C4 citroen picasso
Pozdravljeni.
Ker več glav več ve, se obračam še na vas.
Namen imamo kupiti Citroena C4 Picasso. Glede na to, da imajo vsi avtomobili stari nekje do 4. let v povprečju do 130.000 km, mi je nek serviser odsvetoval nakup, ker, da so ti avti nad 130.000 km zelo pokvarljivi.
Zanima me vaše mnenje. Kakšne so vaše izkušnje? Ali mi lahko svetujete kakšen drug avto v tem cenovnem razredu? Dala bi nekje do 9.000,00 evrov.
Hvala za vsak nasvet.
za 9 jurčkov boste dobili težko dobrega C4 Picassoja.
Kakšen manjši avto za 9 jurčkov ja, velikega pa težko za 9 jurčkov. Od 15 naprej se bi kaj našlo.
Lahko pa tudi 130.000 km, 9 jurjev, samo kakšno staro jajce.
Predvsem pa odvisno za kakšen avto se zanimate, za 2,3,4,5 oseb!
Nimaš desca, da ti svetuje za avto in ga kupuje…??
Obrni se na kakšen avto nasvet.
Mi smo tudi lastniki C4 Picasso, pa tudi nimamo kakšnih težav. Prevoženih 120.000 km. Prej smo imeli Xsaro Picasso, ki je imela prevoženih čez 200.000km ko smo jo prodali, slučajno smo videli, da jo je kupil nekdo blizi našega kraja in ko jo je kupil je imela zbite km, pa zdaj še vedno vozi brez problema, po besedah sedanjega lastnika ima zdaj prevoženih že blizu 400.00 km pa ni nobenih težav.
Tako, da po mojem so Citroeni eni od bolj zanesljivih avtomobilov.
Tudi naš drugi avto je Citroe C3Picasso, ki pa je star eno leto pa zaenkrat tudi gre kot urica.
Tako, da priporočam.
Nekaj mi ne gre skupaj. ? pred tremi leti smo hoteli prodati Picasoja, ker smo kupili novega..Za 9 let starega z 80.000 km bi lahko dobili 2.500 – 3.000 EU. Ker je bil brezhiben ta denar pa majhen smo ga raje obdržali in imamo dva. Stari ima sedaj 95.000 km in dela brezhibno, zato bi vam priporočala, da si ga nabavite.
Govorite o 9.000 tisočakih. Za ta denar bi moral biti veliko mlajši letnik in mali km.
C4 picasso je prišel ven pred 7 leti pri nas, takrat je bila cena dizla z vso opremo preko 25000€, tako da tistih tvojih 2-3 jurje € definitivno ne gre na račun teh avtov. Mogoče stara xara picasso.
Definitivno pa so vsi vredni svojega denarja. Naš je ocenjen na 11.000€ v avtohiši (sicer novembra 2012), ne verjamem pa, da je v pol leta izgubil toliko.
C4 picasso je prišel ven pred 7 leti pri nas, takrat je bila cena dizla z vso opremo preko 25000€, tako da tistih tvojih 2-3 jurje € definitivno ne gre na račun teh avtov. Mogoče stara xara picasso.
Definitivno pa so vsi vredni svojega denarja. Naš je ocenjen na 11.000€ v avtohiši (sicer novembra 2012), ne verjamem pa, da je v pol leta izgubil toliko.[/quote]
Se opravičujem, površna sem bila, za stari Picaso govorim.
Lani smo prodali 9 let staro Xsaro Picasso, prevoženih le okoli 100.000 km. Servise je videla samo redne, nikoli nobenih problemov. Predlani smo šli v nakup C4 Picasso Grande in je do zdaj super. Od lani pa imamo C3 picasso in tudi nobenih težav.
Moj oče je dolga leta imel Citroene in nikoli nobenih težav. 3 leta nazaj pa je kupil Cliota (z mamo sta starejša in potrebujeta avto za dnevne opravke in tu pa tam kak izlet) in je imel toliko napak, da ga je že lani menjal. Saj verjetno je imel smolo kot bi jo lahko imel pri kateremkoli avtu, ampak slab priokus pa vseeno pusti.
lp
C4 picasso je zakon. Februarja kupili 1 leto starega dizla z vso opremo 13.000 km cena 16.500 €, prej imeli xsaro picasso diesel 4 leta, niti ene težave, prevoženih okoli 80.000 km in jo prodali za 6.800 €.
Ostajamo na citroenu, čeprav smo bili zadovoljni tudi s fordovimi avti (fiesta, starejši mondeo).
Več o takšnem citroenu lahko preberete tu: http://avtonasveti.com/citroen-c4-picasso-napake-tezave-problemi-vpoklici/
So pa sedaj znane tudi cene za novega C4 Picasso, ki se bo začel prodajati septembra tudi v Sloveniji: http://avto.over.net/clanek/cene-za-novega-citroena-c4-picasso/