cake pops
Joj, hčerin rojstni dan praznujemo v soboto in ker je pustna sobota so se mi pisane kroglice zdela zanimiva popestritev, pa vsi skupaj jih lahko delamo. V bistvu sem upala, da se jih da dobit kje bližje, kot v ameriki
Palčke za ražnjiče so pa debele, ne vem pa, kako bi jih razčetverila, da ne bi bilo trsk…
Hvala vseeno pa uživajta v debelem četrtku
Evo, recept prepisan iz kulinarike:
Za pripravo biskvita:
1 jogurtov lonček čokolade v prahu
1 jedilna žlica kakava
3 jogurtovi lončki moke
1 ½ jogurtovega lončka sladkorja
1 čajna žlička sode bikarbone
ščepec soli
1 pecilni prašek
1 vanilin sladkor
3 jajca
1 ½ jogurtovega lončka mleka
1 jogurtov lončka olja
¼ jogurtovega lončka vode
Za oblikovanje lizik:
biskvitno testo
2 dl svežega pomarančnega soka
100 g masla
100 g kremnega sira ABC ali pasirane skute
sladka smetane po potrebi
Preliv
200 – 250 g temnega čokoladnega obliva
3 žlice olja
75 g belega čokoladnega obliva
1 žlica olja
Za okrasitev:
mrvice
bomboni
lešniki
kandirano sadje, …
50 – 60 plastičnih ali lesenih palčk
Za biskvit v posodi mešalnika zmešamo suhe sestavine in dodamo mešanico mokrih. Mešamo 2 minuti. Biskvit pečemo 30 – 40 minut. Ohlajen biskvit zdrobimo na koščke. Biskvitne drobtine prelijemo s pomarančnim sokom, dodamo umešano maslo, kremni sir in sladko smetano, da dobimo primerno maso za oblikovanje kroglic.
Iz pripravljene mase oblikujemo kroglice, ki jih postavimo za cca. 2 uri v hladilnik oz. za krajši čas v zamrzovalnik. Nad soparo ločeno raztopimo temni in bel čokoladni preliv, kateremu primešamo olje.
S palčko v vsako kroglico naredimo luknjico. Konico palčke pomočimo v čokolado in vtisnemo v kroglico. Ko se čokolada strdi, tako pripravljeno liziko pomočimo v čokoladni obliv (po želji v temni, beli) ter okrasimo z mrvicami, bomboni, kandiranim sadjem, …. Iz navedenih sestavim dobimo 50 – 60 čoko lizik. Pa obilo zabave.
Na kulinariki.net vpiši čokoladne lizike, to je ta recept, ki sem ga kopirala. Drugače pa vtipkaj cake pops na youtube ali pa na google pa dobiš ogromno zadetkov, idej in filmčke, kako se naredijo. Samo v ameriki je fila nekaj iz lončka in jaz pač nisem vedela kaj je to. Zato je “slovenska” verzija pač fajn. Nekje sem prebrala, da lahko biskvitno testo enostavno zamešaš z nutelo, narediš kroglice in jih okrasiš.
Evo, upam, da bomo uspešne. Lepo se imejte
tudi jaz sem iskala..
zdej najdla tut pr nas so mal dražje, drgač se pa da dati tudi palčke od ražnjičev na pol..
http://www.planetpeke.si/
tle pa majo palčke še kakšne barve posipe ni da ni… tisti k ste z Lj se Vam splača tut zapelat do domžal in pokukat.
Lp