Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Carski praženec res dober

Carski praženec res dober

V pečici? LOL[/quote]

Apartma znaš prebrati. Napisala sem zame. Kar je zate je pa tvoja stvar.

V pečici? LOL[/quote]
Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.[/quote]

Osebno nisem pristaš mastne hrane, zato mi je ta različica bolj všeč oziroma jo moj želodec lažje prebavi.

Ni tako mastno, je pa bolj hrustljavo po vrhu, v notranjosti pa še vedno mehko.

Če vtipkaš v Google “carski praženec iz pečice”, dobiš kar nekaj receptov.


Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.[/quote]

Zakaj LOL?

Ker to potem ni carski praženec (šmorn). Že ime ti pove, kako se neka stvar pripravi. Carski praženec se praži, kajne? Tako kot se pommes frittes cvre, in “pomfri”, ki ga nekateri delajo v pečici na peki papirju, pač ni pomfri, ker ni ocvrt v olju.

In če tista zgoraj napiše, da je carski praženec, pečen v pečici edini pravi, lahko napišem LOL. Ali ROTFL. Je pač neka njena izpeljanka, ni pa carski praženec. :-)))[/quote]

Hudič, a veš da pohanje tudi pripravljam v pečici. Sem za na špago privezati pa ustreliti v glavo.
Pa pomfri gre tudi v pečico odkar smo imeli infarkt v družini. Kaj pa zdaj?

Kaj je pa rotfl, pa pojma nimam.

Pri nas doma in v našem sorodstvu stare glažarke že generacije pripravljajo šmorn na takšen način.
Takšnega sem navajena jesti že celo življenje. Meni osebno bolj odgovarja ta recept, ker ne prenašam mastne hrane. Zato je zame takšen pravi. Tisti iz ponve je prema sten, pogosto zažgan.

Kaj je prav in kaj narobe pri prehrani, ga pa ni razsodnika, ki bi lahko odločil. Ker obstaja ogromno variant ene jedi.

Ti kar lolaj kolikor ti srce da. Če se tako boljše počutiš in si srečna.


Zakaj lol? Jaz sem pa ob prebranem pomislila, da bi to enkrat poskusila, ker ne vem, kakšen je okus.[/quote]

Osebno nisem pristaš mastne hrane, zato mi je ta različica bolj všeč oziroma jo moj želodec lažje prebavi.

Ni tako mastno, je pa bolj hrustljavo po vrhu, v notranjosti pa še vedno mehko.

Če vtipkaš v Google “carski praženec iz pečice”, dobiš kar nekaj receptov.[/quote]

Delam podobno kot v tem receptu:

https://www.kulinarika.net/recepti/2540/jajcne

Osebno nisem pristaš mastne hrane, zato mi je ta različica bolj všeč oziroma jo moj želodec lažje prebavi.

Ni tako mastno, je pa bolj hrustljavo po vrhu, v notranjosti pa še vedno mehko.

Če vtipkaš v Google “carski praženec iz pečice”, dobiš kar nekaj receptov.[/quote]

Delam podobno kot v tem receptu:

https://www.kulinarika.net/recepti/2540/jajcne%5B/quote%5D

Hvala za idejo! Bomo v kratkem poskusili. 🙂

V kako veliko ponev/pekač pa zliješ maso iz recimo 3 ali 4 jajc (za 4 osebe)?

V približno 30×20. Tako se lepo zapeče po tem, ko z vilicami strgam maso.

Sem včeraj naredila po tvojem receptu in sem navdušena! Zelo okusno in povsem preprosto. Predvsem pa veliko lažje naredim za večje število lačnih otroških ust naenkrat. Še enkrat hvala za idejo! 🙂

To je vse skupaj en šmorn. Pravi carski praženec je z rozinami.

New Report

Close