Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute BTC pada

BTC pada

Ste se jih že znebili, jih pretvorili, ali jih še držite?

Kaj pa če bi jih po poti navzdol malce kupovali?

Glede na razlog zadnjega padca bo takih norcev čedalje manj.

http://www.news.com.au/finance/money/investing/bitcoincom-cofounder-sells-entire-stash-calls-it-virtually-unusable-as-a-currency/news-story/217509dd165fb12b41896927b38930d1

Evo, pravi poziv na short prodajo 🙂
Bova gledala od blizu kaj se bo dogajalo.
BTW, jaz sem kupil. (norec pač)
Si šla ti v short?

Bitcoin me sploh ne zanima. Druge valute gredo ta čas gor par sto procentov. Svet je šel naprej.

Evo, pravi poziv na short prodajo 🙂
Bova gledala od blizu kaj se bo dogajalo.
BTW, jaz sem kupil. (norec pač)
Si šla ti v short?
[/quote]

Kaj to pomeni short prodaja?

Jaz sem prodala pri 14.000 in kupila Stellar, Tron in Vibernate. Itak nisem imela neki velik v BTC, pa več kot 100 % sem zaslužila na njih, tako da. Gremo naprej.

Kaj to pomeni short prodaja?

Jaz sem prodala pri 14.000 in kupila Stellar, Tron in Vibernate. Itak nisem imela neki velik v BTC, pa več kot 100 % sem zaslužila na njih, tako da. Gremo naprej.
[/quote]

Long: Kupiš enoto, čakaš da zraste in prodaš. Razlika v denarju (ceni) je tvoj dobiček.
Short: Si sposodiš enoto, jo prodaš na trgu, po padcu vrednosti jo kupiš ceneje nazaj, in vrneš posojilodajacu. Razlika v denarju (ceni) je tvoj dobiček.

Long: Kupiš enoto, čakaš da zraste in prodaš. Razlika v denarju (ceni) je tvoj dobiček.
Short: Si sposodiš enoto, jo prodaš na trgu, po padcu vrednosti jo kupiš ceneje nazaj, in vrneš posojilodajacu. Razlika v denarju (ceni) je tvoj dobiček.
[/quote]

Tole bo mogoče mal blesavo vprašanje, ampak kje si pa lahko sposodiš enoto?

Kar se tiče mene, mi je to omogočeno na Kraknu in Bitfinexu.

Zdaj je treba počakati samo še na novico, da gre Gospod Entrepreneur Emil Oldenburg zopet not.
Mislim, ne mislim, vem, da je Gospod Emil dosegel točno to, kar je želel:
Ovce pump, Emil dump, in kupiti nazaj. Ovce pump še en krog.
Dobrodošli na divjem zahodu kripto trgovanja.

Zdaj je treba počakati samo še na novico, da gre Gospod Entrepreneur Emil Oldenburg zopet not.
[/quote]
pa še res je

sem šel na “varno” v € .. in se odrekel cca 15% profita, ker sem cincal ☺

[/quote]

Poreče tisti, ki je med temi ovcami. 🙂

če BTC popolnoma izgubi vrednost, kaj se bo potem zgodilo z drugimi valutami? Kako jih kupit, kako prodat?

Ahm, če bi bila teoretična vrednost BTC nič, bi bila vrednost drugih valut proti BTC neskončna, kar pomeni, da se v resnici na tak način ne bi dalo trgovati z njimi.
Če je v trgovalnem paru na eni strani BTC, nas mora njegova vrednost proti USD ali EUR še kako zanimati.

BTC?????????? Kaj naj naredim???? PANIKA, Srce razbija kot pri norcih, tepem se po glavi, štejem koliko eur sem izgubil, že razmišljam, kako bom vrnil, siten sem na familijo, samo alkohol mi pomaga, kako bom poplačal ali pa naj si vzamem življenje.
Ja vse to je realnost ta trenutek v glavah ljudi. Kaj torej narediti, ampak najprej dovolite nekaj besed.

