BULICA NA NOGI
Hči se je pred petimi tedni spotaknila na lesenih stopnicah in se močno udarila v kost pod kolenom. Imela je veliko oteklino, ki pa se je zmanjšala na minimalno po ledenih obkladkih. Nekaj dni jo je precej bolelo, po približno enem tednu je bilo vse ok. Težava je v tem, da ima na mestu udarca še zdaj otipljivo (malo vidno) oteklino v obliki bulice, veliko nekje 1 cm. Menite, da je potrebno slikanje? Hvala za pomoč.
Najbrž je najbolje, da res pelješ punčko k zdravniku. Sem pa kot otrok jaz tudi padla na rob škarpe in se močno udarila v stegno. Prav slabo mi je postalo in sem šla ležat. Staršem pa takrat nisem povedala, ker sem se bala, saj sem nelegalno šarila okoli hiše v gradnji. Bi mi ušesa potrgali. No, stegno je bilo čisto poravsano, sem pa lahko hodila. Čez nekaj tednov pa sem začutila pod kožo oteklino, kot neko kito in še danes čutim to zatrdlino. Enkrat sem govorila z zdravnikom, ker sem se bala, da se iz tega nekoč kaj razvije, pa me je pomiril, da se ne more. Recimo da res, čeprav ne vem, če je to 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Le pelji punčko slikat, da bosta obe pomirjeni. Se dogaja, da je kost počena, pa človek še vedno hodi.
K zdravniku pojdita.
Pri poškodbah tkiv nad tibijo (=golensko kost) zaradi udarcev ( udarec na ostro kost pod kolenom, kjer je zelo malo okoliškega tkiva), lahko velika nevarnost za nastanek poškodbe pokostnice in anomalije tkiva Draženje pokostnice lahko povzroči tudi nenormalno razrast celic tega okolliškega tkiva po udarcu/poškodbi, zato je treba spremljat, da niso benigne oz. maligne.
Poznam primer, ko so deklici zaradi take poškodbe prepovedali vse treninge in je na opazovanju že nekaj mesecev. Od 7-15 leta je tudi intenzivna faza rasti otroka, zato je tudi pomembno, da vsake take poškodbe ne zanemarimo.