cappuccino
sladkor, glukozni sirup, popolnoma hidrogenirano kokosovo olje, instant kava (11{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}), posneto mleko v prahu, mlečne beljakovine, laktoza (iz mleka), popolnoma hidrogenirana kokosova mast, stabilizator E340, sol, sredstvo proti sprijemanju E551, emulgator E471, barvilo E160a. Možni sledovi soje.
Tole so sestavine enega od instant kapučinov.
Zakaj bi nekdo to pil, mi ni jasno.
Kava pa mleko, pa kvečejmu še sladkor.
Vse ostalo je višek, ki ga drago plačaš. Prvo v denarju, potem pa še z zdravjem.
Vsi industrijski v vrečki niso niti “K” od kapučina – zaradi vseh dodatkov ( od emulgatorjev, do preprečevalcev sprijemanja, gostil, regulatorjev kisline, do soli, ogromnih količin cukra pri večini – sama kemija). Evo pišem sestavine od enega, prebrano na spletu: sladkor (35{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}), posneto mleko v prahu, glukozni sirup, topna liofilizirana kava 12{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kokosovo olje, palmina maščoba, sol, sredstvo za uravnavanje kislosti (E340ii), stabilizatorja (E452i, E331iii)……. In če imaš tako okvarjene brbončiče, da so ti taki in podobni okus takih sestavin OK, potem uživaj
Pravi kapučino je vedno: espresso skuhana kavica ali na avtomat, ali na kafetjero, pa prelit s spenjenim mlekom – pravi, pa še malo pence na vrhu.
Tudi jaz se včasih “pregrešim” s kapučinom iz vrečke, a mnogo redkeje kot nekoč, odkar sem poslušala predavanje enega prehranskega strokovnjaka, da so ti instant kapučini tako škodljivi, da bi na škatlo morali dobesedno narisati smrtno glavo! Vsi dodatki, hidrogenizirane maščobe, sredstva za penjenje itd… Tako da si raje skuham turško kavo.