Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Če bi dobivali 40000e mesecno

Če bi dobivali 40000e mesecno

Odgovor na objavo uporabnika
iDesi 🏍, 07.11.2024 ob 14:49

Poznavalec815, 07.11.2024 ob 14:06

iDesi 🏍, 07.11.2024 ob 13:56

S pol miliona letno bi človek imel toliko smiselnih povezav in odnosov, povezanih s finančno materialnimi zadevami, da ne bi spraševal na forumu, kjer se sodelujoči komajda prebijajo iz meseca v mesec. Ampak naj ti bo… če ima človek dovolj prilivov za pokrivanje vsega mogočega, kar si že zamisli, je okoli 1.500 evrov mesečne “žepnine” povsem dovolj za furanje dokaj ležernega in lagodnega življenjskega sloga.

pa kje živiš ti, sam v indiji? 40K na mesec maš in ti živiš s 1500€? To ni niti za životarit, edino če živis v sobi od mamice in nimaš niti enega hobija.

Moj hobi je mototouring. Letno naredim tam okoli deset tisoč kilometrov. Živim v stanovanju ca. 65 m2. Dokaj klasično za slovenske razmere. Nimam sicer toliko prihodkov, kot se tu omenja, lahko pa rečem, da razpolagam z nadpovprečno veliko denarnimi viri. Z omenjeno vsoto mi ni potrebno gledati na vsak evro. Lahko si plačam prenočišča, kak rajekt, vstopnine za to in ono, grem kam kaj pojest ali popit, itd. Seveda pa je veliko odvisno od tega, kaj si kdo predstavlja – meni zadošča ležeren in udoben slog, kdo drug pa raje poseže po bolj prestižnih zadevah in te imajo seveda svojo ceno.

Sklep: v deželi, kjer govorimo o žepnini v višini okoli povprečne netto plače je malo nerazumno govoriti tako podcenjevalno o denarju. Če želimo govoriti o prestižu, je to potem druga, povsem legitimna raven. Vendar pa vprašanje ni bilo zastavljeno na ta način, kako prestižno živeti, če sem ga prav razumel.

… ima EMSR DATA stroške dela 0??

s.p. je pa že leta zaprt.

Po komentar jih sodeč noben ni ravno finančno pismen, kakšno knjigo v roke dekletce.

Zartrose, 07.11.2024 ob 15:14

niti ne bi hotla tok denarja.. da se še s tem obremenjujem.. da ne vem kako zapravit, pač nisem nikoli bila lakomno bitje mahnjeno na denar.. pa tudi, da neki garbaš, pa ti potem drugi vzamejo, ko umreš, tudi ni smisla..

z 1500 na mesec, plačane vse obveznosti, hrana, plus kako oblačilce, pa še neki na stran-s tem bi jaz komot lepo živela.. vem da mnogi jamrajo še z 2000 na mesec..

Je povedala medtem ko je v vrsti za vplačat loto stala 🙂

Ko si ločen in imaš otroke tudi z nadpovprečnimi prihodki živiš povprečno. Kje vi živite in zakaj se vikujete sploh?

Prav tako koliko rabiš za življenje? Vsak kreten pokupuje stanovanja, ker ima, in le še dviguje cene, a ta isti kreten ne zna narediti nič dobrega za okolje, druge ali sebe. Zgradi manjši blok, najemi nekoga, ki ti bo za vse poskrbel, daš nekomu službo, v obtok več nujno potrebnih stanovanj in pri tem profiteraš več, kot tele par inflacijskih procentov. Aja ne nema muda za kaj takega.

Če bi dobivala 40.000 € na mesec? Ne zaslužila 40.000 €, ampak dobivala? Milijon stvari. Sam to so bolj osebe stvari, se ti ne zdi? Mislim, lahko ti grem razlagat, ampak vsak je v različni poziciji. Jaz sem na drugačni poziciji kot ti, tako da moje mnenje zate ne bi bilo relevantno.

hahahaha279, 07.11.2024 ob 16:35

Je povedala medtem ko je v vrsti za vplačat loto stala 🙂

heh, v lajfu nisem vplačala ne loto ne katere druge igre na srečo.. pač nekateri nismo na keš mahnjeni.

Butterflyerka, 07.11.2024 ob 13:49

– Tisti bolj financno pismeni (sem mlada in se ucim), koliko mesecno bi porabili za vsakdanje zivljenje (stanovanjski problem imam resen)?

– Koliko bi dajali mesecno na stran (nadaljne invensticije)?

– Kam bi invenstirali prihranke?

Ne vem, verjetno v nove projekte, ki jih imam na lagerju, zaenkrat ne bi drugam. Raje bi zaposlila več ljudi, si dala duška dokler sem še v teh letih, ko imam 1000 idej in želja za uresničiti. Potem bi se pa umirila in pustila, da denar dela dalje denar.

Izgleda veliko, ma ni, če se lotiš večjih projektov.

da dobivam tolk dnarja, se lahko samo fentam, kaj naj potem delam na tem svetu? to ni zdravo za človeka, poglejte vse milijonarje, milijarderje, vsem se skisa, izgubij stik z realnosti. Enega normalnega ni

Mja, 07.11.2024 ob 16:17

Po komentar jih sodeč noben ni ravno finančno pismen, kakšno knjigo v roke dekletce.

