Najdi forum

Že nekaj mesecv se mučim, kako naj fotke zapečem na CD-RW, da mi jih bo DVD zazanal. V programu PictureToTV mi uspe nasnemavanje glasbe, efekti, čuda se da narediti . Zadevo zapečem na navaden CD, vse OK dela. Morda ima kdo rešitev za RW-je.

Fabriško štancani CDji imajo zelo visoko reflektivnost, zato jih prebere skoraj vsak, še tako slab CD predvajalnik.

Doma pečeni CDR mediji imajo reflektivnost okoli 60% (eni več, eni manj). Kar pomeni, da jih CD predvajalniki s slabimi ali zapacanimi laserji ne morejo več zanesljivo brati.

CDRW medij ima v najboljšem primeru okoli 25% reflektivnost. Kar pomeni, da take medije berejo res samo najboljši CD predvajalniki, pa še razne PacketCD driverje moraš imeti običajno instalirane, da sploh prepozna drugačen format. Avdio komponente jih večinoma ne morejo več brati.

DVD pogon je v bistvu prilagojen nekemu popolnoma drugačnemu formatu in zapisu… nekako pa še uspeva prebrati običajne CDje, vendar občutno slabše, od pravega CD predvajalnika. Zato se ne čudi, da mu ne uspeva prebrati RW medijev, s tisto skromno reflektivnostjo. Srečujem veliko gamerjev, pa ti povem, da si jih je veliko ponovno omislilo standarden CD bralnik ravno zaradi tega, ker so se naveličali počasnosti in občutljivosti DVD bralnikov pri branu CDR medijev..

Zahvaljujem se za razlago, ker sem še zelo v povojih kar se tega tiče.Vendar zgleda, da sem narobe vprašal. Uporabljam DVD plejer za televizor JVC-XV-S302
Ta pa naj bi zaznal CD-RW-je , vsaj po papirjih tako piše. Na računalniku pa za pretvorbo uporabljam program PictureToTV 1.3.0 . Kar se tiče zapacanosti dvomim, ker je predvajalnik nov oz.tri mesece ga že uporabljam.Prosim za nasvet.

Kaksen drug zapis na CR-RW pa player bere? Npr.: audio ali MP3?

Poskusil sem par mp3-jev prekopiret na RW pa mi jih tudi ne zazana.

Sem že malo bliže resnici. Napako delam s tem, ker RW formatiram kot data CD.Uporabljam Easy CD Creator v katerem pa ga ne morem drugače formatirat. Oziroma bo bolj pravilno če rečem da ne znam. Prosim za pomoč !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close