Najdi forum

Splash Forum Politični čvek če bi bile danes volitve

če bi bile danes volitve

Na nobene volitve me ne bo več. Je med vsemi strankami bolj malo oz. premalo razlik. In nenazadnje, odkar smo vstopili v EU, je šla kakršnakoli suverenost pa-pa. Vlada nam Prasica Von Der Lajna in njena pokvarjena klika. Njim pa vladajo Ameri. Je ni stranke v Sloveniji, ki bi to spremenila!

Odgovor na objavo uporabnika
Para Bellum, 17.07.2023 ob 08:43

Na nobene volitve me ne bo več. Je med vsemi strankami bolj malo oz. premalo razlik. In nenazadnje, odkar smo vstopili v EU, je šla kakršnakoli suverenost pa-pa. Vlada nam Prasica Von Der Lajna in njena pokvarjena klika. Njim pa vladajo Ameri. Je ni stranke v Sloveniji, ki bi to spremenila!

Res je.

To lahko spremeni le konkretna vojna ali revolucija. Volitve so brezveze.

Anonimno 8409, 17.07.2023 ob 07:25

Popay363, 17.07.2023 ob 05:54

Forget me not, 16.07.2023 ob 18:04

Ufff, sem preskočila nekaj strani nizkotnega kreganja. Če bi bile volitve zdaj, bi najbrž volila Logarja (če bi imel svojo stranko), drugače pa verjetno sds. Pa jih nisem še nikoli (no, tudi Goloba nisem). Tudi meni Janša ni zelo simpatičen, predvsem me odvrača njegovo nepremišljeno tvitanje. Ampak je pa precej bolj sposoben politik,kot tile na oblasti. Leva politika pri nas žal ni bolj liberalna, ampak je komunistična nostalgija, ki je v sodobni državi, za katero si želim razvito gospodarstvo, ne potrebujemo.

Glih s(d)s greznica ima komuniste v svojih vrstah.., pacient je prvi, zver, gorenjak…

“Glih s(d)s greznica ima komuniste v svojih vrstah.., pacient je prvi, zver, gorenjak…”

Nimam ravno dobrega mnenja o teh ljudeh, ampak očitati jim, da so bili v partiji, je smešno, v komunizmu so bli vsi v partiji, od vrtca so jih indoktrinirali, da je to najboljša možna ideologija in če si želel biti del javnega življenja, si se moral včlaniti. Ko so spoznali dejansko naravo zločinskega režina, so izstopili iz partije, kaj pa naj bi po vaše, vztrajali pri zgrešenih idejah?

Ampak vse te debate koga bi in koga ne bi kažejo na nerazumevanje parlamentarne demokracije in delovanja države, to ni lepotno tekmovanje, kaj ima veze kaj piše Janša na tviterju in ali nam je Logar kot oseba všeč, izbira se med politikami, med idejami in doslej pokazanimi objektivno merljivimi rezultati, ne po všečnosti. S tem, da itak noben en človek nima moči spremeniti stvari, država se lahko res spremeni samo takrat, ko pride nekdo z jasno vizijo, kdo in kaj hočemo biti in kako bomo to naredili, in karizmo, da se s to vizijo poistoveti dovolj ljudi.

Slovenska desnica zaenkrat nima jasne vizije ali je pa vsaj ne zna skomunicirati in smo obsojeni na status quo. Mogoče je pa to skrajni domet te države, mogoče ne bomo nikoli Švica, mogoče je bilo z razlogom, da so bili ljudje na teh prostori zadnjih 2.000 let vedno hlapci boljšim in močnejšim.

Problem je ta, da tudi če so zamenjali ideje, so metode ostale in to ORTO komunistične. Poskusu vladanja na temeljih katerekoli IDEOLOGIJE je vedno slabo. Ker potem so ideološko “pravi” priviligirani , “ideološko nepravi” so pa sovražniki, proti katerim so dovoljena vsa sredstva, saj jih kot take (sovražnike ) ožigosa direktno vlada, ki ima na voljo tudi represijo, pregon in kar je še takih lepih , zelo komunističnih metod.  Hojs je bil lep primer takega ssovca, ki bi “delal red” med vsemi, ki niso mislil PRAV.

