Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine čakanje na stanovanje

čakanje na stanovanje

Smo mlada 4 članska družina. V občini, kjer živimo imamo preko nepremičninskega podjetja v najemu enosobno stanovaje (30 kvadratov). To sva midva najela (dobila preko razpisa), ko sva bila še sama, potem so se nama rodili dvojčki in sedaj se jasno stiskamo.

Niti ni pomembno, po navodidilih smo se prijaviil na ponoven razpis (čeprav bi želeli samo menjati manjše za večje) in dobili odločbo, da smo uvrščeni na prednostno listo za dodelitev neprofitnih stanovanj.

Zdaj pa me zanima tisti, ki imate izkušnje z temi raznimi razpisi, koliko časa ste po tem, ko ste bili uvrščeni na listo čakali na stanovanje in na katerem mestu ste bili? Rada bi dobila neko predstavo, kaj lahko sploh pričakujem… hvala vsem že vnaprej.

Bi ti napisala, kaj si mislim o vsem tem, ampak se bom raje ugriznila v jezik.

??

Zakaj se plodiš, če nimaš ustreznega prostora za mladiče?

zato, ker tu v tem stanovanju živiva 8 let. Večjega nisva dobila, niti dokler sva bila sama nisva potrebovala. Sva se pa zdravila zaradi neplodnosti kar nekaj let (umetnih oploditev se nisva posluževala) in mnenje večino zdravnikov je bilo, da iz tega ne bo nikoli nič. In je potem kot po čudežu uspelo, po naravni poti. Naj jih zavržem? Pa saj niste resni.

Zaskrbljena Ida, ti si res pacientka

V vsem tem času vama ni padlo na pamet, da bi si mogoče priskrbela svoje (najemniško) stanovanje?

2 leti od odločbe. Na seznamu okrog 150. mesta od 300 upravičencev (gre za MOL). Priporočam reden in odprt kontakt z ljudmi, ki imajo to v svoji prostojnosti, saj “lepa beseda vedno lepo mesto najde”

ne, ni nama padlo. Plačala sva varščino 4x najemnine. Najemnine na mesec plačujeva 260e. 30 kvadratov bruto (z kletmi). Da ne bo kdo mislil, da gre res za neka poceni stanovanja s full subvencije. Tržne najemnine na prostem trgu so tudi nekje iste za naše kraje, mogoče se najde tudi kaj celo ceneje. Ne gre se tu za “poceni pridet skozi” ampak neko varnost, da me ne bodo naslednji mesec vrgli vn. Svojega stanovanja si pa trenutno ne moreva privoščiti. Takoj grem v najem k fizični osebi, če mi nekdo zagotovi, da me kljub plačevanju in korektnem odnosu en bo vrgel vn čez pol leta, da pristanem z malima otrokoma praktično na cesti.

In tudi za to stanovanje za katerega smo na prednostni listi je potrebno plačati varščino.

In plačevala več? Da potem tisto dobiš ti?

Odvisno je zelo od občine, ki lahko razpolaga lahko pa tudi ne s primernim stanovanjem.

Ce bi Mon dobil cent za vsako izrazeno zavist na tem forumu, bi bil Primoz nesramno bogat in bi se Mirko lahko skril pred njim…

Avtorica, osebnih izkusenj nimam, so pa ljudje okoli mene (v Ljubljani) cakali eni nekaj mesecev, drugi nekaj let, tretji pa so stanovanje dobili takoj.

Eni ga pa tud nikol niso dobili.

Sicer pa, ja, stari ljudje so rekli “uzaj se use i u svoje kljuse” …

Nimam nič proti zgornjemu paru z dvojčki in upam, da bosta dobila večje stanovanje, samo butasto mi je pa tudi, da vsaka perla začne blejat ‘zavist’, ko se kdo s tem ne strinja.

V tem primeru par podpiram samo zato, ker sta ratala dvojčka – na to pač ne moreš vplivat – sicer bi tudi jaz pripomnila, da kaj se spravita spravljat na svet otroke, če nimata več kot 30 kvadratov. Že eden je v bistvu preveč, kaj šele dva! Potem pa jok in stok, da ni prostora.

