ć spomenik
tako kot drugi, 10.03.2023 ob 18:40
Ena iz tujine, 10.03.2023 ob 17:23
izbrisani z iq tople vode, 10.03.2023 ob 15:58
mentalna sirota, 10.03.2023 ob 15:44
tole, 10.03.2023 ob 15:36
Ne-oddana vloga za slo državljanstvo in sedaj izsiljevanje z neko woke agendo.
In zakaj bi kdorkoli oddal vlogo za državljanstvo.
Ali je oni Turk (ki je živel v sosednjem stanovanju) oddal kako vlogo? On je še dalje ostal Turk z stalnim bivališčem in vsemi pripadajočimi pravicami. Od Srba (ali pa Bosanca) pa so kar naenkrat zahtevali, da postane Slovenec.
In še vse sodne instance so to spoznale in obsodile, le nekateri še kar naprej “gonite svojo”.
Turčija ni razpadla. On je imel turške osebne dokumente. Ti Ć-ji trmasti zavedni Jugoti pa so po končnem razpadu SFRJ aprila 1992 ostali brez veljavnih dokumentov, brez državljanstva.
Ne samo, da slovenskega niso hoteli, oni si niti novega jugoslovanskega niso uredili, da bi si pravočasno vsaj jugo dokumente uredili med aprilom in decembrom 1992 in postali državljani nove Zvezne republike Jugoslavije in na podlagi tega nato tujci v Sloveniji. Ne moreš biti ti brez državljanstva. Razumeš? Slovenija ti pa ne more dati državljanstva druge države, v tem primeru Zvezne republike Jugoslavije in njene nove dokumente. Eni imajo iq tople vode in niso dojeli, da je SFRJ razpadla in da je Zvezna država nova država, ki na novo vodi in podeljuje državljanstva.
To je neka skupina zaruakncev, ki so scali proti vetru. Na koncu zato, ker jim je nekdo prišepnil, da bi lahko dobili odškodnine.
Kako bi si Hrvat uredil novojugoslovansko državljanstvo?
Če bi trdil, da je Jugoslovan, bi moral moral za državljanstvo zaprosit v Beogradu.
Drugače pa ne bi imel težav s pridobitvijo hrvaškega državljanstva in posledično, po pridobitvi le-tega z ureditvijo statusa tujca v Sloveniji. Dvojnega državljanstva hrvaška ni omogočala.
Hrvaška je urejala državljanstva leta 1991, tako kot Slovenija, naši mediji so precej poročali o tem. BiH in Makedonija sta prav tako v letu 1992 urejali vse v zvezi z dokumenti in državljanstvom. Tudi Zvezna republika Jugoslavija je postala nova država.
Ne gre za to, da bi si morali ti ljudje uredit jugoslovansko državljanstvo. To leti samo nn tiste, ki so trdili, da so imeli po osamosvojitvi Slovenije pravico obdržati jugoslovansko državljanstvo in status tujca.
OK, so ga. Ampak njihova država je nehala obstajati aprila 1992, njihovi jugo dokumenti so nehali biti veljavni decembra 1992. Če si hotel biti Jugoslovan leta 1993, si moral po državljanstvo v Beograd ne v Ljubljano.
Zvezna republika Jugoslavija je kot prvo državo priznala Slovenijo, že avgusta 1992. Žal sta državi diplomatske odnose vzpostavili šele leta 2000.
Kakorkoli, če nekdo trdi, da je tujec, da ni Slovenec, potem mora povedati kaj je in si sam urediti papirje tiste države, kateri misli, da pripada. Ne more mu tega urediti Slovenija.
Prehodno obdobje je bilo dovolj dolgo, da so lahko tudi tisti, ki ne spremljajo medijev, prišli do informacij za kaj gre. Dolžnost vsakega posameznika je, da ima veljavne dokumente. Če jih nimaš, si ti v prekršku.
Žal SFRJ ni ista država kot Zvezna republika Jugoslavija in nekaterim tega nisi mogel vcepit v njihove butaste jugo betice. Jugoslavija se je leta 1992 na novo formirala in imela nove dokumente. Če se imaš za Jugoslovana, bi to lahko vedel.
Še enkrat – izbris je bil iz registra stalnih prebivalcev, kar so že imeli.
Državljanstvo nima veze, bili bi tujci s stalnim bivališčem v Sloveniji!
Točno tako, kot sem jaz tujka s stalnim bivališčem v tujini. Nisem in ne bom nikoli njihova državljanka.
ne čujem dobro, 10.03.2023 ob 11:16
Kaj je vaša asociacija ob konceptu spomenika?