To je glavni problem sds, ki je iz relativno sredinske stranke besno začel z deljenjem na “naše” in “vaše” , pa ne samo na ravni strank, ampak kar lepo na ravni državljanov. Tisti rek , da je vlada prava, samo ljudstvo bo treba zamenjati, je postal resnica. Da si postal “rdečkar, komunajzar, udbovec” in kar je lepih reči  čim se nisi strinjal s pacientom, je postal naš vsakdan.

Poveličevanje domobrancev, beseda “partizan” je postala žaljivka, vsakodnevno vnašanje preteklosti izpred 80+ let v aktualno politiko, organizirani skupinski napadi na posameznike, ki so šli pacientu na živce, na vseh ravneh –  poklicno, osebno, družinsko, celo zdravstveno….

Da ne naštevam. Zadnja cvetka, ki se izgleda nikomur ne zdi prav resna, meni se zdi pa naravnost grozljiva, je pa načrtno ponavljanje besed “državljanska vojna” , ki smo jih zdaj zasledili že nekajkrat.

Resno??? Vojno bi se šli za neke zmešane ideje, sredi blagostanja, sredi lagodnega življenja kakršnega Slovenija še ni imela nikoli v zgodovini? Pa tudi če je samo premišljena manipulacija, je njen cilj poglabljanje razdora –  med “našimi” in med sovražniki, ki jih je po tej retoriki v neki točki čisto ok tudi pobiti, a ne?

Iz takih razlogov pacient nikoli ne sme dobiti niti pike oblasti. Ker on je IDEOLOŠKI vodja, to smo pa v zgodovini neštetokrat videli, kam pelje.

Ja itak, sedaj ko oblasti, levi oblasti gre slabo so vsi grdi in vsi enaki, ko pa levim kaže dobro so pa grdi samo Janša in SDS.

Ponavljate se , držite se svojih stališč, če so vsi grdi in pokvarjeni naj bodo vsak dan, vsako leto, če je pa grd samo IJJ pa naj bo grd, ampak ne drugih enačiti z njim.

daisycutter, 17.07.2023 ob 10:49

Problem je ta, da tudi če so zamenjali ideje, so metode ostale in to ORTO komunistične. Poskusu vladanja na temeljih katerekoli IDEOLOGIJE je vedno slabo. Ker potem so ideološko “pravi” priviligirani , “ideološko nepravi” so pa sovražniki, proti katerim so dovoljena vsa sredstva, saj jih kot take (sovražnike ) ožigosa direktno vlada, ki ima na voljo tudi represijo, pregon in kar je še takih lepih , zelo komunističnih metod.  Hojs je bil lep primer takega ssovca, ki bi “delal red” med vsemi, ki niso mislil PRAV.

To je glavni problem sds, ki je iz relativno sredinske stranke besno začel z deljenjem na “naše” in “vaše” , pa ne samo na ravni strank, ampak kar lepo na ravni državljanov. Tisti rek , da je vlada prava, samo ljudstvo bo treba zamenjati, je postal resnica. Da si postal “rdečkar, komunajzar, udbovec” in kar je lepih reči  čim se nisi strinjal s pacientom, je postal naš vsakdan.

Poveličevanje domobrancev, beseda “partizan” je postala žaljivka, vsakodnevno vnašanje preteklosti izpred 80+ let v aktualno politiko, organizirani skupinski napadi na posameznike, ki so šli pacientu na živce, na vseh ravneh –  poklicno, osebno, družinsko, celo zdravstveno….

Da ne naštevam. Zadnja cvetka, ki se izgleda nikomur ne zdi prav resna, meni se zdi pa naravnost grozljiva, je pa načrtno ponavljanje besed “državljanska vojna” , ki smo jih zdaj zasledili že nekajkrat.

