CD RW
Na CD RW sem imel ene podatke, pa sem potem po pomoti naredil quick format CDja. Ali se da na kakšen način podatke rešiti?
Kje je že dobri, stari dosov undelete, ki naj je rešil takih zagat na disketih in celo na diskih, dokler nismo zadeve povozili.
Glede na to, da si napravil quick format, bi po analogiji morala obstajati varianta za obnovo zbrisanih podatkov. Poskusi na internetu pobrskati za programi, ki znajo analizirati posnete cd-je (cd check, cd fix ipd.).
Sam sem s podobnim programom rešil podatke (sicer posnete – ne pa zbrisane), na cd-ju, ki sem ga dosnemaval v več korakih.
Kar na enkrat pa ni pravilno zapisal zadnje seanse – in jasno tudi ni več kazal nobenih, niti prej posnetih podatkov. Program, mislim, da je bil cd-fix (če kdo rabi, pobrskam za točno ime), pa je v nekaj minutah pokazal vse mape, tudi zadnjo, ko je prišlo do napake – in vse posneto sem lahko restavriral na disk in znova zapekel na drug cd.
Pouk: Ni vsak cd, ki ne kaže nič, za v smeti. Če kdo uporablja dosnemavanje, lahko sporočim ime tega koristnega programčka, ki je celo freeware.
Na podobnem forumu sem opazil vprašanje, kako do datoteke v Wordu, če si zanjo izgubil geslo. Uporabnik ni dobil odgovora.
Pa obstaja: na internetu je moč dobili programčke, ki nam v kratkem času odkrijejo pozabljeno geslo in čudežno rešijo sicer izgubljene podatke. Tudi za Excel in druge se kaj najde.
Sicer pa: česa pa na internetu ni? Le brskat je treba. Zelo koristno je, če si znamo tovrstna znanja in izkušnje izmenjati.
Čez 7 let vse prav pride.
Če lahko, prosim zrihtaj ta CD-fix. LP Harry
Harry, našel sem program: CD-R Diagnostic 1.7
Napiši mail, pa ti ga pošljem – 1,4 MB
Imaš moj mail- samo klikni na plavo navrhu mojega posta. LP Harry
Daj prosim poslji se meni.
LP
Megaboy
Forum je zaprt za komentiranje.