Moja asociacija je Karadžić, Mladić, Milošević, Popović, Stakić in ostali vojni zločinci, ki so v svoji matični deželi še vedno zelo cenjeni in vojni heroji. Neskončno sprenevedanje, laganje in igranje žrtev zelo nacionalistično usmerjenih priseljencev se pač ne tolerira in ne postavlja dvoumnih spomenikov.
Moja asociaciacija so kariatide “izbrisateljev” poleg mehkega č!
Podpiram vas jugovići. Ampak trajalo je dolgih 25 let da ste se asimilirali. Jebite se za vse vaše čefurske fore in bombe, in čestitam vam postali ste dobri Slovenci in državljani. Začenja se pa nova zgodba 25 let z Squiptinčinami. Čez 25 let pa ne bo nobenega q ali x kot spomenika pač pa ghetto in zahteve za dvojno ustavo in jezik kot v Makedoniji.
tako je to, 10.03.2023 ob 19:22
Ne vem no, V Beogradu imate Osnovno šolo France Prešeren. Predstavljaj si tu OŠ Vuka Karađić, požrl bi jo….. ne bit tok omejeni no
Lej srbija je bila agresor. In še vedno je dvomljive narave, takoj potegne z rusijo če bo šansa recimo. Po Sloveniji se lahko samo zgledujejo. Tako kot se mi po Avstriji in Nemčiji npr. katera se je pa hudo pokesala vojnih zločinov. Ne delat norih primerjav. To je popolnoma nemoralno.
rok-1, 10.03.2023 ob 18:31
sami sebi ga postavljajo, 10.03.2023 ob 16:43
rok-1, 10.03.2023 ob 15:45
Moja asociacija ob konceptu spomenika pa je na splošno na bivše bratske južne narode.
Nič slabega.
Ti si pač zakrivaš zakrivaš oči pred njihovo nacionalistično mentaliteto. Srbi so napadli slovenijo in ostale bratske države ob razpadu juge, ter bi spet ponovili vajo če bi bila prilika. Drugače je s tistimi rojenimi v slo ali pač višje izobraženimi (zdravniki, profesorji itd.). Kar se pa izbrisanih tiče so pa seveda špekulirali.
Ma… dvomim da bi si ravno zakrival oči, čeprav je res da imaš takšne in drugačne. A imam tam precej znancev in par prijateljev in kar sem povedal sem upošteval njih in njihov odnos.
Saj ne rečem, ena na ena dajejo vtis kot v redu ljudje. Lahko z njimi klepetaš, žuraš, ješ… na kratki rok.
Ampak to je samo vrh ledene gore, ki jo ti vidiš, ne bit naiven. Njihova kri takoj zavre kar se tiče njihove nacionalne pripadnosti in čaščenje njihovih “vojnih herojev”. Njihova nacionalistična mentaliteta je zelo zakoreninjena. Ničesar slabega ne vidijo v tem, še obratno – imajo se za žrtve! Tega pač ne smemo dopuščati. Kot da bi se nemci imeli za žrtve ker so jim zbombardirali berlin.
General JLA, 10.03.2023 ob 18:53
Aksentijević, ki si je ta čin prislužil v napadih agresorske vojske na neubogljive republike.
Po porazu pa se je vrnil v Slovenijo, bil nekaj časa v vodstvu “izbrisanih” ter zahteval od Slovenije vse mogoče pravice.
Ni pa to edino “vojno lice”, ki od Slovenije dobiva pokojnino.
Bravo.
ni primerjave, 10.03.2023 ob 20:52
Lej srbija je bila agresor. In še vedno je dvomljive narave, takoj potegne z rusijo če bo šansa recimo. Po Sloveniji se lahko samo zgledujejo. Tako kot se mi po Avstriji in Nemčiji npr. katera se je pa hudo pokesala vojnih zločinov. Ne delat norih primerjav. To je popolnoma nemoralno.
Nemoralno????
poglej v sskj kaj to sploh pomeni.
zate so srbi agresorji, nekateri imamo tam dobre prijatelje, poslovne partnerje, ki so na nivoju, prijetni in razgledani ljudje. Vedno vse najboljse o njih. Tako da, ne ne bos me preprical/a, da so vsi podn. Zivljenje je prekratko, da bi sovrazila.
Nivo, 10.03.2023 ob 21:53
Nemoralno????
poglej v sskj kaj to sploh pomeni.
zate so srbi agresorji, nekateri imamo tam dobre prijatelje, poslovne partnerje, ki so na nivoju, prijetni in razgledani ljudje. Vedno vse najboljse o njih. Tako da, ne ne bos me preprical/a, da so vsi podn. Zivljenje je prekratko, da bi sovrazila.
