C kategorija
C kategorija je neuporabna, Pakistanci in Indijci so znižali plačo na minimalca. EU znaki so jim španska vas, življenje pa tam nič ne velja. En pade iz avtobusa in ga povozi…karavana gre dalje.
J. Se njemu, če zmecka en avto pred sabo. Sam da lastniki prevoznih firm dobijo mastne dobičke…za kakšno ceno?
Anonimno 69854, 31.03.2025 ob 09:08
Koliko je dejansko uporabno pridobiti vozniško dovoljenje za C kategorijo z namenom zaposlovanja na tem področju? Gre se za dovoljenje za vožnjo tovornjaka.
Če hočeš uporabljati C katergorijo za službo potem , če nimaš primerne izobrazbe bo potrebna še kaka NPK za to. Tako je bilo in kakor vem je še vedno.
@Anonimno js: Kolikor jaz vem, plača je (vsaj) minimalna, če gre za redno zaposlitev, ne more biti nižja od minimalne. Okej, lahko je doplačilo do minimalne (v nekaterih primerih).
@Darko675: OK, hvala.
Anonimno 69854, 31.03.2025 ob 14:53
@Anonimno js: Kolikor jaz vem, plača je (vsaj) minimalna, če gre za redno zaposlitev, ne more biti nižja od minimalne. Okej, lahko je doplačilo do minimalne (v nekaterih primerih).
@Darko675: OK, hvala.
Če ti to res ni zelo všeč, se ne splača investirat. Včasih so vsaj v mednarodni špediciji bile plače dobre, sedaj je žalost. Za tak tempo, odsotnost od doma, ni vredno.
Anonimno 69854
imam izpite A,B,C in D. ima tudi fse kode. NE DELAJ TEGA.
to je poklic, služba, ki je petek in svetek, in je zelo slabo plačano. ne cenjeno. jaz sme vozil bus in tovornjak. ne delaj tega. c izpit te košta kakih , ne vem točno sedaj, okol 2000 ziher in koda 400 do 600. kartica voznika je 70 al kolk. torej je drago. ne smiselno, če nimaš doma firme. vsako podjetje se ustanovi iz dveh razlogov. zaradi dobička in zapsolitve družinskoh članov, ki drugje ne dobijo službe. če boš kasneje žele vozit, bus. PA BOŠ PROBAL ME BOŠ HITRO RAZUMEL. ja, če bi to bilo plačano 4000 pol ja.tko pa ni šanse. jaz ti močno odsvetujem. predvidevam ,d si brez suzbe rabiš službo, nimaš vez in pravega znanja. mi je jasno. razumem. tovornjak ne bo rešitev. to ti kr povem. rečica, da je to skupi, 3000 evo. ja? poglej,če lahko furaš kamion si zdrav. idi v vojsko. če imaš veze na polciiji v policijo. če imaš na policji se spravi v vojsko. resno mislim. imaš tam veliko možnosti. prijavvi se v pravosodno policijo, mestno redarstvo, kakroli robaj. razumem, če nimaš vez, nemoreš nikam. lahko greš v vojsko. ne bo to sedaj, OVS, OIB, EEB, ESD – verjetno, VP, neko poveljstvo, ne bo to sedaj neka fina službica pon. pet. se afnat malo pa skrivat neki. ne vem koliko let imaš. idi za začetek v prostovoljno polcijo, tisto ne vem kako se reče, pogodbeno. al pa pogodbneno vojsko. probaj raje, naredit zravstevno šolo. mogoče ti bodo lezbike tam pustile da jo narediš. 3000 imaš dovolj za 5stopnjo. pa imaš pol nek poklic, ki ga lahko delaš kjerkoli. na morju, bilo kje. povsod te raabijo. a razumeš? investiraj neki dnarja raje v trening, BJJ, JUDO, PLAVANJE. VEDNO TI BO DOBRO TELO PRAV PRIŠLO. povsod. če nimaš sluzbe , treniraj. zjutraj 10km tečt popodan utezi, bjj, judo. sam treniraj kot nor. pazi kaj ješ. ne hodi ven ne zapralvjaj dnarja, ne igraj igric. treniraj. če iaš vez za službo je tko kurac. ker tko ne moreš nič v tej feminsitčni komunistični državi ugabni. izkoristi kolko lahko šolski sistem ki je v pizdi. idi za mesarja. če imaš kake veze vvodovodu, malariji, DELAJ TO. jaz ti povem da izpit za kamion NI REŠITEV. ŽAL.
Anonimno 69854
BJJ ti bo spremenil pogled na življenje. boš prvo izgubljal, pol pa boš počasi tudi ti koga zadavil. boš dobre volje. fse kaj rabiš ti imaš sedaj. vedno moraš izkoristit kaj imaš na voljo. nikoli si ne moreš zbirat ekipe. no mogoče v ESD. recimo. lepo se spravi v formo. če imaš kogarkoli doma, ki neki zna z rokami, te naj nauči. karkoli. vodovod, elektrika, ploščice, malarija, bilo kaj. pošlji prošnje povsod, v firme ki rabijo koga. ne sekiraj se za izobrazbo. premisli, kajsi ti želiš v življenju. če je to družina, žena, otroci, . super. sam tudi to rabiš denar. lulika stane. ni pa tko hudo. idi v šolo za neki, kaj si lahko res odpreš podjetje. da imaš znanje že doma. da rabiš samo papir. če tega nimaš idi za 5 stopnjo kemijo, famracijo, zdravstvo. zdravstvo vedno dobiš šiht. če si visok imaš dolgee noge , ozke boke, idi v neko gorsko enoto. gsilci, reševalci. idi v vjsko na bohinjsko belo .- na bel. saj se da. ti sam treniraj bjj, teči, uteži, hujašaj, treniraj, pa išči službo.moško. zdravstvo lahko dobiš sluzbo kjerkoli. pa kr uredu plačano. jaz vem dobro kako je ta ugabna država naša. ne delaj stvari kot nekifitnes trener, pa takele jajca. to je za punce, ki dajop izdo za denar. ti rabiš neki rednega resnega ko res lahko zasluzis neki. daj vlogo v neprofitno, socijano stanovanje. čim prej. oblači se letom primerno, ne trenerko. sploh pa se spravi trenirat.