By the way-odgovor!
Za Laro, Loni in ostale, ki vas to zanima!
Danes sem govorila s sošolko, kateri sta igrala na poroki By the way.
Poročilo: bila sta enkratna, super in žur je uspel. Že pred poroko sta jima povedala svoje želje: da pač ne marata opolzkih igric in tako jih pač ni bilo – le ena igrica, ko se pet ljudi poveže z vrvjo. Pa vseeno ni bilo nič dolgčas: so pa veliko peli (karoke) in plesali (pa ne samo valčke, ampak tudi posamezno, v krogu, kačo…kot na žurih). Narodnozabavne nista zaigrala niti ene, igrala sta večinoma pop slovensko in hrvaško. Menda so se zabavali vsi – tudi starejši. Vodila sta tudi prihod ženina in neveste (jo je nesel čez prag), pa razrez torte itd. Prej jima moraš pač povedat, kaj boš imel (npr. ali boš metala šopek, podvezico….) in vse speljeta. Že prej se tudi odločita kaj bi imela za otvoritveni ples neveste in ženina (dunajski, angleški…) in kako dolg naj bo.
Skratka, onadva sta bila zelo zadovoljna – upam, da bomo tudi vsi mi, ki jih bomo imeli (aja – menda sta lahko dva ali trije ali štirje – kot se zmeniš).
Maksimalno uživajte ta sončen dan (jaz na žalost za knjigami),
Ajs
pr nama sem začela s 50 zdej nas je pa že 60 🙂 moja mat je navdušena nad vabljenjem in mi skos namorava kerga naj še povabim, pa sem jih ene par še…:) sicer pa briga me sej bo fotr plačou 🙂 men bo sam kak dariu več padu 🙂 kako materialistično razmišljanje a ? no sicer jih ene par gotov nau pršlo k so iz hrvaške pa amerike pa razne stare mame k tut hodt ne morjo tko da mislm da nas bo vseen okol 50..
Ženske, tud mene ste razveselile s temi informacijami, kajti jaz sem tud rezervirala duo By the way, in sicer za 19. avgust. Je bil vodja dua zelo prijazen in sem se zmenila, da se 14 dni pred poroko dobimo in zmenimo o vsem. Sem bla pa zelo šokirana na ansamblom De žur, ker je najprej predrag, cena je 150.000+15.000 tehnik, šila samo do 3h!!!, če pa bi še kaj dlje, pa je še cca. 10.000 na/h. Grozaaa, pa še tako samohvalil se je, da so najboljši daleč naokoli …Morda res, ampk je tud kakšen mogoče še boljši. Ko boste imele poroke za sabo, vas prosim, če se mi kaj oglasite glede dua By the way.
Vsem pa želim en nepozaben poročni dan, da bi šlo vse kot po maslu.
Lp, E!
drage bodoče neveste!
kljub temu, da sem že poročena (uh, kmalu bo že eno leto), včasih “zaidem” na tale forum in malo “pofirbcam” o čem kaj klepetate. saj ne mislim biti pametna, ampak rada bi vas samo na nekaj opozorila. vidim, da se nekatere zelo otepate narodnozabavne glasbe na poročnem slavju. ok, vam ni všeč, ampak, ali ste pomislile tudi na svate. je pač tako, da na poroko navadno povabiš več starejših od sebe – sorodstvo pač. in morda je njim narodnozabavna glasba bolj všeč kot pa slovenske in hrvaške “popevke”. saj ne rečem, da teh ne sme biti, ampak ne pa samo to. poudarjam, da je to izključno moje mnenje in vas povsem dobronamerno opozarjam, da pomislite še same. (sicer pa tudi sama nisem pristaš narodnozabavnih viž, ampak se mi zdi, da brez tega včasih pač ne gre)
na najini poroki sva imela super žur. z “muzikanti” sva se seveda prej dobila in smo se vse zmenili. v bistvu so nama oni predlagali kako in kaj, saj imajo ogromno izkušenj, midva pa sva se strinjala ali pa ne. in oni so nama rekli, da imajo navado igrati eno “rundo” narodnozabavno in eno “rundo” zabavno glasbo (kakšno odstopanje seveda ni izključeno). in s tem sva se strinjala. in moram reči, da se je to enkratno obneslo. vsi smo non stop plesali in res je bilo super. in nikar ne mislite, da je mlajši del svatov plesal samo na zabavno glasbo. in tudi odzivi svatov po poroki so bili samo pozitivni (mogoče so tisti, ki jim ni bilo všeč iz obzirnosti raje ostali tiho, ampak tudi če so taki bili, mislim, da so bili v precejnji manjšini)
še prej pa sem bila na poroki prijateljice, katere mož se poklicno ukvarja z glasbo in točno se spomnim, kako se je hvalila, kako ona pa že ne bo imela “two-man-band”, ampak bo imela skupino. in ker je mož “pri koritu” sta se zmenila za eno skupino, ki naj bi bila res super. no, ampak ta skupina verjetno še nikoli prej ni igrala na poroki in je bilo porazno (zaigrali pa so morda eno ali dve narodnozabavni). prijateljica in njen mož sta si res zamislila veliko, prelepo, “ameriško” poroko, žal pa jima je prav “najboljša” skupina vse uničila. plesalo se (z izjemo neveste in ženina) skorajda ni – in lahko si predstavljate poroko brez plesa.
to sem povedala samo kot skrajni primer, koliko je glasba odločilna in ne mislim, da bo pri vas tako, če ne boste imeli narodnozabavne glasbe. in še enkrat – tako je moje mnenje, ki vam ga ponujam zgolj v premislek.
vsem vam želim, da bi bila vaša proka najboljša in najlepša in sploh najboljši žur, na katerem se kdajkoli bile (z narodnozabavno glasbo ali pa brez)!!
lp urša