Če bi dobivali 40000e mesecno
Butterflyerka, 07.11.2024 ob 13:49
– Tisti bolj financno pismeni (sem mlada in se ucim), koliko mesecno bi porabili za vsakdanje zivljenje (stanovanjski problem imam resen)?
– Koliko bi dajali mesecno na stran (nadaljne invensticije)?
– Kam bi invenstirali prihranke?
4 ali 40 t mesečno? Od kje bi dobivala 40t mesečno?
S pol miliona letno bi človek imel toliko smiselnih povezav in odnosov, povezanih s finančno materialnimi zadevami, da ne bi spraševal na forumu, kjer se sodelujoči komajda prebijajo iz meseca v mesec. Ampak naj ti bo… če ima človek dovolj prilivov za pokrivanje vsega mogočega, kar si že zamisli, je okoli 1.500 evrov mesečne “žepnine” povsem dovolj za furanje dokaj ležernega in lagodnega življenjskega sloga.
jaz sem bolj konzervativen. Z vsemi skladi in kripto sem se že nategnu, sicer sem izšel s pozitivno nulo, ampak sem na vrhunci imel že cca 400% vložka v denarnici. No s skladi sem bil ene 20% v plusu.
Jaz bi investiral skoraj večino vse v nepremičnine, ker so edine bullet proof, vsaj zadnjih 50 let pri nas.
Nekaj bi dal v zlato ampak me moti ker smo ravno na ATH.
Verjetno bi dal odpoved v dobro plačani službi in delal nekaj privat.
Sicer pa 40K na mesec je dovolj za vse pokrit, praktično bi lahko cele dneve pohajal, športal in skrbel za svojo družino. Nisem toliko grabežljiv, da bi pestila nujna multiplacija premoženja.
Ne premičnina pa ti z najemnino pokriva inflacijo, z naraščanjem vrednosti pa ti ustvarja rahel donos, oziroma ohranjanje vrednosti.
Zlato je problem ker papirji propadejo. Fizično pa ne moreš nikamor z več kilami.
Nekako v zrelih letih ne fantaziram več o silnem oplemenitenju, ampak pozitivnem ohranjanju vrednosti brez velikih tveganj. 40K cash flowa je pa tudi kr orenk.
Za 40000 eur mesečno je 480.000 letno. To pomeni eno ali dve leti dela in odklop od trga dela, stresa, jebanja z nadrejenimi in zgodnjega vstajanja.
Vzames si čas zase, za družino in hobije.
Zdaj so časi, ko se Slovenci – in tudi ostali Evropejci – borimo za preživetje in črpamo strateške rezerve v obliki prihrankov.
Če pa že so viški za investiranje, pa je v teh kataklizmičnih časih edina opcija samo v zlatih palicah v fizični obliki. Dobijo se od 3 g naprej, če se ne motim. Če bi bili v obdobju stabilnosti in konjunkture, bi ti svetoval delnice, ampak to je nepovratno minilo.
Preveri na Moro ali Elementum, ki omogočata take oblike varčevanja v zlatu.
iDesi 🏍, 07.11.2024 ob 13:56
S pol miliona letno bi človek imel toliko smiselnih povezav in odnosov, povezanih s finančno materialnimi zadevami, da ne bi spraševal na forumu, kjer se sodelujoči komajda prebijajo iz meseca v mesec. Ampak naj ti bo… če ima človek dovolj prilivov za pokrivanje vsega mogočega, kar si že zamisli, je okoli 1.500 evrov mesečne “žepnine” povsem dovolj za furanje dokaj ležernega in lagodnega življenjskega sloga.
pa kje živiš ti, sam v indiji? 40K na mesec maš in ti živiš s 1500€? To ni niti za životarit, edino če živis v sobi od mamice in nimaš niti enega hobija.
40.000 taužnt, 07.11.2024 ob 14:06
Za 40000 eur mesečno je 480.000 letno. To pomeni eno ali dve leti dela in odklop od trga dela, stresa, jebanja z nadrejenimi in zgodnjega vstajanja.
Vzames si čas zase, za družino in hobije.
Zdaj so časi, ko se Slovenci – in tudi ostali Evropejci – borimo za preživetje in črpamo strateške rezerve v obliki prihrankov.
