Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Čarterski poleti

Čarterski poleti

Ali dobiš hrano in pijačo na čarterskih letih?

Verjetno od družbe in dolžine leta odvisno. Zadnje leto Adrije bil sendvič in pijača. Grška družba dala samo pijačo, Letos hrvatje zraven pijače še piškoti :)….do Grčije

Odgovor na objavo uporabnika
Grkinja, 18.08.2023 ob 17:26

Ali dobiš hrano in pijačo na čarterskih letih?

V večini primerov ne. Lahko pa si kupiš, kakšen sendvič, prigrizek, kavo in pijačo. Pa samo s plačilno kartico. Z gotovino ne morš.

Pri Adrii si dobil, pri vseh ostalih tujih pa ne.

Za čater ne vem. Pri adriji na rednih letih, si dobil zadnjih 10 let neke pecjakove  piškote (10g) pa vodo, zadnjih par let samo vodo, na koncu pa še vode ne več. Turkish airlines v regiji najboljše kar se free postrežbe tiče, drugače izven pa Emirates

Če tiste dve, tri ure ne zmorete zdržati brez grickanja in filanja riti, potem raje ostanite doma.

Pred štiridesetimi leti smo na JAT-u nemoteno kadili. Jedlo se je odojka in pilo rakijo

Pa kaj zdaj vlačite Adrio in JAT na plano? Avtor verjetno sprašuje, kako je zdaj.

Pa naj Avtor lepo vpraša agencijo, kjer je čater rezerviral, kako je s futrom na frčoplanu, ker čater ni enak čaterju. Tule pa lahko mi nostalgiki razpredamo o Adriji 🙂

Prigrizek, pa čeprav majhen, pomaga izenačevati tlak v ušesih. Zato je lahko pri ljudeh, ki imajo s tem težave, že en piškotek zelo dobrodošel.

Na nizkocenovnikih, kot je Ryanair, ne dobiš nič, za Grčijo, npr, leti Tradeair, dobiš vodo, kavo, Colo, paketek krekerjev.

Septembra lani sem šla na Islandijo, čarter iz Ljubljane. Leteli smo s hrvaško družbo Trade air in dobili neke slane mini piškote, vodo in kavo. Let je teajal 4 ure. Jaz sem imela sendvič s sabo.

Prigrizek za izenačevanje tlaka. kar nekaj…

Kdaj je največja potreba po izenacevanju tlaka v ušesih in v kateri fazi leta strežejo ? Bo šlo?  Zeeh….pomaga 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
IT, 18.08.2023 ob 20:02

Prigrizek za izenačevanje tlaka. kar nekaj…

Kdaj je največja potreba po izenacevanju tlaka v ušesih in v kateri fazi leta strežejo ? Bo šlo?  Zeeh….pomaga 🙂

Nekoč sem prehlajen letel iz Španije. Ko se je letalo dvignilo, zaradi pritiska skoraj celo uro nisem slišal nič. Pomagalo je, ko sem pojedel sendvič, da sem žvečil dalj časa. Piškotki niso pomagali.

New Report

Close