Trenutna panika po forumih in telefonih kaže vrednost ekosistema ATRIX. V takšnih primerih, se pokaže vrednost garancije.
Tako je bilo vse lepo in rastlo, da nihče noče niti razmišljati o kakršnikoli varnosti. Ljudje smo preveč zaslepljeni s pohlepom in špekulacijo, ampak da nekdo dobi, mora drugi izgubiti. Na svetu je 5 % gamblerjev, ostali pa konzervativni vlagatelji, ampak ta trenutek so nam 100 – 1000% donosi zameglili um. A 50% na leto pa dovolj? Daš 10.000€ in jih imaš 15000% Kje v obstoječem sistemu pa lahko na letnem nivoju brez dela dobiš 50%??
Bom popravil Einsteina ali pa samo dodal, 3 stvari so neskončne, vesolje, pohlep in človeška neumnost in samo za eno nisem siguren.

Tudi v podjetjih, ki delajo ICO te, jih ne vodi nič drugega kot pohlep. Zakaj si že kupim najdražji avto?? Ker si ga lahko? Ne zato, ker ga rabimo, kaj ta avto pomaga pri mojem poslu?? Ne dosti, ampak če imam denar, ga lahko zapravim. In namesto, da bi se ljudje vprašali, kako zapravljajo naš denar, jim še ploskamo, in to samo iz enega razloga. Ker si mi želimo isto. In se bojimo tej osebi zameriti. Merilo za sposobnost je količina nakradenega, pobranega denarja. In to samo zato, ker sebe vidimo v tej osebi, torej se identificiramo z njo, isto si elimo. Naša identifikacija je naš problem. Zakaj se ne identificiramo z tistimi, ki danes nimajo za kruh? Ker se nočemo.
In ne me narobe razumeti, nič ni narobe, da nekdo to naredi, naj če je sposoben, žal pa mi nič ne naredimo, da bi lahko bilo drugače, sami pa nimamo jajc in sposobnosti, da bi to isto naredili.
Zato podpiramo stvari, četudi vemo, da tako ni prav.

Morda bi bilo dobro, da ob teh čustvenih pretresih, še enkrat preberete naš WP, https://www.atrix.io/files/Atrix_Whitepaper.pdf ker sedaj ko pada, NE POČNITE NIČESAR, vsedite se, odprite pivo in preberite naš WP, kaj in zakaj se ponuja garancija.Zakaj pravim, da bi vsak ICO ali kovanec, moral ponuditi garancijo vlagateljem, vsaj do neke mere. Ampak ti si tako neumen, če pa vse raste.
je pa ena dobra stvar, ko takole puhtijo euri, ljudje kar naenkrat postanejo verni. Vsi mojilo 🙂 Ja ziher je ziher 🙂
Moja mama je vedno rekla, vse kar znaš je dobr, nikoli ne veš kdaj ti prav pride.
In ta ziher morate upoštevati, ko vlagate. Če se igrate, uživajte v igri, če dobivate ali če izgubljate. Če pa ne uživate v izgubi, potem pa dobro premislite kam vložite in v koga.
Vsi kupite kovanec DYOR, ta je najbolj ziher.
Drugi bo pa ATRIX ali vsaj prvi med ostalimi, ki bodo sprejeli to pravilo zaščite uporabnikov.

Nasvet:
1. vsedite se, (pa ne za računalnik) TV je td v redu
2. vzemite pivo ali sok in kokice, tudi čokolada dela človeka srečnega
3. Povabite prijatelja in poglejte kakšen film, ali pa odigrajte karte
PRVO PRAVILO:
Nož, ki pada se ga ne prijema. Saj vam lahko uspe, ampak verjetnostni račun kaže, da se večkrat urežete. PA miren vikend želim, pred nami je Božič. Pa lepo prosim, ne molite, da se bo dvignilo, to bo šlo nazaj samo od sebe, posvetite se svojim najbližjim, boste naredili ogromno dobrega dela.

