buranja

Mi naredimo eno kot drugo verzijo, vege tako, da spustimo meso, sepravi zraven dodamo vedno še malo korenja kot pri golažu in je prav o.k., to potem uporabimo kot prilogo, pečenki, kotletom, pohanemu..ali pa k drugi zelenjavi……..ravno včeraj sem naredila pri pomankanju sestavin (beri kruha), pečene kotlete v lastnem soku, zraven pa boranjo + krompir v koščkih (na olju sem prepražla fižol, korenje in krompir v koščkih dodala česen in malo čebule, začimbe in vode, nato sem to tenstala do konca, dodala še 2 paradižnika spasirana po tem kuhala še 5 minut)…..večerja v pol ure……

Tašika, najprej moraš vedeti, da se pravilno reče boranija. To je jed iz stročjega fižola, ki jo lahko ješ z mesom (narezano na koščke že v jedi) ali brez, kot si že zvedela.
Ne zameri, da te popravljam pri izrazih vendar vsaka jed ima svoje ime in je prav, da ta imenma znamo pravilno uporabljat. Pa lep pozdrav Silvia
Hej, Silvia! Hvala za opozorilo; se mene je potem potegnilo in sem prepisala buranija.
Tasika, brezmesna je tako dobra, ker dobi boranija tisti pravi okus po strocjem fizolu, ki ga meso nekako prekrije.
Vse “plava” notri, kar ti je Kroki nastela. Meni je se najbolj vsec nekako bolj na suho narejena; podobno kot gobice. Ce pa je vec paradiznika , je omake vec.Poskusi; ce speces kotlet in to zraven, ne rabis v njej nobenega mesa. Lp Babi