Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Čakalne vrste in Bručan

Čakalne vrste in Bručan

copy/paste – vir Sobotna priloga

Vzpostaviti se morata dve čakalni vrsti, ena za obvezno in druga za dodatno zavarovanje. Ti dve se med seboj ne smeta mešati. Če bo tako, se bodo čakalne vrste skrajšale. Res bodo eni, ki imajo več, prišli laže do zdravnika, ampak tak sistem obstaja povsod po svetu.

Ni nobene logike, da bi se zaradi tega vrste skrajšale, razen če bi nekateri zaradi dooolgega čakanja med tem pomrli.

pa je možno, da če bi bilo tistih z dodatnim zavarovanjem več, da bi tisti brez DZ prej prišli na vrsto (če se vrsti ne smeta mešat)

v zdravstvu se dogajajo prave packarije.
Tole pa vem iz lastnega…nisem zdravstveni delavec :))

Kaj počno zobarji,koliko denarja spravijo v žepe itd itd…

kako se vrste krajšajo lepo vas prosim? me bolijo prsi ,pri zdravnici sem bla takoj na vrsti. mi napiše napotnico za mamografijo in me pošlje na onkološkega al pa na metelkovo kjer je manj za čakat.in kaj je zdaj – na onkološkem me ni vzela ker se baje seljo in imajo že tako veliko pacientov,na metelkovi čakam točno šest mesecev!!! samo upam da ni rak,ker me bo prej pobralo preden me bodo pogledal.da o zobozdravnikih sploh ne govorim.

osebno sem ZA,da Bručana odstavijo in PROTI,da se vrne Keber.

Pa kaj državo in Bručana briga če je rak. Bodo že uspeli tvojo neizplačano penzijo kako drugače zapraviti, brez skrbi.

misliš na dr.Packe? :)) (ne vsi,da ne bo pomote)

Osebno pa sem, da se vsem privatnikom naloži, da gredo resnično na svoje, torej zgradijo stavbe, kupijo instrumente, se izobražujejo in plačujejo davke, tako kot vsi pošteni državljani. To kar delajo zdravniki “privatniki” za mene ni pošteno. Saj delajo v istih ordinacijah z istimi instrumenti, dvakrat več pa služijo. To je svinjarija, ki je svet ni videl. Naši politiki, ki itak sedijo na parih stolčkih od enkrat, so pa to privatništvo malo napak razumeli, ali pa so to morali narediti pod pritiskom zdravnikom, ki so prvi ugotovili kakšne svinjarije delajo politiki.

Bručan meša pojme o “obstoju povsod po svetu” že od samega začetka. Stvar bi delovala, če bi bile klinike privatne brez državnih koncesij. Te bi potem plačevala le peščica ljudi npr. kakšen 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Problem pa je, ker jih je številčno premalo, da bi take klinike sploh obstjale.

Kar pa me neskončno jezi je to, da najprej plačujem zavarovalnico, potem pa še dodaten denar za zdravje, ki mi obljublja “mimo vrste” pa se to ne dogaja!!!

Tista “mimo vrste” je spet fora za debeljenje zavarovalnic.

Resnici na ljubo, vrsti sta že sedaj vsaj dve. Recimo štiri. Ena za tiste z vezami, ena za tiste brez vez vendar z debelim tošlom, ena za tiste brez vez brez tošla z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem ali vsaj z obveznim zdravstvenim zavarovanjem, še ena za tiste brez vez brez tošla in brez zavarovanja.

Če uporabim znanje kombinatorike, bi se, ob morebitni uveljavitvi Bručanovih metod o skrajševanju vrst, pojavile ne 2, ampak 8 vrst. Vsaka zgoraj našteta vrsta bi se pač razdelila na dve podvrsti.

Predstavljajte si, da stojite v vrsti pred bančnim okencem. Ker je vrsta predolga in sega čisto do vrat, tako da se drsna vrata na senzorje non-stop odpirajo in zapirajo. Ker tisti, ki čakajo zadaj, vedno bolj nergajo, malo zato, ker se bojijo, da se bodo zaradi prehlada prehladili, malo zato, ker sumijo, da ne bodo prišli na vrsto, vsekakor pa dovolj glasno, da se banka odloči, da je treba ukrepati ter predlaga burtalsko rešitev, ki naj bi zadovoljila vse čakajoče in še banko po vrhu. Kaj drugega, ljudi je pred edinim bančnim okencem razporediti v dve vrsti in jih prepričati, da bodo tako čakali manj. Edini nerešen problem je, po kakšnem ključu oblikovati vrsti red v novi vrsti, pa še to se ne izkaže za problem, odkar smo izumili denar. Ker se nam zdi, da se sosednja vrsta premika hitreje, in ker je cena, da smeš čakati v vrsti, ki je zaenkrat še prazna, se vsi na podlagi iste logike odločijo, pa še posebno, če imajo radi svoje življenje in če resnično sumijo, da jim nekaj je, da bodo stali v drugi hitrejši krajši vrsti.

Četudi si Bručan omisli 25321 vrst, se povprečna čakalna doba ne bo skrajšala, dokler se ne bodo odprla nova bančna okenca.

A zna kdo izračunati, kolk okenc bi se lahko odprlo s kešem, ki ga je ta vlada namenila za oklepnike?

Pred kratkim je krožila na tem foruma ena, ki se je hvalila, da ima veze. Ko je Mujo zajamral zaradi tura na riti, mu je bila takoj pripravljena zrihtat dohtarja, zato se mi zdi čudno, da se zdejle ni oglasila.

Če je res kar praviš, bi se jaz na tvojem mestu že zdavnaj pomujala do dohtarjev. Nikar ne odlašaj. Sistem lahko kritiziramo mi zdravi od daleč, ti pa poskrbi, da te sistem ne bo oropal življenja.

g.minister napisal:

> >
> Kar pa me neskončno jezi je to, da najprej plačujem
> zavarovalnico, potem pa še dodaten denar za zdravje, ki mi
> obljublja “mimo vrste” pa se to ne dogaja!!!

Verjetno nisva edina,ki razmišljava podobno.Sprašujem se:kaj storiti
ko je nuja.Recimo:mamografija.

Kdo rabi dohtarja? Zrihtam.

jest,ampak sem že dobila kanal.čeprav se mi zdi to sramotno,da moraš podkupovat ljudi,da prideš do ene preizkave.jest mam srečo,kaj pa ljudje , ki jo nimajo?upam da se bom kmal prerinla prek vrste,sory pa tistim ki jih bom za mesto prestavila.tako pač je.

tudi jaz vendar sem si ga ‘zrihtala’sama in tudi plačujem ga iz
svojega žepa.Pri vsem tem je zanimivo,da me vodi v svoji
kartoteki kot pacienta ,s koncesijo.Zanimivo,kaj?

Preveč si se obremenjevala v zadnjem času, poskrbi zase.
Vse lepo ti želim.

Že ves cajt te mam na sumu, da si pacjent s koncesijo.

Preostane ti edino poptv, če bodo smatrali, da bodo s to novico tudi kaj zaslužili.

od gledanja,današnjih,Trenj dalje,mi je postal clo Bručan
bolj simpatičen.
A kdo ve kaj počne tista ,brezzoba,ženščina v oddaji?
Meni se zdi kot Matilda.:)

New Report

Close