Resno??? Vojno bi se šli za neke zmešane ideje, sredi blagostanja, sredi lagodnega življenja kakršnega Slovenija še ni imela nikoli v zgodovini? Pa tudi če je samo premišljena manipulacija, je njen cilj poglabljanje razdora –  med “našimi” in med sovražniki, ki jih je po tej retoriki v neki točki čisto ok tudi pobiti, a ne?

Iz takih razlogov pacient nikoli ne sme dobiti niti pike oblasti. Ker on je IDEOLOŠKI vodja, to smo pa v zgodovini neštetokrat videli, kam pelje.

“je iz relativno sredinske stranke besno začel z deljenjem na “naše” in “vaše””

Ne vem kok ste stari in kok razumete delovanje ideologij in političnih strank, ampak kar opisujete so osnove političnega komuniciranja, vsaka stranka nariše krog in določi kdo je znotraj kroga, “naši”, in kdo je zunaj, “vaši”, povsem enako delujejo tudi leve stranke.

Zdi se, da ste podlegli histerični psihozi t.i. “antijanšizma”, verjetno ste se okužili z gledanjem RTV in POPa, v tej verski blaznosti grejo eni tok daleč, da so od Janše sledilci na twitterju in ga redno berejo samo zato, da se lahko potem zgražajo, češ, lejte ga kaj je spet napisal, tsk tsk tsk, to daje smisel njihovi eksistenci in občutek moralne superiornosti, ker kao niso desničarji in so proti temu.

V resnici politike v 90% določa Bruselj in je zelo malo razlik med strankami, vse pa skrbijo za svoje kadre in za interesne skupine, ki jih podpirajo, subvencionirane medije, razne “nevladnike” in podobne parazite, tako da kar očitate Janši, je splošen pojav, ni omejen na desnico, ampak vam to kognitivni bias preprečuje videti. Stavim, da ste zvest naročnik RTVja in podpirate prisilno tlačansko naročnino, rabite nekoga, da vas drži za rokco in vam razloži svet.

robi9, 16.07.2023 ob 14:09

Tema, v kateri se zabita čreda krega o levih in desnih psihopatih in kriminalcih, spet najbolj aktualna.

Zabita čreda ne more dojeti, da so vsi isti, ker zabita čreda nima pameti.

Res je kot pravi Robi. Desni in levi volivci se kregajo med sabo, jebejo nas pa vsi, ko so na oblasti, tako levi kot desni. In nam lažejo in nam kradejo. Za skozlat so vsi po vrsti. Denar ne pozna levih in desnih, enako vpliva na vse pokvarjence!

Anonimno 8409, 17.07.2023 ob 11:22

“je iz relativno sredinske stranke besno začel z deljenjem na “naše” in “vaše””

Ne vem kok ste stari in kok razumete delovanje ideologij in političnih strank, ampak kar opisujete so osnove političnega komuniciranja, vsaka stranka nariše krog in določi kdo je znotraj kroga, “naši”, in kdo je zunaj, “vaši”, povsem enako delujejo tudi leve stranke.

Zdi se, da ste podlegli histerični psihozi t.i. “antijanšizma”, verjetno ste se okužili z gledanjem RTV in POPa, v tej verski blaznosti grejo eni tok daleč, da so od Janše sledilci na twitterju in ga redno berejo samo zato, da se lahko potem zgražajo, češ, lejte ga kaj je spet napisal, tsk tsk tsk, to daje smisel njihovi eksistenci in občutek moralne superiornosti, ker kao niso desničarji in so proti temu.

V resnici politike v 90% določa Bruselj in je zelo malo razlik med strankami, vse pa skrbijo za svoje kadre in za interesne skupine, ki jih podpirajo, subvencionirane medije, razne “nevladnike” in podobne parazite, tako da kar očitate Janši, je splošen pojav, ni omejen na desnico, ampak vam to kognitivni bias preprečuje videti. Stavim, da ste zvest naročnik RTVja in podpirate prisilno tlačansko naročnino, rabite nekoga, da vas drži za rokco in vam razloži svet.

Pri nas doma tv aparata sploh nimamo, televizije ne gledam že xx let. Tolk o moji “naročnini” in podobnih nebulozah.

