Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bulica

bulica

Sin je star 15 let in se mu je pod pazduho naredila majhna podkožna bulica, velika kot grah in ga boli. Ali je že kdo imel podoben primer? Sem pomislila na podkožni mozolj, ker ima drugače tudi po telesu kar nekaj mozoljev.
Kaj mi svetujete?

Lahko je bezgavka. Če bi se večala ali če se po treh tednih začela manjšati, bi bilo dobro iti k zdravniku.

Jest imam eno takšno pravtako v predelu pazduhe, vendar pomaknjeno nazaj proti hrbtu- težko takole opišem. Je velika za grahovo zrno in rahlo izbočena. Postane rdeče barve če jo otipam, sicer pa je kožne barve. Ko sem jo pokazala zdravnici, je dejala, da naj ne bi bilo nič nevarnega, vendar naj jo opazujem. Če bi rastla ali spreminjala barvo brez otipanja, naj se vrnem. Lahko je zamašena lojnica, podkožni mozolj, lahko pa tudi bezgavka- v mojem primeru ni bezgavka, ker je višje gor. Pojdita k zdravniku pokazat, čeprav ni nujno, da je kaj narobe.

nič posebnega. meni se naredi vsaj ene 5x letno. zamaši se mi lojnica. Malo boli, če pritisnem, po parih dneh pa izgine. sploh če se pobrijem, pa mi potem na novo rastejo dlake…

Meni se je odprla in izčistila, ko sem si dala gor trpotčev obkladek!
LP

ima kakšna recept, kako naj si dam obkladek trpotca

Nekje po možnosti na čistem utrgaš list trpotca, ga opereš, stolčeš (npr. z nasprotno stranjo noža), in to na tisti strani, kjer so žile, na tej strani ga tudi namažeš s kakšno mastjo, npr. ognjičevo, eni namažejo tudi navadno svinjsko mast, in ga pritrdiš na oboleli del, lahko ga pritrdiš z obližem ali, da bo bolj čvrsto ,daš čez gazo in preko gaze povoj – čeprav je pod pazduho to malo težje, tako da sem ga jaz, kolikor se spomnim, kar z obližem pritrdila, pa vsake toliko malo pritisnila, da je bilo čim več časa v stiku s kožo oz. z vneto žlezo.

LP, Maja

koliko časa pa ste imela g. Maja ta obkladek, da je steklo ven, čez noč ali kako?

Ne spomnim se točno, a kar hitro, kak dan-dva…, včasih pa že čez uro-dve izteče, če je bolj dozorelo, odvisno, pa potem ko se že izčisti, je dobro imet še malo gor (seveda nov, čist list!), ker trpotec pomaga potem tudi pri celjenju!
LP

New Report

Close