Carski praženec res dober
Nič posebnega, jajca, moko, mleko, sol, gostejša masa kot za palačinke. Carskega spečeš v kosu, debelejši. Šmorn pa začneš že med samo peko na koščke rezat, da pridejo ven čim manjši.
Če čš lahko v maso daš še malo sladkorja ali vanilijev sladkor.
Carskega jaz jem z marmelado ali z skuhanimi gozdnimi sadeži. Šmoren pa lahko posipaš z sladkorjem, če ga ješ.
Sj naredim kot za palačinke, le malo bolj debelo maso. Samo kaj ko okus ni tak kot bi zunaj jedel ali pa kot v šolah dobijo. So zelo okusni, 100x blj kot palačinke. To ne znam, mi ne gre, rada bi izboljšala in okus.[/quote]
Ja, to pa moraš tistega kuharja vprašat, kaj vse še zmeče not.
Meni so moji carski ;). Mnjami!
jp, to, pa lahko se doda še malo pecilnega p. ali vinskega kamna v moko, je še bolj rahel, ker malo naraste.[/quote]
Vaš link
jp, to, pa lahko se doda še malo pecilnega p. ali vinskega kamna v moko, je še bolj rahel, ker malo naraste.[/quote]
Vaš link[/quote]
https://www.kulinarika.net/recepti/826/jajcne-jedi/cesarski-prazenec-smoren/
V pečici? LOL[/quote]
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.[/quote]
Zakaj LOL?
Ker to potem ni carski praženec (šmorn). Že ime ti pove, kako se neka stvar pripravi. Carski praženec se praži, kajne? Tako kot se pommes frittes cvre, in “pomfri”, ki ga nekateri delajo v pečici na peki papirju, pač ni pomfri, ker ni ocvrt v olju.
In če tista zgoraj napiše, da je carski praženec, pečen v pečici edini pravi, lahko napišem LOL. Ali ROTFL. Je pač neka njena izpeljanka, ni pa carski praženec. :-)))
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.[/quote]
Zakaj LOL?
Ker to potem ni carski praženec (šmorn). Že ime ti pove, kako se neka stvar pripravi. Carski praženec se praži, kajne? Tako kot se pommes frittes cvre, in “pomfri”, ki ga nekateri delajo v pečici na peki papirju, pač ni pomfri, ker ni ocvrt v olju.
In če tista zgoraj napiše, da je carski praženec, pečen v pečici edini pravi, lahko napišem LOL. Ali ROTFL. Je pač neka njena izpeljanka, ni pa carski praženec. :-)))[/quote]
Ja ja, to že. Ampak ona je napisala, da je zanjo tak taprav ;).
Avtorica pa zbira ideje, da dobi takega, ki jih je zunaj jedla. Mogoče je pa takega jedla? Hm, saj ne vemo, kaj je tisti kuhar uporabil in kako.
Jaz vzamem toliko jajc kot je oseb in potem locim beljak od rumenjaka in naredim sneg. Rumenjak pa zmesam z mlekom in potem dodam moko in naredim maso brez grudic in dodam sneg, na koncu se malo mineralne vode. Specem v ponvi na olju. Dam na dobro segreto olje, potem pa znizam temperaturo plosce, da se ne zasmodi. Ce je velik, ga s kuhalnico prerezem na pol, drugace obrnem v kosu, ko je pecen ga s kuhalnico razrezem na koscke in se malo pustim, da se zapece, seveda v ponvi na stedilniku. Jaz ga potresem s kristalnim cukrom, ostali pa hocejo imet jabolcno cezano zraven. Moj je fajn puhast in oroci ga obozujejo.