In potem se samo nadaljuje o “histerični psihozi”…v istem pokroviteljskem tonu, ki naj bi me razvrednostil in s tem tudi seveda moj zapis.

Preveč resnic v njem, a ne? Je treba takoj spustiti meglo, mene kot pisca kompromitirati in označiti za zmešano histerično babo in tako vse po spisku in po vnaprej določenem scenariju.

Ja, vsaka politika loči “tiste, ki mislijo po naše” in one druge, ampak jaz govorim o politiki, ki govori o sovražnikih, o državljanski vojni, o tem, da “bo treba poseči po drugih sredstvih za dosego ciljev”  in TO, dete moje zlato nedonošeno, pa ni normalna politika, ali vsaj ne politika, ki naj bi imela dostop do vzvodov oblasti.

Ni večjih retardiranih idiotov, kot ste janšisti. Dokazov je kolikor hočeš. Ravno zato veliko zabite črede pade na finto antijašizma, ker slabše in hujše izbire kot je janševa retardirana zlobna golazen, enostavno ni.

daisycutter, 17.07.2023 ob 11:33

Pri nas doma tv aparata sploh nimamo, televizije ne gledam že xx let. Tolk o moji “naročnini” in podobnih nebulozah.

In potem se samo nadaljuje o “histerični psihozi”…v istem pokroviteljskem tonu, ki naj bi me razvrednostil in s tem tudi seveda moj zapis.

Preveč resnic v njem, a ne? Je treba takoj spustiti meglo, mene kot pisca kompromitirati in označiti za zmešano histerično babo in tako vse po spisku in po vnaprej določenem scenariju.

Ja, vsaka politika loči “tiste, ki mislijo po naše” in one druge, ampak jaz govorim o politiki, ki govori o sovražnikih, o državljanski vojni, o tem, da “bo treba poseči po drugih sredstvih za dosego ciljev”  in TO, dete moje zlato nedonošeno, pa ni normalna politika, ali vsaj ne politika, ki naj bi imela dostop do vzvodov oblasti.

“jaz govorim o politiki, ki govori o sovražnikih, o državljanski vojni, o tem, da “bo treba poseči po drugih sredstvih za dosego ciljev”  in TO, dete moje zlato nedonošeno, pa ni normalna politika, ali vsaj ne politika, ki naj bi imela dostop do vzvodov oblasti.”

Kje to piše, kdo določa merila “normalne” politike? Dokler ne pozivajo k nasilju, je vse okej in ne pozivajo k nasilju, t.i. sovražni govor v resnici ne obstaja.

Poleg tega ni retorika “levice” nič drugačna, tako oligarhične kot parazitske, samo da svojo robo zapakirajo v malo bolj prijazne besede, kako pa mislite, da se počutijo zdravniki, ki legalno in legitimno delajo še v zasebnem sektorju, ko maziljeni tulijo, da so to dvoživke?

Do vas sem pokroviteljski, ker kažete znake verske blaznosti, antijanšizem ima isti mentalni ton kot Jehove priče, to neko pravičniško zgražanje in govorjenje v prvi osebi množine in dretje o tem, kaj bojo pustili in česa ne, izobražen, razumen človek razume kako deluje moč, elite in ideologija in ni politični navijač katerekoli opcije, temveč gleda na demokracijo s splošno volilno pravico z veliko skepse in rahlim prezirom.

robi9, 17.07.2023 ob 11:47

Ni večjih retardiranih idiotov, kot ste janšisti. Dokazov je kolikor hočeš. Ravno zato veliko zabite črede pade na finto antijašizma, ker slabše in hujše izbire kot je janševa retardirana zlobna golazen, enostavno ni.

“Ni večjih retardiranih idiotov, kot ste janšisti. Dokazov je kolikor hočeš. Ravno zato veliko zabite črede pade na finto antijašizma, ker slabše in hujše izbire kot je janševa retardirana zlobna golazen, enostavno ni.”