Če pa že so viški za investiranje, pa je v teh kataklizmičnih časih edina opcija samo v zlatih palicah v fizični obliki. Dobijo se od 3 g naprej, če se ne motim. Če bi bili v obdobju stabilnosti in konjunkture, bi ti svetoval delnice, ampak to je nepovratno minilo.
Preveri na Moro ali Elementum, ki omogočata take oblike varčevanja v zlatu.
Čakaj ti bi prejemal 40K in govoriš o 3 g zlata? stari vsak mesec bi kupil pol kile. Torej bi že v 2 letih imel 12 kil, v štirih že 24kg in tako naprej. Kako bi ti to zlato prenašal okoli čez par let res ne vem. Kje bi imel ti desetine kil, nikjer ni varno. Če treba bežat je pretežko. Edino če bi imel v vsaki državi po par deset kil v sefih, ampak to je pa že logistika…
Poznavalec815, 07.11.2024 ob 14:04
jaz sem bolj konzervativen. Z vsemi skladi in kripto sem se že nategnu, sicer sem izšel s pozitivno nulo, ampak sem na vrhunci imel že cca 400% vložka v denarnici. No s skladi sem bil ene 20% v plusu.
Jaz bi investiral skoraj večino vse v nepremičnine, ker so edine bullet proof, vsaj zadnjih 50 let pri nas.
Nekaj bi dal v zlato ampak me moti ker smo ravno na ATH.
Verjetno bi dal odpoved v dobro plačani službi in delal nekaj privat.
Sicer pa 40K na mesec je dovolj za vse pokrit, praktično bi lahko cele dneve pohajal, športal in skrbel za svojo družino. Nisem toliko grabežljiv, da bi pestila nujna multiplacija premoženja.
Ne premičnina pa ti z najemnino pokriva inflacijo, z naraščanjem vrednosti pa ti ustvarja rahel donos, oziroma ohranjanje vrednosti.
Zlato je problem ker papirji propadejo. Fizično pa ne moreš nikamor z več kilami.
Nekako v zrelih letih ne fantaziram več o silnem oplemenitenju, ampak pozitivnem ohranjanju vrednosti brez velikih tveganj. 40K cash flowa je pa tudi kr orenk.
Sem full time trader, in ustvarim nekje 2% dnevni donos na glavnico. Visjih apetitov nimam, ceprav bi lahko x 4.
Sluzba je ze zdavnaj preteklost. V bistvu je bila samo kratko sredstvo za nabiranje zacetnih sredstev, vec ne. Raje imam svoj posel.
Skladi me motijo, saj ne najdem nikjer chartov v “japan candle”, tako posledicno nemorem oceniti & predvideti trga.
O delnicah se komaj sedaj ucim. V kripto ze imam lep portfelj, zasciten s pravocasnim vstopom.
Gold je v popravku. Bomo videli po tem pullbacku kam. Sem mnenja, da vrh se ni dosezen.
Mislim, da tudi če bi dobila ali 4K ali 40K mesečno, bi točno vedela kam z denarjem. Če bi 4K bi to bilo že več, kot zdaj oba z možem obe plači dobiva. Torej, če bi sama dobila bi isto šlo toliko stroškov, kot sedaj, kar bi pa ostalo viška, pa bi šlo skoraj vse na stran itak. Sedaj nimam ravno viška, ko poplačam vse položnice, kredit in stroške. Mesečno mi ostane cca. 200-300 eur, ki pa jih dam na stran, ko moram našparati za določeno stvar, v večini primerov pa ta keš gre za kakšna oblačila, čevlje, zase ali za otroke, za darila za rd, kakšna večerja zunaj in je konec….
S 4 jurji bi jaz mesečno dala sigurno najmanj 2K na stran! Če bi dobila pa 40K pa mi sploh ne bi bilo treba neki šparat. No najprej bi toliko našparala, da pokrijem vse pufe, potem pa bi mesečno zapravljala brez slabe vesti in glede na moj način življenja, bi mi denar ves čas ostajal na računu, torej ne bi rabila neki šparat. Jaz 40K mesečno ne bi znala niti zapravit. Ker mi ni do dragih oblačil – znamk in teh bedarij…. niti za drage avte mi ni….
Butterflyerka, 07.11.2024 ob 14:16
Zlato je bilo ze zdavnaj kupljeno. Pocasi bo nared za prodajo, po nekje 45% donosu. Sedaj kupujete verjetno tisti, ki o trgovanju nimate pojma, in ste nekje po TV slisali, da je zlato lepo zraslo 🤦
Zlato mrzlično kupujejo tako centralne banke kot fizične osebe. Zakaj? Ker države noro tiskajo lastne FIAT valute brez kritja, inflacija pa tolče na polno.