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Sori, Primož, tvoje agitiranje je prav ogabno.

top šop
če kupite v naslednjih minutah, dobite enega gratis 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Mogoče se ti tako zdi, ne moreš pa rečt, da to kar je napisano ni resnično.

Problem je v tem,d a resnica ni nikoli lepo sprejeta. Še posebej, če si na drugi strani.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

top šop
če kupite v naslednjih minutah, dobite enega gratis 🙂
[/quote]
Ne moreš, ker je ICO zaključen. 🙂 Če pa dobro pogledaš vse reklame ICO-ta, ne našega, ti vsi od prvega do zadnjega ponujajo bonuse, tudi do 690%. In zakaj ljudje kupijo, ker upajo,d a bodo takoj ko pride na borzo dobro prodali.
Tudi naši slovenski kovanci so na borzi padli pod ceno nakupa ICO-ta, edina prednost je bila ta, da si jih v ICO-tu, dobil več, torej bonus, vse ostalo je pa čista špekulacija.

primož

Ne moreš, ker je ICO zaključen. 🙂 Če pa dobro pogledaš vse reklame ICO-ta, ne našega, ti vsi od prvega do zadnjega ponujajo bonuse, tudi do 690%. In zakaj ljudje kupijo, ker upajo,d a bodo takoj ko pride na borzo dobro prodali.
Tudi naši slovenski kovanci so na borzi padli pod ceno nakupa ICO-ta, edina prednost je bila ta, da si jih v ICO-tu, dobil več, torej bonus, vse ostalo je pa čista špekulacija.

primož
[/quote]

o ti smola no 🙂
tvoj nasvet je sicer res ok, bi si ga moral vsak, ki trguje nekam nalimat
prodajaj ko je gor, da boš imel sredstva za nakup, ko je vse dol, amen.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Mogoče se ti tako zdi, ne moreš pa rečt, da to kar je napisano ni resnično.

Problem je v tem,d a resnica ni nikoli lepo sprejeta. Še posebej, če si na drugi strani.

Primož
[/quote]

Na kateri drugi strani? Na drugi strani si samo, če prodaš, vse ostalo je dobiček. Kako lahko človek naredi izgubo v trgu, ki raste, te prosim??? Non-stop govoriš o teh izgubah. Kdo ima izgube, razen totalni bedaki? Jaz sem ga lomila, da bolj ne bi mogla, kupovala balone, prehitro prodajala, pa sem v dveh mesecih na štirikratniku vložka. Daj povej, kako tebi uspe narediti izgubo? Vsakič ko bitcoin pade, se oglasiš, kot da je konec sveta, pa je samo korekcija. Uuu, bitcoin pada, rešite se, tukaj je ATRIX!
Mnja, seveda, vse ostale vodi pohlep, tebe pa čisti altruizem. S takim zavajanjem že ne.

Na kateri drugi strani? Na drugi strani si samo, če prodaš, vse ostalo je dobiček. Kako lahko človek naredi izgubo v trgu, ki raste, te prosim??? Non-stop govoriš o teh izgubah. Kdo ima izgube, razen totalni bedaki? Jaz sem ga lomila, da bolj ne bi mogla, kupovala balone, prehitro prodajala, pa sem v dveh mesecih na štirikratniku vložka. Daj povej, kako tebi uspe narediti izgubo? Vsakič ko bitcoin pade, se oglasiš, kot da je konec sveta, pa je samo korekcija. Uuu, bitcoin pada, rešite se, tukaj je ATRIX!
Mnja, seveda, vse ostale vodi pohlep, tebe pa čisti altruizem. S takim zavajanjem že ne.
[/quote]

