Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Bukvarna v Delavski knjižnici (LJ)

Bukvarna v Delavski knjižnici (LJ)

Opazila sem, da imajo v Delavski knjižnici v LJ nekakšno bukvarno, kjer za 100, 200 in 500 sitnih prodajajo odpisane knjige. Večinoma niso nič posebnega, toda opazila sem nekaj zelo lepo ohranjenih knjig iz zbirke XX. stoletje, pa nekaj knjig iz 100 romanov in nekaj otroških … Ostalo ni nič posebnega, morda pa bi se z nekaj brskanja le našlo še kaj …

Hudo, če pomislimo, da so te iste knjige z našim davkoplačevalskim denarjem kupili pred enim, dvema ali malo več leti. Zdaj pa za 100 tolarjev. Bi moral kdo kaj javno povedat, kako zapravljajo denar. Ko pa hočeš knjigo dobiti v izposoji, ti pa povejo, da imajo žal premalo izvodov!
Oprosti, Fanika, vem da je bil namen tvojega sporočila drugačen, ampak sem se morala malo skašljati.

zadovoljna, ni res. tiste knjige so stare malo več kot le “eno, dve leti”.
po moje jih je večina starih par deset let, ker že razpadajo na kose. zbirko 100 romanov smo recimo imeli v familiji že pred kakšnimi 15 leti…

Če razpadajo na kose, bi jih pa lahko zastonj dajali in bili srečni, če jih kdo vzame.

ok, malo sem pretiraval. ne razpadajo ravno na kose, definitivno pa niso nove. take so pač, kot večina knjig v knližnicah, mal zgonene pač.

New Report

Close