Seveda imaš prijatelje od tam, vsi jih imamo. Ampak splošna mentaliteta je pri njih še vedno nastrojena. Površinsko so lahko v redu ljudje, pa recite kakšno o politiki se vam bo hitro ustavilo pri tem. Agresorji so še vedno zato, ker kolektivno niso priznali hudih vojnih zločinov in genocida v bosni. Splošna populacija tega ne priznava in se ne kesa. Če pri svojih prijateljih malo načneš to temo… boš odkrila da ne prevzemajo odgovornosti in se celo pomilujejo, nato jim je vega kriv, zahod je vsega kriv, amerika je vsega kriva.
In kako so srbi klali bosance in se klali s hrvati pa so oni sami bratje. Samo druge vere. In v sloveniji naj jim postavljamo spomenike, ko po mentaliteti spadamo bolj med neke čehe ali slovake, sploh niso bratski narod.
ni primerjave, 11.03.2023 ob 00:45
Seveda imaš prijatelje od tam, vsi jih imamo. Ampak splošna mentaliteta je pri njih še vedno nastrojena. Površinsko so lahko v redu ljudje, pa recite kakšno o politiki se vam bo hitro ustavilo pri tem. Agresorji so še vedno zato, ker kolektivno niso priznali hudih vojnih zločinov in genocida v bosni. Splošna populacija tega ne priznava in se ne kesa. Če pri svojih prijateljih malo načneš to temo… boš odkrila da ne prevzemajo odgovornosti in se celo pomilujejo, nato jim je vega kriv, zahod je vsega kriv, amerika je vsega kriva.
In kako so srbi klali bosance in se klali s hrvati pa so oni sami bratje. Samo druge vere. In v sloveniji naj jim postavljamo spomenike, ko po mentaliteti spadamo bolj med neke čehe ali slovake, sploh niso bratski narod.
Ne ti mene ucit kaksni so ljudje s katerimi delam leta in leta. In ja, mi jmamo tudi politicne teme in ne domisljaj si, da poznas ljudi, ker jih ne.
tvoj problem je, da cetudi bi se nekateri pokesali (madona kako pateticen izraz), bi jih ti se naprej sovrazil, ker si poln sovrastva. In se nekaj za namecek: cistokrvni srbi so po umrlemu otroku darovali srce 21 letnemu dekletu v slov, oce tega dekleta je nacionalist k mu ni para.
tako da, prosim ne komeniraj ljudi, moje prijatelje, s katerimi delam, se druzim in obiskujem. Ne domisljaj si, da jih poznas.
tvoje besede, bes, gnus in se kaj najvec povedo o tebi, kaksen si.
ni primerjave, 11.03.2023 ob 08:01
oce tega dekleta je nacionalist k mu ni para.
S tem si vse povedala.
Napisano je bilo
cistokrvni srbi so po umrlemu otroku darovali srce 21 letnemu dekletu v slov, oce tega dekleta je nacionalist k mu ni para
Torej oče tega slovenskega dekleta, ki je prejelo srce.
Tako jaz ti razberem, čeprav tega ne verjamem, saj se ob darovanju organov ne ve, kam in za koga bodo šli, prav tako prejemnik ne ve, od koga so prišli.
Izjema pri nas je darovanje ene ledvice, ki jo lahko živeči darovalec podari živečemu bližnjemu sorodniku.
mislim kr nekaj, 10.03.2023 ob 19:25
Južnjakom in ostalim se tudi Ljubljanska banka ni opravičila, k jim je depozita požrla v markah in to dost keša, tako da se Slovenci nimamo za kaj met extra perle …… res ne vem, kako se imate eni več k južnjaki …..
Tudi slovencem je LB požrla kaj nekaj mark in šilingov, ki so prejemali pokojnine iz teh držav. Sploh jih nisi mogel dvigniti.
Ena iz tujine, 10.03.2023 ob 20:25
Še enkrat – izbris je bil iz registra stalnih prebivalcev, kar so že imeli.
Državljanstvo nima veze, bili bi tujci s stalnim bivališčem v Sloveniji!
Točno tako, kot sem jaz tujka s stalnim bivališčem v tujini. Nisem in ne bom nikoli njihova državljanka.
NE moreš biti tujec v neki državi. Mislim na status tujca, če ne veš akm pripadaš.
Je težko razumet?
Ti si recimo državljanka Slovenije in si v tujini tujka.
Ne moreš biti NIČ in imeti status tujca. Da so bili nič oz. izbrisani so si pa sami krivi, ker so zagovarjali isto logiko kot jo zagovarjaš ti.
Ne obstaja status tujca za neopredeljene osebe, vesoljce, ki padejo z neba nekam! Je to tako težko razumet?
Vi pa vaša jebena balkanska logika!