CD/CDRW
Imam Win2000 in dva cd pogona. Teac in Philipsov CDRW. Problem je ta, da sta pogonav Device Managerju,a, označena z klicajen v rumenem krogcu. Z helpom sem si pomagu, pa sem poskusal driverje za Philipsov pogon nalozit. tako sem storil, ampak stanje je isto. Driverje Teacov cdrom ne rabi, ker jih ze podpira windows. Obeh pogonov tudi v raziskovalcu ne vidim. Jumperja na pogonih sta pravilno nastavljena,sicer bi to ze ob zagonu zatezilo.
To se mi je zacelo dogajat, kadar sem začenjal instalirat najbolj primern softwer za peko cd-jev(namrec enega sem instaliral, mi ni bil vsec, ga zbrisal…)
A ima kdo kako idejo, kaj se da naredit, da ne bom se enkrat OS stavil na disk?
Pri teh zadevah je tako, da za Win 2000 moraš instalirati tudi
zadnji firmware za te tvoje cd cdrw-je.
Vsaj do sedaj so bile to moje izkušnje.
Če cd enota ni delovala nov firmware pa voila..
lp
Mislim, da bo treba računalnik peljati na servis in ti tudi formatiranje diska ne bo pomagalo.
Tako je bilo pri meni, ko sem namestil en program za peko CD-jev potem pa ga zbrisal in potem ni bilo več ne ene in ne druge ikone za za CD pogon.
Kaj je bilo potrebno zrihtati, ne vem. Mogoče ve kdo drug ????
Odhod na servis je bil nepotreben!
aha, pol bo drzal, k isti pogoni so mi delali pod Win98………….pol sam to nardim in pek pek….pecimo?
Sicer pa, ocitno obvladas zadevo, dej mi mal razlozi kaj v bistvu sploh je firmware. K na proizvajalcevi strani sem ga videl.sam kaj bi to blo.jaz sem bolj
teleban(ne afganistanski)
hvala
Matej, malo več podatkov nam napiši, katero Philipsovo pečico imaš in po katere programu so se začele težave?
Imam Philips CDRW2412A in Teac 532E-A.
Prvo sem si instaliral Easy Cd Creator Platinum, pa je nek stekal mi, pol sem si dal WinOnCd 3,8 in na koncu, kar mislim da ja bilo “usodno” se Nero 5.5.0.3
Po tem mi ni delovalo vec, kot bi moralo. A je mozn da je Nero sam “povozu” datoteke, in so le te zdej(po deinstalaciji Nerota in seveda po deinstalaciji ostalih pek pek porgramov) ostale te datoteke nekako pod Windowsi?
Zdravo.
Firmware je (na hitro), kos programske opreme (tako kot Bios v računalu), ki je
zapečen v EEpromu in se ga načeloma da zamenjati.
On v bistvu skrbi za delovanje naprave, katero ti krmiliš s programom, preko driverjev v operacijskem sistemu.
Samo, ko menjaš firmeware v napravi, moraš prej točno pogledati, katera naprava je to. Potem običajno firmware posnameš iz proizvajalčeve strani in najbolje
iz MS-DOS-a preko posebnega programa posnameš nov firmware v napravo.
na kratko..
lp
Sem imel podoben problem v Win XP. Po inštalaciji je vse delalo OK (imam Pioneer DVD 106 in TEAC CD-RW W540-E). Ko sem -neuspešno- inštaliral gonilnike za Pinnacle TV tuner, sta se pokazala dva klicajčka pri omenjenih pogonih. Tudi aktivna nista bila več. Pa grem korak nazaj z obnovo registra, zadeva dela. Torej, software je naredil zbrko pri hardware-u, podobno se je verjetno to zgodilo tebi.
LP, Bojč.
Počasi boš spoznal, kateri program za pečico ti deluje najbolj optimalno in obdržal samo tega. Znano je, da se nekateri med seboj ‘tepejo’, lahko pa na nekaterih mašinah povsem lepo delajo v sožitju.
Najbolje je, da si vse potrebne gonilnike nalagaš na novo postavljen OS, včerkat je pomembno celo zaporedje. Programe za snemanje je fino naložiti še na takorekoč prazno mašino.
Na win98 in ME s pridom uporabljam Q-Recovery 2000, ki zna podobno kot GoBack vrniti konfiguracijo za kakšen dan nazaj.
Podobno možnost imajo vgrajeno tudi ME in XP, včasih pomaga – ko se zadeve zalomijo po kakšni nesrečni instalaciji, žal pa ne vedno.
Zaznavanje cd-enot je pogosto odvisno tudi od nastavitev IDE controllerja. Skratka, kar nekaj je možnosti za odpravo težav.
Če ne boš uspel drugače, se boš gotovo odločil za ponovno nalaganje OS.
Forum je zaprt za komentiranje.