Saj pravim, verski blazneži, histerična, emocionalna stališča, žaljiva retorika, manihejsko dojemanje sveta, točno tak profil je potem sposoben v izrednih razmerah klati nosečnice in jih metati v kraške jame, ker jih dojema kot “retardirano zlobno golazen”. Ste bili prej morda pri Jehovih pričah?

Anonimno 8409, 17.07.2023 ob 12:09

“jaz govorim o politiki, ki govori o sovražnikih, o državljanski vojni, o tem, da “bo treba poseči po drugih sredstvih za dosego ciljev”  in TO, dete moje zlato nedonošeno, pa ni normalna politika, ali vsaj ne politika, ki naj bi imela dostop do vzvodov oblasti.”

Kje to piše, kdo določa merila “normalne” politike? Dokler ne pozivajo k nasilju, je vse okej in ne pozivajo k nasilju, t.i. sovražni govor v resnici ne obstaja.

Poleg tega ni retorika “levice” nič drugačna, tako oligarhične kot parazitske, samo da svojo robo zapakirajo v malo bolj prijazne besede, kako pa mislite, da se počutijo zdravniki, ki legalno in legitimno delajo še v zasebnem sektorju, ko maziljeni tulijo, da so to dvoživke?

Do vas sem pokroviteljski, ker kažete znake verske blaznosti, antijanšizem ima isti mentalni ton kot Jehove priče, to neko pravičniško zgražanje in govorjenje v prvi osebi množine in dretje o tem, kaj bojo pustili in česa ne, izobražen, razumen človek razume kako deluje moč, elite in ideologija in ni politični navijač katerekoli opcije, temveč gleda na demokracijo s splošno volilno pravico z veliko skepse in rahlim prezirom.

Merila so davno določena, ravno tako je zelo jasno določena meja med političnim prepričanjem in ideologijo.

Ker teh osnovnih pojmov ne poznaš, si najprej to poglej, pa potem odgovarjaj.

Recimo –  ti dam primer, jaz sem po političnem prepričanju liberalka.

Ko mi pa stoji nasproti vojaček z ideološko opranimi možgani, me najprej

– označi za komunistko, rdečuharco in kar je še takih prijaznih imen

– mi zmeče v obraz povojne poboje in komunistični režim, tudi če ne z enim in     ne z drugim nimam nič

– mi pove, naj si peljem domov migrante  in cigane, čeprav nima pojma, kakšno je moje stališče do te problematike

– najbrž sem tudi lezbijka ali transspolna, ker ne mislim, da je treba spolne odklone preganjati ali pobijati

– mi servira Kučana (kaj naj bi jaz imela z njim) , Jankoviča (nisem Ljubljančanka) in Mesca  (pojma nimam o njem), po možnosti še Niko Kovač (ki jo branim iz principa, ker mi niso všeč osebni pogromi na ljudi), Jenulla (za katerega sem prvič slišala na forumu)  in tako naprej.

Pa da ne naštevam.

Upam, da si si ta čas že pogledalo temeljne pojme o politiki in ideologiji, pa mi prosim povej, kam od tega spadajo grožnje z zdržavljansko vojno in pozivi k orožju?

V normalno politiko? V demokratično Evropo? Med civilizirane ljudi?

št. 8409

Glih s(d)s greznica ima komuniste v svojih vrstah.., pacient je prvi, zver, gorenjak…”

Nimam ravno dobrega mnenja o teh ljudeh, ampak očitati jim, da so bili v partiji, je smešno, v komunizmu so bli vsi v partiji, od vrtca so jih indoktrinirali, da je to najboljša možna ideologija in če si želel biti del javnega življenja, si se moral včlaniti. Ko so spoznali dejansko naravo zločinskega režina, so izstopili iz partije, kaj pa naj bi po vaše, vztrajali pri zgrešenih idejah?

Ampak vse te debate koga bi in koga ne bi kažejo na nerazumevanje parlamentarne demokracije in delovanja države, to ni lepotno tekmovanje, kaj ima veze kaj piše Janša na tviterju in ali nam je Logar kot oseba všeč, izbira se med politikami, med idejami in doslej pokazanimi objektivno merljivimi rezultati, ne po všečnosti. S tem, da itak noben en človek nima moči spremeniti stvari, država se lahko res spremeni samo takrat, ko pride nekdo z jasno vizijo, kdo in kaj hočemo biti in kako bomo to naredili, in karizmo, da se s to vizijo poistoveti dovolj ljudi.