Točno tako.  S tem, da je s kometiranji večina mon pokazala več kot le finančno nepismenost.  Razkrili so svoje plitvo razmišljanje, ujetost v indoktriniran način življenja iz meseca v mesec in še pa še neumnosti.

za vsakdanje zivljenje bi mesečno porabil 485 €. Potem bi vsaki mesec prostitutkam namenil 1000 €. Eni parim studentom-kam bi doniral meseno po 1000 €. Obiskal bi samske starejše ljudi in jih vprašal, ce kaj potrebujejo, in bi jim to kupil. Mojim vnukoma bi vsaki mesec na njun varčevalni račun nakazal po 2000 €.

Butterflyerka, 07.11.2024 ob 14:12

Poznavalec815, 07.11.2024 ob 14:04

jaz sem bolj konzervativen. Z vsemi skladi in kripto sem se že nategnu, sicer sem izšel s pozitivno nulo, ampak sem na vrhunci imel že cca 400% vložka v denarnici. No s skladi sem bil ene 20% v plusu.

Jaz bi investiral skoraj večino vse v nepremičnine, ker so edine bullet proof, vsaj zadnjih 50 let pri nas.

Nekaj bi dal v zlato ampak me moti ker smo ravno na ATH.

Verjetno bi dal odpoved v dobro plačani službi in delal nekaj privat.

Sicer pa 40K na mesec je dovolj za vse pokrit, praktično bi lahko cele dneve pohajal, športal in skrbel za svojo družino. Nisem toliko grabežljiv, da bi pestila nujna multiplacija premoženja.

Ne premičnina pa ti z najemnino pokriva inflacijo, z naraščanjem vrednosti pa ti ustvarja rahel donos, oziroma ohranjanje vrednosti.

Zlato je problem ker papirji propadejo. Fizično pa ne moreš nikamor z več kilami.

Nekako v zrelih letih ne fantaziram več o silnem oplemenitenju, ampak pozitivnem ohranjanju  vrednosti brez velikih tveganj. 40K cash flowa je pa tudi kr orenk.

Sem full time trader, in ustvarim nekje 2% dnevni donos na glavnico. Visjih apetitov nimam, ceprav bi lahko x 4.

Sluzba je ze zdavnaj preteklost. V bistvu je bila samo kratko sredstvo za nabiranje zacetnih sredstev, vec ne. Raje imam svoj posel.

Skladi me motijo, saj ne najdem nikjer chartov v “japan candle”, tako posledicno nemorem oceniti & predvideti trga.

O delnicah se komaj sedaj ucim. V kripto ze imam lep portfelj, zasciten s pravocasnim vstopom.

Gold je v popravku. Bomo videli po tem pullbacku kam. Sem mnenja, da vrh se ni dosezen.

Kdorkoli premore osnovno finančno pismenost ve, da je takšen 2% dnevni donos nemogoče doseči. Iz stališča verjetnosti  imate (50% – stroški provizij in davkov). Poskušajte metati kovanec in poskušajte zadeti 230x zaporedoma pravo stran!

Če bi imeli 2% vsak delovni dan  dnevni donos, bi 10 tisoč euri začetnega donosa bilo vredno po:

1 mesecu: $15,156.66

3 mesecih $36,949.74

6 mesecih $128,653.66

12 mesecih $1,756,486.56

24 mesecih $302,475,001.78

36 mesecih $52,087,575,870.58

48 mesecih $9,332,094,923,756.70

Po vsega 4 letih bi imel skoraj 10 tisoč miard. Po dobrih treh letih, bi bili najbogatejša oseba na svetu!

Jaz dobivam skupaj v letnem povprečju 5.500 EUR na mesec od najemnin in dividend.

Z oddajo stanovanj v LJ so še kar problemi, ker se je dajati z najemniki mukotrpno in ne samo nizko donosno. Nepremičnine so po svoje stabilne, ampak pod levičarsko oblastjo je nevarno, da postanejo tarča za plenjenje.

Delnice so trenutno dokaj drage, zlato pa še bolj. Vseeno z večino dohodka kupujem nove delnice, zlata pa v zadnjem letu zaradi nore cene ne več.

Za osebno porabo imam čisto dovolj 2.500 EUR do 2.800 EUR mesečno. Pa še nekje polovico tega zneska gre za potovanja.

Zartrose, 07.11.2024 ob 21:50

heh, v lajfu nisem vplačala ne loto ne katere druge igre na srečo.. pač nekateri nismo na keš mahnjeni.

Delas pa vseeno pridno s rokami zanj & kimas gospodarjem, saj deuge sanse okoli sluzenja denarja ne znas poiskati. Taksni ste ponavadi najbolj financno pismeni.

Jaz nevem vsega za Slovenijo, določene stvari lahko zaračunam približno 80%, vem pa zase da dobim na leto 19500 in porabim 7000 tako da vse ostalo prisparam. Ampak pomagam v družini naši če kdo rabi kaj,

New Report

Close