Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bučke-polnjene

bučke-polnjene

Zadnjič sem brala, nekatere delate polnjene bučke (šunka, sir). Prosim za recept. Hvala

POLNJENE BUČKE

SESTAVINE:

Štiri bučke, 20 dag mletih puranovih prsi, 20 dag drobno narezanega bučnega mesa, 10 dag edamskega sira, 2 paradižnika, pol čebule, 2 stroka česna, 1 šopek drobnjaka, po ščepec suhega majarona in bazilike, poper, sol, oljčno olje, sveža paprika za okras.

PRIPRAVA:

Bučke zgoraj sploščimo in izdolbemo.Bučno meso drobno narežemo. Narezano čebulo popražimo na oljčnem olju, dodamo mlete puranove prsi, koščke bučnega mesa, začimbe ter nadaljujemo praženje, da voda izpari; na koncu dodamo sesekljan drobnjak in prej olupljena narezana paradižnika.

Izdolbene bučke popečemo v pečici pri 200 C (približno 5 minut), ponev vzamemo iz pečice in bučke napolnimo s praženo mesno-zelenjavno maso ter vrnemo v pečico za nadaljnjih pet minut. Na koncu vsako bučko obložimo s sirom in okrasimo z rezinami paprike; ponev postavimo v pečico, da se sir razpusti. Polnjene bučke ponudimo tople z zeleno solato.

ČE MI DAŠ NEIL NASLOV SEM DOBILA ENE PAR RECEPTOV ZA PRIPRAVO BUČK TI JIH POŠLJEM.
JAZ IMAM TA RECEPT MOGOČE TI PRIDE KDAJ PRAV.
PA DOBER TEK

jaz pa bučko po dolgem prerežem in potem izdolbem – semena vržem stran, ostalo meso pa na drobno nasekljam. v ponvi prepražim čebulo, meso od bučk, drobno narezan paradižnik. ko voda že malo povre, dodam maso za čevapčiče. medtem v slani vodi pokuham bučke (cca. 10 min vre). ko se mešanica mase in bučk popeče (tenstam kar nekaj časa) in malo ohladi, dodam eno jajce in žlico drobtin. pokuhane bučke dam v posodo – pazi, ker postanejo čisto mehke in se ti lahko strga. napolniš z maso. potreseš s naribanim sirom in pečeš v pečici pol ure na 180°C

Pred časom je ena dala tele recepte:

http://med.over.net/forum5/read.php?21,4100708

New Report

Close