camping solaris – zablače solaris

lep pozdrav!
tudi mi smo že pričeli z aktivnim ogledom letošnjega dopustovanja. Letos smo se odločili za kampiranje. smo 3-članska družinica z dveletno hčerkico. Na interentu sem zasledila AC Solaris in Zablače Solaris. Zgleda kar OK, s tem da je ta druga destinacija kar občutno cenejša. Ali kdo pozna ta dva kampa? Ali je ta drugi, cenejši slabši od prvega? V glavnem, vsake informacije bom zelo vesela in hvaležna.
Želim vam lep vikend!
ne bi šli do 4 aprila 2004 v sol umag , veliko boste prišparali , nobenega kuhanja , za samo 9 jurjev na dan za vse !
koliko že stane kamp , hrana , živci zaradi gužve !
pomembno:
slovenci bomo morali spremeniti svoje dopustniške navade , in se slej ko prej naučili izogniti turistični sezoni.naša nagrada bo več za manj denarja in spočiti turistični delavci , vljudni domačini , ki ko nastopi sezon alergijo na turiste.in nimajo časa za razna vprašanja.
topolšca 2003 avgust je bila sama gužvarija , samo če si bil spedy gonzales pred 9 in pol zjutraj si dobil ležalnik.na srečo topolšca ne pona sezonskih cen – oni imajo en cenik za celo leto !
julij , avgust je največji porabnik vašega denarja.
low cost dalmacija v sezoni ne pozna – zaračunajo vse !
hotel sol vzdigne ceno za polpenzion na neverjetnih 90 evrov na dan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
v top sezoni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sedaj 30 evrov na dan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! in manj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lordwales napisal:
> ………….se slej ko prej naučili izogniti turistični sezoni.naša nagrada
> bo več za manj denarja………..
Lord, zaupna informacija samo za tebe, ki ti je pri potovanju pomemben samo prihranek. Skoraj vsa slovenska smučišča nudijo julija in avgusta (torej takrat, ko NI smučarske sezone) BREZPLAČNO smučanje. Izkoristi.
Zadnja sprememba (30-01-04 23:42)

ok, ok, vem da bi morala najprej pred svojim pragom pomest, ampak fantje – čist s skrenli s teme. gospa bi rada šla na morje.
ti, lord, si že kdaj slišal za takt?? pa kdaj bi kak post lahko tut od začetka do konca prebral. metuljčica ma majhno punčko. kaj naj počne s takim otrokom aprila na morju?! in daj si že enkrat dopovedat – en k…. se te tiče kam, kdaj in zakaj hodijo ljudje na počitnice. sem prihajajo po pomoč v zvezi z zaželeno destinacijo, ne pa da jim ti težiš s češko in dogodivščinami iz svoje dolgoletne kariere kariere v turizmu.
Mi smo bili lani avgusta v Zablače – Solaris. Nam je bil to sicer bolj “prehodni” kamp na poti v južno Dalmacijo ampak vseeno …
Solaris je kaping-hotel naselje. Mislim, da je enih pet hotelov v bližini pa kamp, ki je na dokaj ravnem terenu, velik, s senco ampak avgusta je bil NABIT. Prikolice ni bilo moč postaviti niti na sonce, kaj šele v senco. Tako smo bolj po naklučju našli Solaris – Zablače.
Solaris – Zablače je majhen kamp, na podobnem terenu kot Solaris (veliko ravnega). Oddaljen je enih pet minut peš od Solarisa. Ker je kamp majhen je tako da kjer koli si, nimaš daleč do plaže, ki je betonirana (v vodo se gre po stopnicah). WC-ji so zadovoljivi.
Če so vam všeč mirni kampi, je to vsekakor prava izbira. Za žur je pa bolje iti v Solaris.
Sam kraj je mala vas in je opazno tudi življenje domačinov (razni nogometni turnirji ipd.). Vse skupaj je kakih 10km odaljeno od Šibenika. Splača se tudi it na slapove Krke! http://www.virtualtourist.com/m/362f6/5fb1b/
aja še cena … lani je bilo na začetku avgusta takole:
20€ na dan za tri osebe, avto, kamp prikolica, elektrika, taksa
Zadnja sprememba (31-01-04 16:25)
bom takole rekel: mogoče res kdaj skrenem iz teme , vendar ne morem mimo ugotovitve, da povprečna slovenska družina z majhnimi otroki veliko preveč zapravi za dopust.to se me res ne tiče draga mika , kletvice naj bi se uporabljalo privatno / bonton ! / apak ugotovitel da z majhnim, otrokom ne moreš v hotel, ki ima celo klube za otroke kot sol umag potem res ne vem kaj bi rekel.
in kdor predlaga ban preko ip ni demokrat , sicer mene to ne bi nič prizadelo , vsaj intenetni račun bi bil manjši.bi se pač prijavil iz knjižnice itd.sicer pa se ip preko analognne povezave kar naprej spreminja.lahko me vito sicer izključi , a z tem bo ob najboljšega sogovornika ki reci in piši že 2 leti kot vi pravite zabava forum.
sem pač veliki analitik , in popotništvoo ali kakorkoli že to imenujemo ni en hec , je predvsem:
-kdo?
-kdaj?
-z kom?
-kako?
-in za koliko?
trend je pol milijona za jv azijo
in še odgovor vitu:
smučanje poleti in pozimi je vedno zastonj če se po hrtibu navzgor / dol gre samo / vleče brez vlečnic
lep pozdrav lordwales