Slovenska desnica zaenkrat nima jasne vizije ali je pa vsaj ne zna skomunicirati in smo obsojeni na status quo. Mogoče je pa to skrajni domet te države, mogoče ne bomo nikoli Švica, mogoče je bilo z razlogom, da so bili ljudje na teh prostori zadnjih 2.000 let vedno hlapci boljšim in močnejšim.

…………………..

zakaj jim ne bi očital da so bili komunisti… mene so tud vabili med njih proti koncu 80 tih, pa sem gladko odbil povabilo…  komunisti so bili prodane duše in grebatorji… 

pacinet je lep primer tega sranje…

peš 2x v jajce..

kot mladinec je bil tako zadet v glavo, da je mladenki svoji vrstnici, pacifistki, ko bi mogla strelja v ležečem položaju na strelišču stopil obut na vrat in ji ukazal streljaj..

baje je kot komunist tud ovadil humorista Hribarja takratni oblasti, da govori neki proti državi..

pisal je o atomski vojni da bi bila dobra.. leta 1988

da ne pišem kako se je ta komunist igral z življenji prebivalcev Slo. leta 91, on si je želel totalnega razsula takrat in totalne vojne ,želel si je smrti ,neki podobnega kot gledamo danes v Ukrajini..

norec in psihopat.. , njegova religija je sovraštvo in smrt., saj tudi zdej v času dobrega življenja na tem prostoru govori o državljanki vojni.. in še je tega… ne da se mi pisat…

je pa na desni strani edina normalna stranka Ns…

s(d)s greznica je orto  desna fašistično nacistično komunistična stranka z pacientom na čelu, novim stalinom…

če bi bile jutri volitve, bi bilo isto, dokler je pacient v politiko se moramo udeležit volitev vsi normalni ljudje, ker verniki s(d)s greznice redno disciplinirano hodijo na volitve, pol se pa ob 50% udeležbi na volitvah kikirikajo  da so najmočnejša stranka v Slo. in da so pošteno zmagali, kako jih ni sram.. aj oni sramote ne poznajo, navsezadnje pridejo na aaablast tudi s prevaro volivcev če treba..

Tvoje prepričanje kot liberalka,  kaj sploh je to , kot liberalka Biden, ki razpihuje 3 sv. vojno , kot liberalka , ki podpira 15 spolov, kot liberalka, ki zaničuje klasično družino,, ni mi jasno kaj je to.  Imaš  pazgoraj mnenje tvoje levičarskega kompanjona, ki definira tudi  tebe, ki se kitiš s tem naslovom.

Ni res da so bili vsi v partiji, to je floskula. V partiji so bili najbolj pokvarjeni ljudje, ki so hoteli zaradi članstva napredovati  brez dela in poštenja.  Nikoli niso delali ne v komunizmu ne v kapitalizmu.

Anonimno 4112, 17.07.2023 ob 12:35

Tvoje prepričanje kot liberalka,  kaj sploh je to , kot liberalka Biden, ki razpihuje 3 sv. vojno , kot liberalka , ki podpira 15 spolov, kot liberalka, ki zaničuje klasično družino,, ni mi jasno kaj je to.  Imaš  pazgoraj mnenje tvoje levičarskega kompanjona, ki definira tudi  tebe, ki se kitiš s tem naslovom.

Saj pravim, če ne veš kaj je liberalno, si poišči na netu, danes hb ni treba nikomur biti neveden in neizobražen, edino za neumnost pa na tvojo smolo ni rešitve.

Anonimno 8409, 17.07.2023 ob 12:13

“Ni večjih retardiranih idiotov, kot ste janšisti. Dokazov je kolikor hočeš. Ravno zato veliko zabite črede pade na finto antijašizma, ker slabše in hujše izbire kot je janševa retardirana zlobna golazen, enostavno ni.”

