, bo regulativa in prepoved izdaje ICO-tom, če jih ne pregleda uradni organ.
Boste poiskali v searchu čez eno leto.
primož
Jaz še vedno trdim, da bo BTC naslednje leto 30.000€ pa verjetno boo več. Jaz govorim, da ljudje brezglavo letajo v to.
Jaz vseskozi govorim o potrebnosti regulativi in to zaradi osebnih izkušenj. Ker sem doživel na lastni denarnici, da sem vložil v nekaj z neverjetnim potencialom, vsi so govorili, to je to, potem pa sem izgubil 80% denarja, oni pa so z mojim denarjem obogateli.
Zakaj? ker jih nihče ni reguliral ali naredil vsaj osnovno preverjanje, ravno nasprotno, še podpirali so jih, sedaj pa ko imajo denar, jih pa hvalijo. Ljudje pa so izgubili.
Jaz nisem v njih vložil, ker sem notel trgovati, ampak ker sem verjel v njihovo vizijo. Torej moj namen ni bil špekulirati in z njimi hoditi gor in dol in se obogateti. meni je bilo celo všeč,d a obogatijo, ker sem verjel, če bodo oni, da bom imel tudi jaz nekaj od tega. Zgodilo pa se je to,d a so oni obogateli, mi smo pa vsi izgubili.
In to je tisto, kar ni regulirano.
In ko jaz govorim o Atrixu, noben noče videti varnosti, ampak vsi vidijo to, da ne obljubljam 500% donosnost. Temu pa se reče pohlep in zaradi tega glave bolijo.
primož
[/quote]
Tvoje trditve so še manj kredibilne od BTC-ja, in se spreminjajo v korelaciji z njegovim tečajem – iz minute v minuto. Tako, da o kakšnih dolgoročnih napovedih raje ne…
Mislim, da delaš svoji firmi s svojim topoumnim PR-om veliko škodo. Ampak, tako je tudi prav. 😉
Miles, jaz vem,d a si ti totalni nasprotnik, ampak zapomni si moje besede, da boš čez nekaj let, tudi ti plačeval z kripto denarjem. To je neizbežno in država bo vedela, da to si.
To je tako kot takrat ko so prišle kartice, jaz pa tega že ne bom uporabljal, danes pa druge uporabeskoraj ni. Na švedskem je 90% kartične uporabe, če tam nekdo nakaže 500€ izven države, že vsi vse preverjajo.
Drugo leto, do oktobra, bo regulativa in prepoved izdaje ICO-tom, če jih ne pregleda uradni organ.
Boste poiskali v searchu čez eno leto.
primož
[/quote]
Tukaj se strinjam s tabo. Če par let bom tudi jaz plačeval s kripto denarjem. AMPAK.
Tu nastopi bistvena razlika. Z državnim e-(kripto) denarjem, reguliranim (tako kot si želiš ;)) ne s to otroško igrico (gnilim jajcem), ki se jo greste sedaj.
Tukaj se strinjam s tabo. Če par let bom tudi jaz plačeval s kripto denarjem. AMPAK.
Tu nastopi bistvena razlika. Z državnim e-(kripto) denarjem, reguliranim (tako kot si želiš ;)) ne s to otroško igrico (gnilim jajcem), ki se jo greste sedaj.
[/quote]
Najhuje je, da s gre tudi država to igrico in vsi, ki tam delajo in to samo zato, ker je sedaj še dovoljeno in vedo, kdaj pridejo pravila.
Včasih smo tudi iz gozda lahko odnesli gob kolikor smo hoteli, pa danes smao 2 kg, ker je regulirano, pa regrat in ostale dobrine…ni bilo regulirano, zato se sedaj igramo, ker se še lahko. Eni pa se malo bolj zavedamo, pa že pripravljamo regulatorne protokole in načine.
Počasi, pa jih bodo še ostali.
Primož
Tvoje trditve so še manj kredibilne od BTC-ja, in se spreminjajo v korelaciji z njegovim tečajem – iz minute v minuto. Tako, da o kakšnih dolgoročnih napovedih raje ne…
Mislim, da delaš svoji firmi s svojim topoumnim PR-om veliko škodo. Ampak, tako je tudi prav. 😉
[/quote]
Kot sem rekel, čas bo pokazal. Tako kot je 20 let nazaj, ko so rekli,d a je tak sistem kot je MON brez vezen. Danes pa ste vsi tukaj gor. Vsega se človek privadi, tudi kripta in regulacije se boste.
primož
Kot sem rekel, čas bo pokazal. Tako kot je 20 let nazaj, ko so rekli,d a je tak sistem kot je MON brez vezen. Danes pa ste vsi tukaj gor. Vsega se človek privadi, tudi kripta in regulacije se boste.
primož
[/quote]
Nič nimam proti tehnologiji ali blockhainu. Ampak tole kar imate ta trenutek NISO valute, ampak tombola. Bo treba počakat, da se dovolj revežev naserje… 😉
primož
[/quote]
A bi prosim lahko že skenslali to rikepčo, ker je absurdno zatežena in dali nazaj rožomačkodrevo ali kaj primerljivo enostavnega, hvala?
Drugače bomo nekateri veseloanonimneži pač veselo-razočarano odšli.