bučke v smetanovi omaki
Jaz bučke naribam kakor repo. Potem nasekljam čebulo, jo prepražim da zarumeni in nanjo stresem buče. Predenstam, solim, popram in malo pokuham, dodam paradižnikovo mezgo (po okusu), peteršilj in MALO mlete kumine. Ko voda ki jo dajo bučke povre, dodam kislo smetano( če ti je boljše sladka, pa dodaj sladko smetano), zmešam in to je to. Bučke so hitro kuhane, kake pol ure rabiš. Če pa hočeš da se čisto mehke pa kuhaj kako minuto dlje.(lahko pa zagostiš z malo moke)
Jaz pa jih delam takole.
Najprej prepražim čebulo in zeleno papriko, dodam na kocke narezane bučke da se malenkost podušijo in potem še seseklajn paradižnik. Dušim par minut da voda ki jo spusti paradižnik, povre. Zalijem z vodo ali jušno osnovo, pustim vreti 10-15 min, dodam strt česen in kislo smetano in pustim še 5 min.
To je to.
Jedilne bučke olupim, naribam, dam v posodo malček margarine nato naribane bučke in jih narahlo dušim. Ko se v lastnem soku razpustijo dodam kislo smetano, še malo prekuham nato posolim in po vrhu potresem nariban sir.Za kako minuto še pustim na “plinu”, da se sir stopi. Postrežem z pire krompirjem.