Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ČASOVNA ZMEDA

ČASOVNA ZMEDA

Dobro jutro, prijatelji, zdaj še vsem ostalim,
ki se boste nalimalu tu gori, tisti, ki so že, smo
se že toplo pozdravili, objeli, obmetali s pernatimi
blazinami ……….

In jaz, kot ponavadi, sem tudi že nekaj malega
prebrala, za mojo dušico, popila kavo in zdaj se
počasi odpravljam v (eh, Jani, spet sem se spominila
časa nazaj ???) tuš kabino !!! In to, kar sem prebrala
od Z.Modreja (Čudež ljubezni), me je kar malo s stola
privzdigilo, ker je na tem toliko resnice, da je le kaj.
Hočete vsej del tega prebrati tudi vi? Če ga hočete, ga
imate spodaj, če ga nočete, boste najbrž prebirali druge teme.

Oki, gremo:
—————————-
“Spomnite se, kdaj se ponavadi najbolj doživljali sedanjost. Kaj niste prav takrat, ko ste se nečemu tako do konca predajali, da ste tiste hipe pozabili na preteklost in na prihodnost in sploh na čas? Ko se vam je zdelo (potem, ko ste skušali podoživljati te trenutke), da ste živeli v nekašni večnosti?

Se morda spomnite, da so bili taki “večni” trenutki takrat, ko ste bili do ušes zaljlubljeni? Ko ste se kakšnemu delu tako predajali da ste pozabili nase, na vse okrog sebe? Ko vas je do podobnih občutkov pripeljalo predano in zatopljeno uživanje glasbe, morebiti kakega lepega filma …. Morda kje na samem v naravi, ko ste se počutili eno z vsem?

Poskusite dognati, katere so bile tiste zavore, ki so popustile, da so bili tisti trenutki sedanjosti tako lepi; poskusite dognati, kaj je v vas povzročilo, da so popusitile.

Poskusite se večkrat na dan vprašati oziroma ugotoviti, v katerem času so vaše misli. Poskušajte svoje misli čimvečrkat pripeljati na sedanjost in imeli boste več od življenja!”
—————————–

Ah, prijatelji dragi, kaj ni premnogo resnice na tem? Kaj niso res trenutku, v katerih smo se delu, ki smo ga opravljlali tako popolnoma predali, da smo pozabili na vse, kaj niso tisti trenutki res predstavljali izgubo o pomnjenju časa in minljivosti? In ostali so prijetni občutki na te trenutke, v katerih smo tako zelo uživali?

In zdaj počasi a z vso gotovostjo tihih bližajočih se korakov spet prihaja tisti čas, kateremu se bomo predali z vsem svojim bitjem, čas predbožičnih priprava in uživanja v božičnem času, čas inventure življenja v tem letu, čas, od katerega se bomo zavestno ali podzavestno poslovili, poslovili s prijetnim občutkom o vsem postorjenem ali pa z občutkom, da nam je čas ušel. In vem najdemo ČASOVNO ZMEDO !!! Ker bi tako srčno radi ostali z njim, s časom, a nas ta nekako ……in vraga, vedno …… prehiti !

Dobro jutro in lep dan vsem, prijatelji !

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

OOo Bemti jest vem..pa ne povem…Ko spustijo vse zavore…UHHH:))))
Nostalgija .com..heheheheh

Čas prehitro res beži…a mene preganja ta čas ko en sam vrag!me a večrat zvije-zvija za tistimi časi..časi tu gori…se spomnite??! Kak nam je blo fletno! No sej zdej tud..ampak tistih časov se ne da izbrisati..oz pozabitu..Ostanejo za vedno..jep če se dotaknejo srca…!!!
Zaka je človek tako prekleto nagnjen k nostalgiji?’AA?

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

ja, pri teh zavorah so se ustavile tudi moje misli :))) priznam !

Ker me bo spet čas zamedu..se poslavljam (tamalo v šolo peljem..pol pa šiht!)
lepo si naredite in se lepši se imejte tu,doma,v službi..čau in cmok od moje malenkosti!

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

oki, čau !

Marija, glede na brzino v kateri živimo, so vsi ti občutki postali kruta resničnost…. vse bolj se mi zdi, da se bomo enkrat zbudili, pogledali na stoletni koledar in ugotovili, da smo pol življenja preživeli v večnih trenutkih, vendar ne v tistih .. talepih 🙂 ampak tistih.. ki nam kravžljajo vsakdanje življenje….

Ampak, mi se ne damo… in to se vidi tudi tukaj, ko se kakšen dan vsem odtrže, ko imamo čas in dopoldan mine kot … šus :))

Lep dan vsem skupaj, pa veliko lepih trenutkov, Marija na tisto tuš kabino pa… hehehehe pozabi :)))

… he, he , a sama 😉
Ja , sem se tudi jaz spomnila , kakšen dren je bil notri takrat , lani 😉

Niki obožuje božični čas in vso zmedo in čar okoli tega , vendar si vedno vzame dovolj časa , da se spomni , kako je bilo v tem času , ko je bila mami še živa , pa ko sem bila še otrok (ja , tole vedno pogosteje ) …. ah , žalostne misli stran , bom raje mislila na vse moje , družino in prijatelje , ki so tu in zdaj in ki jih bom mogoče videla v tem , letošnjem božičnem času … ko bi vsaj sneg zapadel tudi tu , ohhhh …

uff labodka moja:)
pr men je itak al zmeda al me pa mede;-)

sploh odkar sem bila v tvojem rajskem kotu opozorjena na Blekijev geštel.

In zdej čakam da bom nekega dne lahko izrekla tisti meni ljubi citat iz pravljice: “kOZLIČKI moji….

bohve zakva je to dobr ne de

ziher zato da tuki skoz neki cmakam pa žnaram moji, moji, moji
kako pa nej ne bom pol časpvno čisto z med ena….

New Report

Close