Saj pravim, verski blazneži, histerična, emocionalna stališča, žaljiva retorika, manihejsko dojemanje sveta, točno tak profil je potem sposoben v izrednih razmerah klati nosečnice in jih metati v kraške jame, ker jih dojema kot “retardirano zlobno golazen”. Ste bili prej morda pri Jehovih pričah?

Jehove priče so isti bolniki, kot ste janšisti.

Dalo si dober primer in dokaz lastne bolane ideološke prepričanosti.

Jaz volim Janšo iz principa, niso mi všeč osebni pogromi nad ljudmi. Sploh, kot to počnejo levaki, na najbolj brutalen in krvav način. Spomnite se, kako so ga poslali v zapor in pa seje DZ v tistem času. Grozljivo.

Zdaj pa Daisycutter in Popay lahko pametujeta, vendar nas je veliko spregledalo. Manipulacije, sprenevedanje, izkrivljanje in obračanje stavkov. Podobno kot gospa, ki v vsakem drugem stavku pove, da je intelektualka, pa se izkaže, da šepa pri osnovah, pa mi bonton ne da, da bi ji povedal, naj se ne smeši.

daisycutter, 17.07.2023 ob 12:22

Merila so davno določena, ravno tako je zelo jasno določena meja med političnim prepričanjem in ideologijo.

Ker teh osnovnih pojmov ne poznaš, si najprej to poglej, pa potem odgovarjaj.

Recimo –  ti dam primer, jaz sem po političnem prepričanju liberalka.

Ko mi pa stoji nasproti vojaček z ideološko opranimi možgani, me najprej

– označi za komunistko, rdečuharco in kar je še takih prijaznih imen

– mi zmeče v obraz povojne poboje in komunistični režim, tudi če ne z enim in     ne z drugim nimam nič

– mi pove, naj si peljem domov migrante  in cigane, čeprav nima pojma, kakšno je moje stališče do te problematike

– najbrž sem tudi lezbijka ali transspolna, ker ne mislim, da je treba spolne odklone preganjati ali pobijati

– mi servira Kučana (kaj naj bi jaz imela z njim) , Jankoviča (nisem Ljubljančanka) in Mesca  (pojma nimam o njem), po možnosti še Niko Kovač (ki jo branim iz principa, ker mi niso všeč osebni pogromi na ljudi), Jenulla (za katerega sem prvič slišala na forumu)  in tako naprej.

Pa da ne naštevam.

Upam, da si si ta čas že pogledalo temeljne pojme o politiki in ideologiji, pa mi prosim povej, kam od tega spadajo grožnje z zdržavljansko vojno in pozivi k orožju?

V normalno politiko? V demokratično Evropo? Med civilizirane ljudi?

“Merila so davno določena, ravno tako je zelo jasno določena meja med političnim prepričanjem in ideologijo.

Ker teh osnovnih pojmov ne poznaš, si najprej to poglej, pa potem odgovarjaj.”

Aja, torej argument, da to pa ja vsi vejo? Razsvetlite me prosim, kam lahko pogledam o teh vaših mejah med “normalno” politiko in tako, ki to ni, a je mogoče na wikipediji kaj o tem, imate kak konkreten vir, da podkrepite svoje trditve ali govorite kar na pamet? In če obstaja ta “nenormalna” politika, zakaj je sploh dovoljena, zakaj nimamo že kar v ustavi in zakonih, da je dopustna samo “normalna” politika? Mogoče zato, ker to že je v ustavi in zakonih in so meje zarisane kar tam in postavljene na eksplicitno spodbujanje k nasilju? To, kar pridigate, ne obstaja v nobeni razviti državi, teorije “normalne” politike in take, ki to ni, najdemo samo v kaki Severni Koreji, drugje so pa odrasli ljudje dovolj psihično trdni, da lahko prenesejo, če je tam nek Janša sem pa tja jedek na twitterju, ga pa pač ne berete, če vam ni všeč, jaz ga tudi ne, a ni to najbolj elegantna rešitev?