Divjanje zlata se šele začenja. Kje ga spraviti? V sef na vsaki banki ali na varnem v kolikor imate hišo. V stanovanju je tvegano.
.https://kingworldnews.com/greyerz-gold-price-to-levels-people-cannot-even-imagine-today/
Da nisi ti moja bivša sošolka…. Pri 37 letih še vedno samska, očka in mamica sta imela firmo, v kateri je tudi hčerka občasno delala po 4 ure, oziroma kakor se ji je pač zljubilo. Očka in mamica sta ji postavila čisto novo ogromno bajto, gospodična sama živi v ogromni hiši. Ima čistilko, kuha ji pa še vedno mamica. Deklica je pri 37 letih z magisterijem in ful inteligentna, še vedno samska in v bistvu zgleda kot, da ni nič od nič z njo. Keša ima pa ogromno. Sedaj sta starša šla v penzijo in prodala firmo. Večino keša pa seveda dala hčerki. Do konec življenja je priskrbljena finančno. Enim res sekira v med pade. Saj ne rečem za ljudi, ki kaj naredijo za to in se res trudijo, garajo. Ona pa še prdent ne zna sama pomojem, pa ima vse, vbistvu je milijonarka 🙂
Katy213, 07.11.2024 ob 14:23
Da nisi ti moja bivša sošolka…. Pri 37 letih še vedno samska, očka in mamica sta imela firmo, v kateri je tudi hčerka občasno delala po 4 ure, oziroma kakor se ji je pač zljubilo. Očka in mamica sta ji postavila čisto novo ogromno bajto, gospodična sama živi v ogromni hiši. Ima čistilko, kuha ji pa še vedno mamica. Deklica je pri 37 letih z magisterijem in ful inteligentna, še vedno samska in v bistvu zgleda kot, da ni nič od nič z njo. Keša ima pa ogromno. Sedaj sta starša šla v penzijo in prodala firmo. Večino keša pa seveda dala hčerki. Do konec življenja je priskrbljena finančno. Enim res sekira v med pade. Saj ne rečem za ljudi, ki kaj naredijo za to in se res trudijo, garajo. Ona pa še prdent ne zna sama pomojem, pa ima vse, vbistvu je milijonarka 🙂
In ti si ji nevoscljiva, ker moras sama hoditi v sluzbo? Ce bi bila sposobna, bi imela svoje podjetje. Zato ima Ferrari dva sedeza, in avtobus 70 sedezev 😉
No in takile majo pol stanovanja za investicijo in podobne jajca, medtem ko delavski razred pa ne more pridt do njih in se normalno poseksat ter dobit vsaj dva mulca !
Eden je gor prbijal za 1500 ležerno življenje. Kje pa ti živiš., majke ti?? Še pod pogojem, da stanovanja nimaš na puf, da ti je bil podarjen, je tko tko….
Kaj bi dal, da bi imel na mojo plačo sam svoje stanovanje, pa avto, brez pufov, pa da mi ostane jurja na mesec da lahko prišparam za kak odklop pa potovanje kam enkrat na pet let….Me ne zanima kje, jebe se mi za Slovenijo, se spogledujem z Avstrijo, ki ima najboljši socialni sistem, kar se plač in pokojnin tiče, taprav dober delavski ! Bit na socialni pa na zavodih me ne zanima se raje ustrelim !
Pri takih dohodkih bi imela sklad in upravljalca le tega 🙂
Ne bi sama za finance skrbela.
Kaj hudo varčevala pa tudi ne, ker od kje pa to prihaja? Iz obresti a ne, ker s pametjo očitno ne služiš. Da nekdo neto pol miljona obresti dobi ven ima najmanj 15-20 miljonov vloženo nekje.
Da bi nekdo s takšnim dohodkom izbral da prebiva v sloveniji…wtf.
V glavnem, nehaj sanjarit, ker ti ne gre.
Anonimno 2640, 07.11.2024 ob 14:32
No in takile majo pol stanovanja za investicijo in podobne jajca, medtem ko delavski razred pa ne more pridt do njih in se normalno poseksat ter dobit vsaj dva mulca !
