Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bunny?

Bunny?

Ker opažam,da te ni danes nič tu…..se mi je eno vprašanje postavlo zdej:
Pa ja nisi bila ti tista zajklja v gajbi, tam na hodniku od Cityparka danes?
;-)))

Hej , živjo !
A ni krasen , prelep , čudovit , ma nebeško lep zajči ! Tko se mi smili. Potolažila me je misel , da je zajči tko velik kar pomeni , da ga ne bodo pojedli. Je pasemski razstavni zajček . Črno bel si vidu ? Mhm , bi , ja , to bila jaz :))

In jaz si dovolim malce….ma ne rečem česa….v glavnem tistega zajčka bi pa blo res lepo božat!Sploh,če si bila res ti…. 😉

Ker pa veš,da jaz bolj na perutnino palim….kaki so se ti zdeli pa tisti kokoti?
🙂

Ej , noro lepi pšanci.
Tazdnji so bili bolj suhi ampak uni takoj za mano , velik ne vem ali je bil petelini ali kokica je bla luškana , meni lepi vsi , res , tebi tudi ane ?

Kar raznežili so me!Me je morla žena stran vleč, ker sem jih hotu kar ukrast!
Pa na našo trato, kjer bi se lahko v miru pasli, postavit.
Kletke so bile ODLOČNO premajhne!!!

Ja to pa je res . Pa tista vročina noter …in kako samo so jih revčke motili ljudje ki so zijali vanje …oh jaz če bi imela denar in moč bi če le bi lahko , rešila prav vse živali !! Mislim na svetu …
same si ne morejo pomagat.

Zeko!
Te živali so mimogrede nekaki živalski menedžerji.Vse najboljše imajo na tem svetu……
Morjo pa res malce pozirat….pa saj si videla,kako to stoično prenašajo.
Če bi npr.: našega petelina(ki ni prav nič grši od tistega,ki je tam bolj spal,kot kaj druzga delal)…..tja v tist hodnik postavli…bi se mu ziher zmešalo!

P.s.: tud ljudje si ne moremo pomagat velikokrat…..

Se strinjam s tabo. In mi je v tolažbo misel , da kot eminentni predstavniki svoje vrste , le imajo malo lepše življenje.

Ja , sej vem …kar se ljudi tiče .
Ampak smo v prednosti . Hitreje dobimo pomoč , a to nisi vedu ?

Dobimo pomoč?
Ja!
Sam zato,ker znamo to povedat! (beri izjokat!)
Cmoka Zeko!

Viš , no viš !
Obupanih živalic pa človeško srce ( ne vsako ) še opazi ne , in to je to.
Tkole pa sva rešila tole.

A pol lahko dans za kosilo rešiva en njih problemček(beri pojeva kak kremenatlc)?
😉

Ha !!! Pa tisti, ki “izjokat” ali “povedat” ne znajo, ne zmorejo, ne želijo, ne smejo, ne vidijo v tem zase nobenega izhoda ????

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Imamo pač to srečo,da mi to znamo….in, da ste na drugi strani taki, ki znate temu prisluhnit.

Veš veliko premišljujem o tem . Prehranjevanju ljudi z živalmi . Počutim se hinavka , ker jih tudi sama uživam . Pa pri tem mislim in sem prepričana , da se bi tega tudi zlahka držala. Da enostavno več ne bi jedla tega . Pa potem to slepično vprašanje , bo zaradi mene kaj drugače ? Vem , grdo vprašanje. Če bi le vsak naredil to tko , jaz sem za takoj.
Potem pa mi doma povedo , da je narava …narava…Žival lovi žival za svojo prehrano etc…etc…
Licemer sem anede , mah sem jezna nase.

Sicer pa resnično pojem bolj malo mesa , salame sem črtala v veliki večini iz jedilnika , kaj pa vem…

Ko bi le kdo mi povedal bi človeštvo lepo uspevalo brez mesa , in kako ustaviti gojenje živali za njihov kasnejši zakol.

Noro boli vedenje , ko gledaš kravico lepo kako se veseli življenja in se pase na zelenem travniku , pa ne ve , da bo njeno življenje dolgo le leto dni.
Madona , kaj , kako naredit …
Pa meni je tudi krava lepa , tako lep je njen pogled , ima učke tko lepe..
kaj mislite vi ? o tej zadevi…

Uf…si me speljala zdaj nekam……
Bom na to temo na čist enem drugem področju primerjavo oz vprašanje naredil:
Ko moškemu “pride”…al pa ko ima ženska ovulacijo….kaj s tem ne ubijeta (potencialno) nekoga?
Zakaj tistemu spermiju…al pa jajčecu ne dopustiti,da se združita in novo bitje postaneta?
In neki takega je tud s prehrano živali.Usoda je pač taka…in ,če začneš tolk poglobljeno o tem razmišljat….pol je najbrž res najbolje, da greš kar na britof ležat….
Eh…kolk sem zatežil…..moram spet na druge obrate prešaltat!

Veš, zajček, dostikrat bi človek lahko tako razmišljal, če bi si dovolil. Pa nekako ne gre. Morda bi se pri vaši družini ti lahko odločila za tak korak in postala vegetarijanka, a v to ne bi mogla pripraviti ostali članov družine, ker pač niste vsi izhajali iz enega stališča in enega vzorca življenja. In tako bi morala družini pripravljati eno vrsto hrane, sebi drugo. Morda ne celi družini, nekemu delu pa že, če bi ostale člane prepričala o svoji pravih pogledih in jih temu priučila. Vendar redkokdaj to uspe, če se ne najdeta dva človeka z enakim stališčem ali pogledi.

In tako bi ti preostala zgolj jeza, srd, bes, žalost, ker ne moreš narediti drugače. In imela bi le še dodatne skrbi in težave. In … kot si sama ugotovila, nič bi ne bilo bolje. Bolje bi morda bilo le v toliko, da bi pri sebi imela stvari rešene in pošlihtane. Sicer pa, čemu ne bi tako naredila. Saj v končni fazi lahko pripraviš obrok in od tega obroka poješ sama tisto, kar te ne bo vznemirjalo in … najbrž bo tudi za kaj drugega dobro ??? In pri tem razmišljaš v smeri, ki je ugodna za tvoje počutje.

Nenazadnje ti pa neka povem: jaz se dostikrat poslužim priprave sojinih zrezkov, zelenjavnih zrezkov, sojinih polpetov in … ne boš verjela, vsem so zelo vščeč. Radi jih imamo. Le okusa se je treba privaditi.

Drugače pa … redko kateri vegetarijanec je dandanes čisto pravi vegetarijanec, kar pomeni, da se sicer odreče mesu, ne odreče pa se siru in mleku. In … še vedno so vegetarijanci, še vedno jim je lažje ob vsem tem, kajti za pridobivanje mleka in sira žival mora živeti !!!

Je pa življenje narejeno in sestavljeno tako, da se vedno nekdo za nekoga žrtvuje. Kot je to pri ljudeh, tako je to z živalmi. Vzrejamo jih zato, da nam bodo služili. Kot služi določena vrsta ljudi drugi vrsti ljudem. Na različne, mogoče in nemogoče načine! Povsod v življenju naletimo na neko podrejenost, na neko izkoriščanje vrste po vrsti, podvrste za vrsto, povsod je en namen življenja za veliko drugih namenov drugačne vrste življenja. Narava poskrbi v naravi zase, ljudje med ljudmi zase !!!

Vendar tudi mene zanima mnenje ostalih !

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

New Report

Close