cash flow
Po domače, da denar kroži.
primer:
Ti delaš za državo in izstaviš račun za 10.000 € na to daš še 2.000€ DDV, plačilni rok je 45 dni, vendar moraš ti v 30 dneh, to je ponavadi konec meseca plačati tistih 2000 € ddv-ja državi. Potem pa se ministrstvo premisli in ti noče plačati tistih 12.000€ medtem se ljudje zamenjajo in nihče ni kriv, čeprav imaš vse podpise. gre na sodišče in odkler sodišče ne razsodi v tvoj pri ima lepo država 14.000€ ti pa zewlo slab cah flow, saj imaš v tistih 10.000€ tudi ostale stroške, ki pa jih moraš plačati, to so naprimer stroški dela, delavcev, materiala in podobno, če ne daš denarja, ti začnejo terjati ali ali pa ti nehajo delati, če ti nehajo delati, ne moreš več nadaljevati z delom, to pomeni, če se ti denar ne vrti na računu, ptoem zelo težko obstajaš in ponavadi imajo podjetja odprtih za nekaj 10.000€ faktur, ki jih morajo izterjati od naročnikov, kljub temu pa morajo obstajati in živeti dalje. temu rečemo slab cash flow, če bi bila plačilna politika dobra in bi se bali neplačevanje, ne bi toliko podjetij propadlo in ne bi toliko delavcev bilo na cesti.
No toliko na hitro.
primož
Zakaj, delal sem za eno ministrstvo in je zadeva še po 3 letih na sodišču, vmes pa so zamenjali tako ministri kot sekretarji, ki so delo naročili.
primož
Primož, odkar sem mamica redno sodelujem na MON-u in glede na nick ti je verjetno jasno, za koga gre, ko že govoriš o sodišču 🙂 Upam, da si vsaj ti dobil plačano, ker meni so moj zaslužen denar vzeli drugi, ki jih moram zdaj tožiti, dokler ne dobim nazaj, kar je moje. Da je nekdo tako pokvarjen, da pred sodnico laže, da nisem delala nečesa, za kar ve, da sem – ne vem, kako spi ponoči. Ampak, sem mirna, saj “what goes around, comes around”. Ne vem, morda so tebi napletli kakšno zgodbo, ampak jaz sem res delala, res zaslužila, oni so 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dobili ta denar, jaz pa ne.
Srečnga pa zdravga! 🙂