Bunda – Problem? Prosim za pomoc
Zdaj pa tak je, res rabim pomoc!
Lani sem kupil eno bundo zimsko, je visjega cenovnega razreda, stvar je sledeca, ni fora kolko je stala je pa fora ker je redkost, zato prosim tisti, ki mislijo da se k….se ne, ampak da bo kdo razumel zakaj mi je bunde skoda.
Bunda je en rokav in pol strani bela z nekaj modre kombinacije, druga stran je rdeca..
Opral sem jo na 30 kot pise na etiketi, ko sem jo opral sem jo vzel ven, razporedil perje malo, in vrgel na radiator..
Zjutraj: KATASTROFA!!!!
Povsod kjer je bela barva na bundi, so rjavo rumenkasti madezi, kot nekaksna vlaga, bunda se je na 3/4 posusila ampk nenormalno grdo videt, sem poskusil z krtacko da bi dol zdrgnil, se neda..
Sem jo opral se enkrat v upanju, isto ce se ne huje!!!
Aja: lani mi jo je bivsa prala, ker je mela kamin p jo je postavla ob kamin pa posusila..jaz ga nimam( aja pa nimam ga moznosti niti imet, da nebi kdo z idejo priso naj grem kamin kupit, pa bivsa tudi nebi bla bivsa, ce bi jo zdaj njej spet dal prat)…
Ce je mel kdo podobno izkusnjo bom zelo vesel pomoci res..
Sem poiskusil pac sam oprat ker nisem predvidel da se to lahko zgodi, ocitno bom jo moral nest v Zajfo ja 😀 ampak moski pac-vrzes prat kot vse, navijes in das susit..sigurno je pa 20€ cistilnice 50x manj kot isto jakno dobit 🙂
Upam da jim uspe to uredit, sem pa poskusil tukaj ce je kdo imel podobno tezavo za nasvet..,ce se da doma resit ker je ravno fajn vikend :)!
Tole ni šans da praviš stran. Radiator ti je pač štrene zmešala. Take stvari se obesi na obešalnike in še počakam, da se posuši.
Probaj zmešat sodobikarbono z malo tople vode, da dobiš pasti, na tri v for Me in združi, pusti gor par ur, pol pa direkt s tem nazaj v stroj v pranje. Na koncu brez uporabe rsdiatorja. 😁
Nasploh puhovke ali bunde,še posebaj tiste polnjene s perjem je bolje da se jih nese v čistilnico na čiščenje…
To da imaš nekakšne “fleke”,ne bi rekla,da je se razbarvala od same bunde,razen če se je vmes pralo kakšno oblačilo,ki rado med pranjem spušča barvo…in se prijelo samo na svetli del oblačila…
Mnogi delajo včasih grozne napake,da vsa oblačila,brisače,serviete,nasploh vlažna in mokra zmečejo v koš za perilo in pol v tem košu nastane idealni pogoj za pojav glivic…nastanejo madeži v sivo temno zeleni barvi…
Te madeže ti odstranijo samo v čistilnici…tako da,bundo odnesi rajši v bližnjo čistilnico,ti jo morda še lahko rešijo preden bo končala v smetnjaku…:)
Evo za vse tiste negativneze zdaj:
Bunda ni za smeti, nima vec flekov, 2x sem jo dobro prepral na 40, obesil na stender, postavil na sredini dnevne sobe, da se je susila ma sobni temperaturi, malo so se rokavi zdaj vlazni, ampak brez madezev,, po vsem sem ugotovil, da ocitno ce se hitro susi pusca sledi(kot nekaksna vlaga), ker ostajajo robi kjer se ni dobro susila..
Bom jo pa v naslednje sigurno nesel v cistilnico, al pa odblokiral bivso 🤣🤣🤣
Drugace pa hvala za nasvete tiste lepe in tiste manj lepe..sigurno ce bi jo vrgel v smeti bi se pa nasel kak frajer ki bi jo ven vzel, tak da bi jo sigurno raje komu podaril vsaj toplo bi mu blo, upam da tisti, ki vse mecete v smeti, vrzete tudi kdaj sebe malo, da negativo stresete ven 🙈