Jaz ne naredim izgube, tako kot ti ne. Vprašanje je ali zaradi pametnega trgovanja ali naklučja rasti BTC-ja. Ampak ker se ne ukvarjaš z ljudmi ne veš kakšne neumnosti delajo. . Si na štirkratniku vložka, če si torej vložila 10 maš 40, če bi samo držala bi imela več.
ne vem, pa če ravno razumeš trg kripto valut, raste samo toliko časa, dokler prihaja nov kapital. In dokler se dela fama in megla, ko se to neha delati, začne vrednost padati, četudi na drugi strani podjetje kuje bajne dobičke.
Naslednje dejstvo pa je, da nekdo mora izgubljati, da ti dobiš, to je pravilo. Iz česa pa misliš, da ti narediš 4 kratnik???? Samo iz tega, ker nekdo izgubi. Denar prihaja in ljudje držijo, ti si tisti denar pobrala, oni pa držijo kovance, torej je šel denar k tebi, on pa ima kovanec z neko namišljeno vrednostjo v zraku.
Zakaj se jaz pojavim? Jaz sem vseskozi v kripto svetu in ne visim več toliko časa na forumu, se pa pojavim takrat, ko se drastično poveča število telefonskih klicev in mailov, kaj naj naredim, izgubil sem že 40% vloženega denarja….In takrat jim pač razložim, spet od začetka, pravila kripto trga. Lahko se naučite in boste imeli 400% donosnost v 4 mesecih, lahko pa imate letno 100% pa ste varni, odločitev je odvisna od posameznika. Zato so na trgu različne ponudbe.

Moja prednost 17 letnega dela z MON-om, je predvsem to, da vidim, da je največja neumnost, ki ji tako verjameš, da ljudje to res delajo in mislijo, čista resnica. Če ne vidite, še ne pomeni, da ne obstaja.
In ko se enkrat ukvarjaš z ljudmi, mi verjemi, kakkšne vse neumnosti počnejo. Problem je samo v tem, ker ne upajo priznati. In ker je takšnih, kot jih imenuješ, totalni bedaki, ti veliko služiš.

Zakaj sem šel v Atrix, zato da tistim , ki nimajo pojma, ki ne bodo trgovali, omogočim neko varnost. Jaz sem že zaslužil in to s svojim delom, s kripto sem naredil toliko kolikor vi ne boste nikoli zaslužili. Razlika je trgovati z 10.000€ ali pa milijonom, stave in špekulacije se zelo razlikujejo. In ja težko je verjeti, da pomagam ljudem, da se ne opečejo.
Samo še en primer ti povem. En slovenski ICO je eno najuspešnjejših projektov. In to dobrih. Od ljudi so pobrali več kot 10 mio, €. Da naredijo projekt, pa je soft cap dovolj 2 mio. Vse ostalo, je čisti luksuz in zato so si naredili strelišče. Strelišče za zaposlene. Zakaj, zato ker si lahko, ker smo jim dali toliko sredstev in jim nihče ne preprečuje, da to naredijo, saj je njihov denar. MI samo upamo, da ga bodo oplemenitili in ga bomo dražje prodali na trgu, kot smo ga kupili. To pa pomeni,d a ga bo moral nekdo po tej ceni kupiti, kupil pa ga bo zato, ker bo upal, da bo še več zrasel. Če ne bo, bo izgubil in veriga gre samo toliko časa, dokler je nekdo pripravljen ponuditi več, kot eden pred njim.

KO je nekdo na podlagi dobrih uspešnih novic, kupil njihov kovanec pri 10€ in je čez 4 mesece vreden samo še 2€, pomeni,da ima ne glede na njihovo finančni uspeh, 80% izgubo. Zakaj pa imate vsi dobiček, ker vse prodate v BTC, BTC pa je organsko rasel, zaradi dotoka novega kapitala. V bistvu imate samo srečo, da niste izgubili, zato vsak, ki kupi BTC in samo to drži, je največji zmagovalec in bolj uspešen kot vsak trgovalec in sklad.. Vse povsod, pa mora nekdo izgubiti, da drug dobi in to je čista resnica.

Primož

New Report

Close