Eden je gor prbijal za 1500 ležerno življenje. Kje pa ti živiš., majke ti?? Še pod pogojem, da stanovanja nimaš na puf, da ti je bil podarjen, je tko tko….
Kaj bi dal, da bi imel na mojo plačo sam svoje stanovanje, pa avto, brez pufov, pa da mi ostane jurja na mesec da lahko prišparam za kak odklop pa potovanje kam enkrat na pet let….Me ne zanima kje, jebe se mi za Slovenijo, se spogledujem z Avstrijo, ki ima najboljši socialni sistem, kar se plač in pokojnin tiče, taprav dober delavski ! Bit na socialni pa na zavodih me ne zanima se raje ustrelim !
Catch je v invenstiranju, in ne v neki soli, in kasneje biti za nekoga zaposlen. Svoj posel, specificno znanje, znanje tujih jezikov, in ne tisto, kar uci sistem. Kredit ja, ampak samo kot neko sredstvo pri invenstiranju, da prides do necesa hitreje (cas najvecja vrednota). Varcuje se razprseno, in ne v cash-u. Svetujem da se financno izobrazite in invenstirate.
Tapravi792, 07.11.2024 ob 14:34
A mi zrihtaš številko od te dekline?
Verjetno se je zatipkala. V mislih je imela celoten privarčevan znesek 40.000 eur in možnost mesečnega investiranja od viška neke povprečne plače.
40.000 mesečnega dohodka v Sloveniji nima noben, ne Boscarol, ne Akrapović, ne zmagovalci tranzicije (beri lopovi), ne korumpirani župani.
Poznavalec815, 07.11.2024 ob 14:06
pa kje živiš ti, sam v indiji? 40K na mesec maš in ti živiš s 1500€? To ni niti za životarit, edino če živis v sobi od mamice in nimaš niti enega hobija.
Moj hobi je mototouring. Letno naredim tam okoli deset tisoč kilometrov. Živim v stanovanju ca. 65 m2. Dokaj klasično za slovenske razmere. Nimam sicer toliko prihodkov, kot se tu omenja, lahko pa rečem, da razpolagam z nadpovprečno veliko denarnimi viri. Z omenjeno vsoto mi ni potrebno gledati na vsak evro. Lahko si plačam prenočišča, kak rajekt, vstopnine za to in ono, grem kam kaj pojest ali popit, itd. Seveda pa je veliko odvisno od tega, kaj si kdo predstavlja – meni zadošča ležeren in udoben slog, kdo drug pa raje poseže po bolj prestižnih zadevah in te imajo seveda svojo ceno.
Sklep: v deželi, kjer govorimo o žepnini v višini okoli povprečne netto plače je malo nerazumno govoriti tako podcenjevalno o denarju. Če želimo govoriti o prestižu, je to potem druga, povsem legitimna raven. Vendar pa vprašanje ni bilo zastavljeno na ta način, kako prestižno živeti, če sem ga prav razumel.
se je zatipkala, 07.11.2024 ob 14:42
Verjetno se je zatipkala. V mislih je imela celoten privarčevan znesek 40.000 eur in možnost mesečnega investiranja od viška neke povprečne plače.
40.000 mesečnega dohodka v Sloveniji nima noben, ne Boscarol, ne Akrapović, ne zmagovalci tranzicije (beri lopovi), ne korumpirani župani.
Se je zatipkala
Hotel sem številko od Katy sošolke.
niti ne bi hotla tok denarja.. da se še s tem obremenjujem.. da ne vem kako zapravit, pač nisem nikoli bila lakomno bitje mahnjeno na denar.. pa tudi, da neki garbaš, pa ti potem drugi vzamejo, ko umreš, tudi ni smisla..
z 1500 na mesec, plačane vse obveznosti, hrana, plus kako oblačilce, pa še neki na stran-s tem bi jaz komot lepo živela.. vem da mnogi jamrajo še z 2000 na mesec..
Zartrose, 07.11.2024 ob 15:14
niti ne bi hotla tok denarja.. da se še s tem obremenjujem.. da ne vem kako zapravit, pač nisem nikoli bila lakomno bitje mahnjeno na denar.. pa tudi, da neki garbaš, pa ti potem drugi vzamejo, ko umreš, tudi ni smisla..
z 1500 na mesec, plačane vse obveznosti, hrana, plus kako oblačilce, pa še neki na stran-s tem bi jaz komot lepo živela.. vem da mnogi jamrajo še z 2000 na mesec..
Pridna