Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek cappuccino

cappuccino

Rada pijem kapučino, nekaj vrst sem že sprobala, a me nobeden ni prepričal. Saj spijem tako in tako vse, vendar bi rada našla znamko, ki bi bila wau. Ker grem jutri v nabavo, sem se spomnila na vas, ki tudi pijete kapučino, da mi napišete svoje najljubše in kje jih kupujete.

Kapučina se ne kupi, ampak se ga naredi, a ne? Jaz kot osnovo pripravim espresso od Illy. Mleko se pač speni. Edino če z nakupom “cappuccina” misliš tisto “čačo” v vrečkah. Ta si le ne zasluži imena “cappuccino” … 🙁

meni je všeč navadni ob barcafeja
pa tudi navadni od jacobsa.

od tistih iz vrečk, kot ena reče “čačo” kapučin je meni najboljši od barcaffeja in sicer okus karamela.

Ja, Riba, te iz vrečk, ali še raje renfuzo. Hvala za tvoje mnenje.

O, hvala. Sem preverla v shrambi in tega navadnega-klasik od barcafeja imam. Si ga grem sedaj pripravit, pa da vidim. Od Jacobsa bom pa jutri tudi kakšnega vzela. Hvala.

Meni je všeč grandos v srebrni škatlici, delam ga za mlekom, včasih kupim od barcaffeja okus pomaranče.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Meni je zelo všeč Jacobs Irish Cream. Ampak ima dodan sladkor, tako da če ne maraš sladkih, potem ne.

Aja, kupila sem ga pa mislim da enkrat v Mercator centru, enkrat pa v Intersparu (Lj.).

Nescafe ali Jacobs brez sladkorja. Vsaj približno. Barcafe je katastrofa.

sladkor, glukozni sirup, popolnoma hidrogenirano kokosovo olje, instant kava (11{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}), posneto mleko v prahu, mlečne beljakovine, laktoza (iz mleka), popolnoma hidrogenirana kokosova mast, stabilizator E340, sol, sredstvo proti sprijemanju E551, emulgator E471, barvilo E160a. Možni sledovi soje.

Tole so sestavine enega od instant kapučinov.

Zakaj bi nekdo to pil, mi ni jasno.

Kava pa mleko, pa kvečejmu še sladkor.

Vse ostalo je višek, ki ga drago plačaš. Prvo v denarju, potem pa še z zdravjem.

točno, grandos srebrni, meni je tudi ta ok! 🙂

splendid je zakon..drag k svina, ampak dejansko najbližj ekapučinu. Dobiš ga pri sosedih v kakih štacunah coop oz intercoop

kako je z njim pri nas pa žal ne vem

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Tega grandos ne poznam. Torej jutri kupim grandos srebrni, Irish crem, ja ta je bil zelo dober, sem že pozabila nanj, pa en nescafe bom še kupila. Sicer kavo pijem že leta brez sladkorja, cappucino mi je pa dober sladkan. Tu pa tam si ga pripravim, ko mi sladkor pade. Punce hvala, zlate ste.

V Müllerju je dober od Krügerja – karamela

Vsi industrijski v vrečki niso niti “K” od kapučina – zaradi vseh dodatkov ( od emulgatorjev, do preprečevalcev sprijemanja, gostil, regulatorjev kisline, do soli, ogromnih količin cukra pri večini – sama kemija). Evo pišem sestavine od enega, prebrano na spletu: sladkor (35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}), posneto mleko v prahu, glukozni sirup, topna liofilizirana kava 12{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kokosovo olje, palmina maščoba, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti (E340ii), stabilizatorja (E452i, E331iii)……. In če imaš tako okvarjene brbončiče, da so ti taki in podobni okus takih sestavin OK, potem uživaj 🙂

Pravi kapučino je vedno: espresso skuhana kavica ali na avtomat, ali na kafetjero, pa prelit s spenjenim mlekom – pravi, pa še malo pence na vrhu.

BARCAFFE in spenjeno 3.8 mastno mleko – je zakon

Tudi jaz se včasih “pregrešim” s kapučinom iz vrečke, a mnogo redkeje kot nekoč, odkar sem poslušala predavanje enega prehranskega strokovnjaka, da so ti instant kapučini tako škodljivi, da bi na škatlo morali dobesedno narisati smrtno glavo! Vsi dodatki, hidrogenizirane maščobe, sredstva za penjenje itd… Tako da si raje skuham turško kavo.

New Report

Close