cd pekač
Torej, kupili smo digitalni fotoaparat, sklenili, da razvijamo samo še nekaj najboljših fotografij vsakokrat, ostale pa shranimo na računalniku, oz. malo bolj trajno, zato so nam omenili, da naj kupimo cd pekač. Zanima me, koliko stane in kateri tip prip9oročate za naš namen- družinske albume s fotografijami ??
torej kje in kaj kupiti, hvala
Priporočam Teac med 30 in 35 jurji. Ali Plextor med 40 in 50 jurji. Vsekakor mora imeti burn-proof. Saj ne boste pekli samo fotk, verjetno boste spekli tudi kakšno glasbeno zgoščenko. Dobite pa jih v vseh računalniških trgovinah. Če želite res dober pekač, boste izbrali med tema dvema. Ne postite se trgovcu speljati na led, ki vam bo ponujal kakšne alternative, pri tem pa zagotavljal, da so prav tako dobri.
LP Harry
Hoj!
Jst tud razmišljam o tej varianti. Pa se ne spoznam glih na računalništvo. A lahko kdo opiše še kaj o povezavah? Čimveč informacij-bom ful hvaležna.
Helena
Če mislite res snemati le fotografije, potem verjetno ne boste posneli kaj več kot 1 cd na mesec. V tem primeruje verjetno čisto vseeno kak pekač kupite.
Teja
Med najboljše sigurno sodi Plextor, vsaj za snemanje podatkov, če pa nameravaš snemati predvsem muziko, pa je trenutno najboljša izbira kak pekač od Yamahe.
Če pa boš snemala malo mešano, potem se odloči za Plextorja, saj je Yamaha pri muziki bolša samo zaradi dodatnega softwareja za obdelavo zvoka, ki ga Plextor nima. Ali malo cenejši Teac, če se ti zdi Plextor predrag.
Ali bosta vgradili CDW/CDRW (interni) ali bo eksterni?
Ali nima dodatni software za obdelavo muzike tudi Nero? Reče se mu Nero wave editor. Če pri Yamahi nudijo kaj bolj profesionalnega, pa ne vem. Vendar dvomim, da dekleti potrebujeta kakšno pro zadevo. Jaz svetujem Teac, ki bo čisto dovolj za domačo uporabo. LP Harry
Externi je malo predrag, se mi zdi. LP Harry
Seveda ima Nero zraven wave editor, konec koncev ga ima tudi Win on CD, ki je zraven Plextorja in še večino boljših programov za pisanje.
Sem pa itak povedal, da če ne rabiš kakega profesionalizma in ne pečeš veliko cdjev, potem je skoraj vseeno kak pekač kupiš, saj danes skoraj da ni slabega.
Forum je zaprt za komentiranje.