Pa nisem nič zavistna, draga moja, imam lastniško 3-sobno stanovanje v centru Ljubljane, zato nimam biti tistim, ki so dejansko kandidati za neprofitna stanovanja, kaj zavistna.

Pa mislim, da Zaskrbljena Ida tudi ne. Zato res, nehajte blejat in kvakat s to ‘zavistjo’, ker je to tako debilen kao argument, ki ga povsod tlačite samo še tepci,ki česa pametnejšega ne premorete spravit iz sebe.

Mami z dvojčki pa želim, da najde večji prostor.

Ko sem se jaz rodil, smo živeli z bratom in staršema v sobi 12 m2 in skupna kuhinja.Po 4 letih smo dobili 1 sobno stanovanje in nato sta starša sezidala hišo.Nam otrokom ni nič manjkalo čeprav smo bili v majhni sobi – celo lušno je bilo – pa veliko smo hodili na sprehode in cele dneve preživeli v naravi.Mama pravi da je bilo hudo, ampak je potrpela.
Hotel pa sem povedati, da je potebno pogumno in obtimistično gledati na življenje in č ezačutita , da je čas za otroka ga le imejta, saj se stvari prej ali slej uredijo – če je le volja in ljubezen.
Ne odobravam ba današnje miselnosti mojih kolegov, ki morajo imeti avto , stanovanje ali hišo, dobro službo …… Potem ko pa vse to dosežejo ugotovijo da so prestari in ne morejo imeti otrok, pa tudi ljubezen se že ohladi.

********** http://trgovina.over.net

koga bi rada farbala?

Nimam nič proti zgornjemu paru z dvojčki in upam, da bosta dobila večje stanovanje, samo butasto mi je pa tudi, da vsaka perla začne blejat ‘zavist’, ko se kdo s tem ne strinja.

V tem primeru par podpiram samo zato, ker sta ratala dvojčka – na to pač ne moreš vplivat – sicer bi tudi jaz pripomnila, da kaj se spravita spravljat na svet otroke, če nimata več kot 30 kvadratov. Že eden je v bistvu preveč, kaj šele dva! Potem pa jok in stok, da ni prostora.

Pa nisem nič zavistna, draga moja, imam lastniško 3-sobno stanovanje v centru Ljubljane, zato nimam biti tistim, ki so dejansko kandidati za neprofitna stanovanja, kaj zavistna.

Pa mislim, da Zaskrbljena Ida tudi ne. Zato res, nehajte blejat in kvakat s to ‘zavistjo’, ker je to tako debilen kao argument, ki ga povsod tlačite samo še tepci,ki česa pametnejšega ne premorete spravit iz sebe.

Mami z dvojčki pa želim, da najde večji prostor.[/quote]

Ko boš hudo zbolela, pa bodo tebi rekli, da kaj si se spravila roditi otroka (otroke), če pa boš lahko umrla vsak čas. Uau, 3-sobno stanovanje v LJ? Si pa res carka… si dosegla svoj cilj v življenju.

Če že imaš neprofitno stanovanje, se ne moreš prijaviti na razpis, ampak napišeš samo vlogo za zamenjavo stanovanja, ki jo dobiš na spletni strani stanovanjskega sklada (pod rubriko obrazci) in na vlogi vse piše katere priloge daš zraven.

Srečno!!

Če že imaš neprofitno stanovanje, se ne moreš prijaviti na razpis, ampak napišeš samo vlogo za zamenjavo stanovanja, ki jo dobiš na spletni strani stanovanjskega sklada (pod rubriko obrazci) in na vlogi vse piše katere priloge daš zraven.

Srečno!![/quote]

Slaba navodila si dobila in izgubila nekaj časa, zato pokliči na stanovanjski sklad in povej situacijo in da boš dala ponovno vlogo za zamenjavo stanovanja in verjamem, da ga boš tudi dobila.