Ojla!
pmodic, hvala lepa za odgovor. Me je tale betonska plaža kar odvrnila od ideje za kampiranje v Zablačah. Drugače pa si želimo iti v manjši kamp, kjer ni takega kaosa. Bomo poskušali še kje kaj najti.
Lordwales, hvala tudi tebi za namig za drugačno preživljanje dopusta, vendar smo radi samostojni, na nikogar vezani (tudi kar se tiče prehrane), za zabavo za hčerko pa na dopustu raje poskrbiva z možem sama in se posvetimo stoprocentno drug drugemu in za to ne potrebujemo nobenih animatorjev. Če pa bom kdaj rabila kakšno inf, pa se bom z veseljem obrnila nate.
pozdravček, metuljčica

Ni problema! Lahko še tole … pri Zadru smo bili v dveh kampih. V Boriku in Zatonu.
Kamp v Boriku je na izredni lokaciji, ravnina, sence kolikor hočeš, ne pretirana gužva, največji problem pa so sanitarije. Plaža je peščena (večji okrogli kamenčki) ampak je nažalost ne čistijo, tako da se nabira trava in podobna svinarija. Tudi ni nekega prevelikega živžava.
V Zatonu je povsem druga pesem. Kamp odličen (cena temu primerna), v visoki sezoni nabit do konca. Plaža je od mivke, peska do betona. Kar hočeš. Zraven je tudi bazen. Za zaton je značilno, da je zelo plitka voda in tako primerna za majhne otroke. Na plaži je cel dan zabava, razne animacije, vodna aerobika, glasba itd.

Oj, pmodic.
Še enkrat hvala za informacije. Včeraj sva bila z možem spet cel da ne netu in sva odkrila en lep kamp na Murterju (Slanica). Gosta senca, ugodna cena, plaža pa…tam zgleda bolj kamnita, skale, pa baje ježki. Morda kaj veš o tem kampu? Kaj pa na Pagu Šimuni? Kakšne pa so plaže na Ugljanu? Saj vem, sem smotana, pa kar ne neham in ne neham. Mi smo s starši hodili 15 let na Korčulo, samo plaže tam ni. Mi smo imeli čoln in smo hodili na znano Badijo, pa je bilo. Tako da drugih kampov ne poznam. Diši pa mi Dalmacija. Pa saj najbrž smo vsi isti. Gosta senca, ne pretirano gužve, lepa plaža brez ježkov in ostrih skal, pa čisti WC-ji, pa še cene morajo biti ugodne…ah, kako smo zahtevni ljudje. :)))
Pmodic, če se še kaj spomniš, bom res vesela.
Želim ti uspešen začetek tedna.
metuljčica
Smo familija (2 odrasla,2 otroka) in smo lani kampirali v kampu Llili na Hvaru. Kam je narejen v terasah, v gosti senci in je privat. Po plaži je droben pesek. Kamp sicer ni nobene kategorije vendar je urejen in čist. Cena kampiranja za komplet familijo 100 kun na dan brez elektrike.
http://www.slobodnadalmacija.hr/20020823/more01.asp
LP Andro

Mi smo bili pred par leti v AC Šimuni!
Plaža: od mivke do drobnega peska
Parcele urejene, nekatere imajo celo napeljano vodo, med sezono je gužva, nekatere sanitarije so lepo urejene, imajo pa tudi “začasno”kontejnerje-pomožne WC-je (baje, žal, še vedno). Mi smo bili za prvomajske, bilo je nekratno.
Poglej si tudi Kamp Straško (na netu), baje je celo boljši!
Mi tudi malo gledamo za letošnjo destinacijo, verjetno bo Solaris pri Šibeniku (samo ne Zablaće) !
Verjetno gremo pred sezono (konec junija) tako da se še izognemo gužvi….
LP

Hojla!
Mene pa zanima, ali kdo ve, kakšna je kaj gužva sredi meseca julija v kampu Solaris pri Šibeniku (mislim na večji kamp, ne na Zablaće) ?
Tja smo si zaželeli, pa nas malce skrbi, če bomo lahko postavili prikolico,…da ni takrat že preveč zaseden….problem je v tem, da imamo prikolico s predprostorom, rabimo pa še plac za arafata….
Skratka, rabmo velik placa…-:((
Je kdo bil v takem času dol ??? Sredina julija ???
LP