Bughy bo imela net tudi doma …
.. :))))))))))))))))))) He he … Ravno sem klicala na kabelsko in se pozanimala kako in kaj … in … sem se odločila … Klinc gleda vse skupaj … Bughy si bo poštimala net doma, ker enostavno ne more brez vas … :)))
Pa vse je tko šaldo enostavno … sam plačat je treba … :)))))))))))))))))) ;))))
Kdaj se bo to zgodilo? Takoj, ko se bom zmigala in šla tja sklenit naročniško razmerje … :))))
Lp, Bgv
Itak bo fejst … :))))))))))))))))))))))))))) Hi hi hi … Komi čakam … :)))))
Ne bom sicer stalno gor, ker sem se odločila za tisti osnovni paket, k’ maš … kok že? … 800 MB prometa na mesec (koliko je to se mi ne sanja) … Sam … glih zginla ne bom, no … :)))))))))))))))
Lp, Bgv
Ma veš kako je … to je ta kabelski internet. ADSL se mi ne splača štimat, ker bi mogla dobit novo telefonsko številko in vse mogoče in stroški bi bili taki da dol padeš (ker imam dvojčka z sosednjo hišo) … tako da … Saj za 9 jurjev na mesec imajo tudi oni ku češ neomejen dostop … sam vseeno … zaenkrat bom probala ta osnoven paket … Če bom pa videla, da ni glih najboljše, bom pa šla na kaj več …
Tako v bistvu zgleda:
I. Mini paket – plačilo po opravljenem prometu
Primeren za občasno pregledovanje spletnih strani, poslovanje z banko, občasno IRC. Ima mesečno naročnino in plačilo po opravljenem prometu. Priporočamo reden pregled porabe.
Mesečna naročnina:
2.000 SIT brez DDV + 400 DDV = 2.400 SIT z DDV
Vsebuje: 100 MB prometa na mesec in en poštni predal 50 MB
Največja hitrost prenosa podatkov: 128 Kb/s
II. Osnovni paket – plačilo po opravljenem prometu
Primeren za redno pregledovanje spletnih stani, poslovanje z banko, IRC in za snemanje popravkov programov. Ima mesečno naročnino in plačilo po opravljenem prometu. Priporočamo reden pregled porabe.
Mesečna naročnina:
3.000 SIT brez DDV + 600 DDV = 3.600 SIT z DDV
Vsebuje: 800 MB prometa na mesec in en poštni predal 50 MB
Največja hitrost prenosa podatkov: 256 Kb/s
III. Razširjeni paket – plačilo po opravljenem prometu
Primeren za redno pregledovanje spletnih strani, poslovanje z banko, občasno snemanje glasbe in IRC. Ima mesečno naročnino in plačilo po opravljenem prometu. Priporočamo reden pregled porabe.
Mesečna naročnina:
5.000 brez DDV + 1.000 DDV = 6.000 SIT z DDV
Vsebuje: 2.000 MB prometa na mesec in en poštni predal 50 MB
Največja hitrost prenosa podatkov: 512 Kb/s
IV. Družinski paket
Primeren za posameznike in družine, ki veliko časa preživijo na internetu, poslušajo glasbo in gledajo filme. Opozarjamo na razumno uporabo in ne priporočamo uporabe računalniških programov, kot so Morpheus, Kazaa, Gnutela itd., ker dajejo vaše datoteke v skupno rabo celemu svetu promet pa gre na vaš račun. Paket ima mesečno naročnino in plačilo po opravljenem prometu v delovnem času.
Mesečna naročnina:
8.250 brez DDV + 1.650 DDV = 9.000,00 SIT z DDV
Vsebuje: NEOMEJEN promet izven delovnega časa in 3.000 MB prometa na mesec v delovnem času ter poštni predal za vso družino, vsak 50 MB
Največja hitrost prenosa podatkov: 1024 Kb/s
Lp, Bgv
Kaj pa še modem in vse kar rabiš zraven? Ma prevelik strošek je, ki se še zdaleč ne splača … To je tako ali tako le začasna rešitev, ker ko se bomo enkrat selili si bom mogla tako ali tako tam štimat in telefon in net … in takrat se bom po vsej verjetnosti odločila za ADSL … če ne bo takrat že kaka druga varjanta … :)))
To rešitev rabim samo za premostitev … :)))
Lp, Bgv
Srce … sem mal pobrskala tam na strani odi telekoma … in če imaš ti že številko ti dajo ta ISDN za 19.900 SIT in pol imaš še pač tiste 4 tolarje … Ker pa jaz številke nimam in bi mi morali potegniti nov priključek se cena storitve poveča za 21.000 SIT … Juhuuuu!!!! Pa poskoči cena.
Glej … raje vzamem po kabelski družinski paket, ker imam pol še full poceni modem in dam tiste 9 jurjev na mesec in sem skoz gor … kot pa da bi si rihtala telefonsko in vse … Pa odkrito ti povem, da Telekomu čisto nič ne zaupam … :(((
Lp, Bgv
A ti imaš kabelsko doma? Veš kaj me zanima? Koliko “prometa” narediš na mesec. Ker ta zadeva me malo bega. Koliko je 800 MB prometa … in ali se mi splača vzet tisti tisti neomejen paket, ker vem že v naprej, da ne bom stalno tičala za računalnikom … Zdaj je neka promocijska cena modema, če vzamem ta neomejen paket za 9 jurjev … pa se ne morem odločiti ali ja ali ne … :(((
Lp, Bgv
Srce … … ma si že tečen s tem ADSL-om … :)))) ;)))) Če se ne motim je imel naš Pippo tudi kabel doma in kolikor sem se menila z njim ni imel nobene pripobme čez njega. Verjetno je vse odvidno od tega, kako je kabelski internet sploh poštiman … tako da … :))))
Zanenkrat se mi zdi veliko pametnejša izbira kabelskega interneta … Naknadno pa, ko se bomo enkrat vselili v naš brlogec, pa si bomo poštimali vse kot se toka … :)))
Lp, Bgv
Kaj pa vem … Mi imamo že tako kabelsko televizijo … in moram rečt, da sem zelo zadovoljna. V vseh teh letih kar jo imamo ni bilo večjih težav … mogoče, da jim je zaškrtalo enkrat ali dvakrat, pa so zadevo kmalu popravili. Pa vedno kaj dograjujejo, dodajajo nove programe itd. Tako da, če jim bo ratalo tako tudi z samim internetom, bom več kot zadovoljna.
Sicer pa … Jaz doma ne mislim presedet cele dneve za računalnikom, ker bo že tako preveč dela z ta malim in nasploh z gospodinstvom, tako da bom le tu pa tam malo pokukala gor na forum in malo poklepetala z vami … pa poiskala kak recept … ali kak nasvet … ali kako tako zadevo. Pa prav mi bo pripel, ko se bom jeseni zopet lotila študija. Tako da … … … ta neomejen dostop ne vem če se mi splača glih najbolj …
Lp, Bgv