LP

Zelo odvisno od občine. Ponekod kar lepo pokrivajo tekoče potrebe, ponekod čakaš leta in leta. Upam, da pridete do primernega bivališča čim prej.
Kar se pa tiče varnosti podnajema – pišeš, kot da sta edina reveža, ki bi morala v tržni podnajem. Takšnih ljudi je kar nekaj, tudi tu gor se oglašajo, pa vseeno nekako preživijo.

Ja sam eni ste pa res nesramni,ker jo tko napadate……no mi smo 4 članska družina pa živimo na 40 kvadratnih metrih……imamo neprofitno stanovanje in že 5 let čakamo na drugega–pa nič od tega…….tko da se treba kar z malim zadovoljit……………………in imamo se prav tako radi in smo veliko zunaj……..Tudi z malim se da biti srečen……………………..imamo sosede ki jih 5 živi na 28 kvadratnih metrih…………………..in ta družina je tako povezana med sabo,precej bolj kot tisti ki imajo cele gradove

Mami z dvojčki pa želim, da najde večji prostor.[/quote]

Ko boš hudo zbolela, pa bodo tebi rekli, da kaj si se spravila roditi otroka (otroke), če pa boš lahko umrla vsak čas. Uau, 3-sobno stanovanje v LJ? Si pa res carka… si dosegla svoj cilj v življenju.[/quote]

Pupa, ne blejaj o ciljih, ker že to, da stanovanje imaš za nek ‘cilj’, kaže, kako plitka in omejena si. Stanovanje je samo nujno zlo, ker je pač nekje treba živet, cilje ima pa vsak malo resen človek vse drugje. Mojih ciljev ti v svoji majceni, drobceni, puhli glavici še razumet nisi sposobna.

Svoje stanovanje sem omenila samo zato, ker se vsakemu, ki ima pomisleke, ko ljudje brez osnovnih temeljev spravljajo na svet otroke, reče, da je ‘zavisten’. Samo vidim, da si preneumna, da bi dojela osnovne pointe debate oz. se kot ena blesava osnovnošolska najstnica zapikuješ v stvari, ki zveze nimajo s temo. S tem pač samo dokazuješ svoj nivo štirinajstletnice.

Več kot toliko razlagat pa ne mislim, ker pametnemu se pove 1x. Tebi sem že dvakrat, torej…razmišljaj sama, če moreš:)

Se kar strinjam s teboj.

ja, seveda, spet te sterotipne floskule, da reveži se imajo tako radiiiiiiiiiiiiii, bogatuni pa živijo tako daleč vsaksebi, a ne?
ti se kar tolaži. ja, verjamem, da ste zelo povezani med sabo, ko se en čez drugega spotikate.

Dejstvo je, da živeti v manj udobnem, natlačenem prostoru, kjer nimaš miru, se umikaš ven, ne moreš povabit prijateljev preden ne izseliš pol svoje družine ven..pač ni fajn. Pa se imejte še tako radi. Mi se imamo tudi radi, štiričlanska familija na 88 kvadratih. Pa kakšna štiričlanska familija v dvonadstropni hiši se ima tudi zelo rada. Pa princ William s svojo Kate v kakšnem dvorcu se ima tudi božansko rad.
Mislim, da bi starši morali malo poskrbeti, da se familija ne stiska kot sardince. Planirati, razmišljati, iskati rešitve – to je treba. Skozi leta se že da kaj naredit.

Ampak res, meni ni jasno kako ste nekateri bogi, ker ne dobite takoj večjega neprofitnega stanovanja, čim se vaša familja poveča. Pa saj ta stanovanja ne čakajo zgolj na vaš razplod. Mnogo družin je v najemu, tudi moja, pa imamo tri otroke. Je pa res, da smo tudi gledali kam gremo, ker neka sigurnost, da te ne mečejo po enem letu ven res veliko odtehta. Pomisli samo, da mnoge občine neprofitnih stanovanj sploh nimajo in smo tako nekateri pač odvisno zgolj od svojega dela. Niste več tako bogi, ne? Pa s tem ne mislim, da smo mi kaj bolj, samo dejstvo je, da moraš za svojo familjo poskrbeti sam, tako ali drugače, ne pa čakati, da se te bo nek občinski svet usmilil.

Sicer pa srečno.

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close