Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika bučke vložene

bučke vložene

Drage bralke foruma, na vas se obračam, če bi mi katera znala povedat dober recept za vložene bučke. Teden nazaj sem jih nekaj vložila a so se mi pokvarile. Delala sem točno po receptu. Morda katera ve v čem je finta? Vlagam večino zelenjave v kisu pa se mi nič ne pokvari. Tokrat pa sem vložila bučke samo v slanici in se mi je vse pokvarilo. Ker pa sem vztrajna oseba se bom še potrudila in jih vložila zato sprašujem vas na tem forumu, če jih katera vlaga in kako to naredi? Zelo bom hvaležna za vaš odgovor in kakršenkoli nasvet. Hvala

Vlagal sem na oba načina (v slanici ali kot kompot), vendar je meni ljubši kot kompot. Kompot in bučke imajo okus ananasa in so zelo dobre za osvežitev. Če te zanima, tule je en od receptov https://www.kulinarika.net/recepti/ozimnica/buckin-kompot/11594/

Nikoli še vlagala samo v slanici, niti ne vem zakaj bi. Za take, (predvidevam) nevtralne namene jih dam v skrinjo. V kisu pa simpl kolikor se da: bučke narežem na meni ustrezne kose in na tesno zložim v kozarec. Dodam všečne začimbe ali zelišča (jaz samo strok česna in poper v zrnu) in zalijem s prej prekuhano, rahlo ohlajeno mešanico kisa, vode in soli (recimo 1:3, stvar okusa sicer). Po vrhu nalijem kako žlico olivnega olja. Zaprem, postavim v pekač v katerem je za kake tri prste vode in v pečici segrevam na +100 st C kakih 20 minut. Izklopim in ohladim kar v pečici. Pogoj: kozarci in pokrovčki morajo biti res čisti. Pred zapiranjem rob kozarca in notranjost pokrovčka očistim še z alkoholom ali žganjem.

New Report

Close