“Upam, da si si ta čas že pogledalo temeljne pojme o politiki in ideologiji, pa mi prosim povej, kam od tega spadajo grožnje z zdržavljansko vojno in pozivi k orožju?

V normalno politiko? V demokratično Evropo? Med civilizirane ljudi?”

Glejte, stvari imajo zmeri nek kontekst, dvomim da je kdorkoli komurkoli grozil z državljansko vojno ali pozival k njej, če verjamete v nasprotno, pokažite konkretno izjavo in bomo analizirali, ali gre res za grožnjo.

Pa veste sicer, da zakonodaja prepoveduje grožnje in pozivanje k nasilju, je bil v tem vašem primeru kdo ovaden ali obtožen? Če ne, zakaj menite, da ne?

“Recimo –  ti dam primer, jaz sem po političnem prepričanju liberalka.

Ko mi pa stoji nasproti vojaček z ideološko opranimi možgani…”

Vi ste pa tudi slika, drugim očitate ideološko oprane možgane, kako pa mislite, da ste vi prišli do svoje ideologije, do tega, da ste “liberalka”, najbrž se niste že rodili s to ideologijo? V čem je potem razlika med vami in “vojačkom opranih možganov”? Mogoče v tem, da je vaša vera prava, njegova pa ne?

Lani nisem sla na volitve.
Golob me niti priblizno ni preprical.
Danes se sprasujem zakaj pa bi sploh sla na naslednje volitve, ce se pa privoluharijo v parlament idioti ala Bratusek, Mesec & Co, s par deset glasovi volilcev?

Vedno ko “našim” gre slabo so vsi glih, ko pa našim dobro kaže so pa grdi samo desničarji, predvsem pa IJJ…

Poznamo vas kot stare dinarje.

To so izpadi psihopata in fašista jajota, ki je kot nek verski blaznež in fanatik. Enkrat komunist, vedno komunist.

https://www.rtvslo.si/slovenija/pravosodno-ministrstvo-zaradi-jansevega-zapisa-o-drzavljanski-vojni-naznanilo-sume-kaznivih-dejanj/668594

Anonimno 8409, 17.07.2023 ob 13:10

“Recimo –  ti dam primer, jaz sem po političnem prepričanju liberalka.

Ko mi pa stoji nasproti vojaček z ideološko opranimi možgani…”

Vi ste pa tudi slika, drugim očitate ideološko oprane možgane, kako pa mislite, da ste vi prišli do svoje ideologije, do tega, da ste “liberalka”, najbrž se niste že rodili s to ideologijo? V čem je potem razlika med vami in “vojačkom opranih možganov”? Mogoče v tem, da je vaša vera prava, njegova pa ne?

Aha iz zaporednih zapisov je jasno, da si nisi pogledal osnovnih pojmov,, pa jih tudi ne boš, da ne bi slučajno dejstva pokvarila tvoje “resnice”.

Vernik, ki meni očita zaslepljenost?

Tipično.

Ali provokator , ki nabija klike, ker TAKO ZELO narobe brati in nalašč narobe interpretirati napisanega je ponavadi sposoben samo trol, ki “majčkeno” potvori napisano, zato da bi potem hitela popravljati in dokazovati?

Ne hvala.

robi9, 17.07.2023 ob 12:51

Jehove priče so isti bolniki, kot ste janšisti.

Dalo si dober primer in dokaz lastne bolane ideološke prepričanosti.

“Dalo si dober primer in dokaz lastne bolane ideološke prepričanosti.”

Ja? Katere točno, kero ideologijo ste vi prepoznali s tem svojim pronicljivim umom? Če pravim, da Janša ni okej, da je v resnici levičar, najbrž nisem tudi jaz janšist, ali pač, a so vsi, ki niso verski blazneži vaše sorte janšisti? Koliko ur na dan pa mislite na janšiste, a je prva misel, ko zjutraj vstanete in zadnja preden zaspite, jebenti ti janšisti, čist povsod so že, v vseh porah družbe, kot temu rečejo v Delu, če ne bi blo njih, bi blo kot v pravljici.

New Report

Close