camp Bor in Ježevac
Jaz poznam Ježevac in mi je všeč. Cene se mi zdijo ugodne, je pa avgusta zelo nagužvan (junija in tudi julija pa je OK). Imaš dve kao glavni plaži – peščeni, s senčniki, ležalniki, otroškim igriščem, potem pa še malo bolj skalnate (in bistveno manj nagužvane – mi smo vedno tu, je tudi otrokom bolj všeč) vzdolž celega kampa. Na glavnih plažah so tuši z navadno vodo (mrzlo), tu in tam je kateri tudi nad skalami. Plaže niso FKK. Povprečna trgovina, zelenjavar, najmsi pekovski kiosk. En bife na plaži, ena povprečna, a dosti poceni restavracija (itak pa imaš do mesta Krk 10 minut peš – mi v kampu ne jemo). Dovolj WCjev, topla voda za tuširanje (zmanjka le krog 19h, ko je največja gneča) – razen v avgustu ni kakšne silne gužve za tuš. Skratka, mi gremo vsako leto tja na dopust.
Takole je. Avgusta, ko je gužva, je težko karkoli rečt. Težje je najti prostor v senci, čeprav jo je v kampu v principu dovolj. Junija in julija to ni prevelik problem. Za mladino s šotorčki je prav poseben del kampa pri trgovini in večina jih je tam (ne moreš zgrešiti in greš pač kampirat stran). Kar precej je pavšalistov – večinoma družin. Tudi sicer je precej družin z otroki, mladih (mirnih) parov…skratka, ni kak žurerski kamp, no. Do 23h ti nihče ne teži, tudi če si malo bolj glasen, po tej uri pa pride “paznik” in ne da miru, dokler se ne umiriš ali greš kam žurat (to velja za res glasne pogovore, saj veste, ko se dobi kakšna družba in ga ima že malo pod kapo, da bi ti kdo težil, da moraš biti tiho, pa ni). Ne vem, jaz nimam nobene slabe izkušnje v tem smislu in tudi kakšnih “sosedskih sporov” do zdaj nisem opazila.
Ja, cene v kampu so res ugodne (držijo, he, he, jaz prvič tudi nisem bila čisto ziher). Po mojem to “not prinesejo” avgusta, ko res do maksimuma nafilajo kamp.
S parcelami pa nimam izkušenj, mi smo se uštulili k pavšalistu :-). Bom pobarala tega pavšalista, če je kaj slišal na to temo. Če kaj izvem, ti javim, Kristi*.
Enka zaenkrat hvala lepa. Če kaj izveš mi javi kar na zgornji mail.
Še nekaj, kaj mogoče poznaš koga ,ki oddaja prikolico v kampu in ima še kaj fraj od 1.- 12. 8.
Hvala lepa! Lp,Kristi*
Bom vprašala tega istega pavšalista, če koga pozna. Nam jo bo “oddal” ravno takrat enkrat, ampak vem, da pozna malo morje pavšalistov. Mogoče pa najde koga.
Če boste pa v tem času hodili na blef, ti toplo priporočam, da si probate zrihtat dopust že za 29. 7. in navalite takoj zjutraj. Ker ko navalijo Italijani….
Nekaj bi pripomnila: za moje pojme v Ježevcu ni dovolj sence. Zame pomeni senčen kamp: kamp z borovci, ki res dajo tisto prijetno senčko in ohladitev, še sploh v poletjih, kakršnega napovedujejo za letos. Lani je bil npr. tak samo en teden sredi julija in takrat se je še v orng senci komaj dalo dihati….
Da navedem še primer “mojih” borovcev: Kamp Medulin. Ki ima pa spet svoje slabosti: drag glede na infrastrukturo (voda greta s solarnim sistemom), za nekatere prevelik, plaža pri mestu oz. hotelu ponavadi polna trave (na drugem koncu je sicer nekaj mivke za otroke, ampak res na čisto drugi strani). Ima pa za otroke super Luna Park, pa prijetno mestece, ogromno sprehajalnega prostora…in seveda zelo stabilno ugodno mikroklimo….
V Ježevcu je senca na nekaterih delih čisto taprava. Tam, kjer je prikolica mojega pavšalista, stojijo borovec do borovca. Takih je kar nekaj delov kampa, ne pa vsi. En del je povsem na soncu, na nekaterih delih pa so ena listnata drevesa, za katera se strinjam, da njihova senca ni ne vem kaj. Vztrajam, da če ni gužve, se komot najde prostor v čisto tapravi senčki.