Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bukov ostrigar z jajci…

Bukov ostrigar z jajci…

Zažekeli smo si bukoveva ostrigarja, z jajci.

Če gobo najprej narežem, malo pokuham v slani vodi? Odcedim, na maščobi popražim čebulo dodam umešana jajca, kislo smetano, česen?

Bomo zelo veseli kakea vašega recepta, link…

na žaru, v rižoti ali pa to
https://oblizniprste.si/slastne-omake/bukov-ostrigar-v-omaki-z-medaljoni/

Gobarka, hvala ti! Ampak pred tedni smo v eni gostilni jedli bukovega ostriharja z jajci, zraven pa krompir v kosih, mmm.

Po kakšnem receptu so ga naredili v gostilni, ne ve nihče, načeloma pa se te gobe pripravlja enako kot šampinjone ali jurčke.

Z jajci jih lahko narediš takole: popražiš malo nasekljane čebule, dodaš gobe, popražiš, dodaš sol, malo česna in na koncu vmešaš jajca. Če želiš, da pride jed bolj “redka”, torej za h krompirju, dodaš k jajcem še malo smetane za kuhanje in žlico kisle smetane.

New Report

Close